20 / 07 / 2024

binaların fiziki koşulları neden önemsenmiyor  

binaların fiziki koşulları neden önemsenmiyor  

İstanbul'da riskli deprem altında olan ilçe belediyeleri ilçelerde yaşanan sorunları masaya yatırdı. Değerlendirmeler sonucunda vatandaşın geçim sıkıntısı nedeniyle evinin fiziki şartını önemsemediği ortaya çıktı. 

Siz de toplu para alabilirsiniz! SGK'dan toplu para iadesi nasıl alınır, koşullar neler?

Milyonlarca çalışan son zamanlarda sık sık gündeme gelen prim tutarlarıyla emeklilik hesapları yaparken SGK'ya yatırılan fazla primlerle ilgili bir detay da dikkat çekti. Peki kimler SGK'dan toplu para iadesi alabilir, aranan koşullar neler?

Kentlerden köylere göçün en büyük nedenleri: Daha iyi konut ve yaşam koşulları!

2020'den beri İstanbul'dan göç edenlerin sayısı kademeli olarak artmaya devam ediyor. TÜİK verilerine göre, büyük kentlerden göçün temel nedenleri arasında “daha iyi konut ve yaşam koşulları” geliyor.

İşsizlik maaşı nedir, nasıl alınır? Gerekli koşullar nelerdir?

İşsizlik maaşı ülkenizde İŞKUR üzerinden ödenmektedir.  İşsizlik maaşı nedir, nasıl alınır? Gerekli koşullar nelerdir? 

TOKİ'den depremzedelere müjde! İşte ödeme koşulları ve başvuru şartları

TOKİ'nin deprem bölgesinde inşa edeceği konutların ödeme koşulları belli oldu.

Milyonlarca sağlık çalışanı gözünüz aydın! İşte maaş ve çalışma koşullarıyla ilgili iyileştirme teklifinin tüm detayları

Sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını ve maaşlarını iyileştirme teklifi Meclis’e sunuldu. İşte detaylar…

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü personel alacağını duyurdu! İşte başvuru koşulları!

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın 70 sözleşmeli personel alınacağını açıkladı! Başvurular 27 Mayıs’ta son bulacak! Peki, MTA personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru koşulları ne? İşte tüm ayrıntılar...

Binalar uygun zemin koşullarında inşa edilmeli!

Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, Düzce'de dün saat 15.40'ta yaşanan 5.0 şiddetindeki depreme ilişkin açıklamasında binaların uygun zemin koşullarında inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kentsel dönüşüm kira yardımı koşulları 2020! 

'Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?' sorusu, evi kentsel dönüşümde olan vatandaşlar ve kira gelirine ihtiyacı olan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kira yardımı koşulları neler? İşte detaylar...

Bankaların konut kredisi koşulları esnedi!

Bankaların 2020 yılının ilk çeyreğine ilişkin değerlendirmeler ile aynı yılın ikinci çeyreğinde ilişkin beklentilerini içeren Banka Kredileri Eğilim Anket sonuçları açıkladı. Taşıt ve konut kredisinde koşullar aynı kalırken bireysel kredi koşullarının gevşediği bildirdi.

Mersin Uluslararası Limanı'nın fiziki koşulları mecliste!

Mersin Uluslararası Limanı'nın fiziki koşulları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sıdalı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

Kuşadası Belediyesi'nden 6 yeni park!

Kuşadası Belediyesi, ilçenin farklı mahallelerinde 6 yeni parkın yapımına başladı. Kuşadası'nda bir yandan park yapım çalışmaları yapılırken bir yandan da mevcut parkların fiziki koşullarının düzeltilmesi amacıyla yürütülen faaliyetler devam ediyor.

Selective Port'ta piyasa koşullarının altında vade avantajı!

Ev sahibi olmak isteyenlerin banka kredisi kullanabildiği Selective Port projesinde, 120 ay 0.92 gibi piyasa koşullarının altında vade oranıyla büyük avantaj sağlanıyor.

binaların fiziki koşulları neden önemsenmiyor   Haberi

binaların fiziki koşulları neden önemsenmiyor  

İstanbul’un deprem riski altındaki ilçelerini yöneten belediye başkanları ilçelerdeki sorunları tartıştı. Vatandaşın ekmek derdi yüzünden, evinin fiziki şartını önemsemediği ortaya çıktı. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Avcılar'daki kentsel dönüşüm sıkıntısını şu şekilde anlattı:

İstanbul'da beklenen 7 ve üzeri büyüklükteki depremde; 2000 yılından önce yapılmış 1 milyon 166 bin binanın yaklaşık 194 bini hasar görerek kullanılamaz duruma gelecek. Bu, ortalama 2 milyon kişinin yaşadığı 640 bin hanenin barınma ihtiyacı duyacağı anlamına geliyor. İstanbul'u depreme karşı güçlendirecek kentsel dönüşüm projelerinde yaşanan sorunlar büyük. Beklenen İstanbul merkezli deprem açısından en riskli ilçeler arasında Avcılar da bulunuyor.

CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli 99 depreminden önce inşa edilen yapılar için, “Evler deniz kumuyla yapılmış. İnsanların hayatları risk altında”...