30 / 04 / 2024

binaların vergiden muaf olması

binaların vergiden muaf olması

Kentsel dönüşümün ardından bu kez yalıtımı düşük ve yetersiz olan eski binalarda dönüşüm yolda. Isı yalıtımı yaptıran binaların tadilat ruhsat işleminin, vergi, resim ve harçtan muaf tutulması planlanıyor.

Tapu sahipleri dikkat! Siz de o vergiden muaf olabilirsiniz! 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren başladı. Siz de o vergiden muaf olabilirsiniz. Hemen bu detaylara bakın...

Vakıf binaları emlak vergisinden muaf mı?

Vakıfların binaları emlak vergisinden muaf mı? Bu yapıların emlak vergisinden muaf olmaları için bir şart bulunuyor mu? İşte ayrıntıları...

Endüstri Bölgeleri içindeki binalar emlak vergisinden muaf!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Endüstri Bölgeleri içinde yer alan bütün binaları, emlak vergisinden muaf tuttuklarını belirtti...

Yabancıya gayrimenkul satışları vergiden muaf tutulmalı!

Mebuskent projesini gerçekleştiren AYMOR İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan, yeni hükümetten,en büyük beklentilerinin yabancıya gayrimenkul satışlarının vergiden muaf tutulması olduğunu bildirdi.

Yeniden inşa edilen binaların emlak vergisi!

Emlak vergisi, taşınmazın türüne göre belirlenen oranlarda hesaplanıyor. Peki, evinizin bulunduğu binanın yıkılarak yeniden inşa edileceğini düşünelim. Bu durumda yeniden inşa edilen binaların emlak vergisi nasıl ödenecek?

İzmir Kordon'daki binaların cepheleri yenilenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kordonunda binaların sahile bakan cephelerinde görüntü kirliliğini önleyecek gönüllülük esasına dayanan bir projeyi hayata geçirdi..

Şanlıurfa Tekel Caddesi'ndeki binaların dış cephesi aynı olacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent estetiği çalışmaları kapsamında Tekel Caddesi’nde bulunan binaların dış cephesini tek tip olarak düzenliyor.

Şanlıurfa’da binaların dış cephesi tek tip oluyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent estetiği çalışmaları kapsamında Tekel Caddesi’nde bulunan binaların dış cephesini tek tip olarak düzenliyor. Vatandaşların desteklediği proje kenti yeni bir yüze kavuşturacak.

Bursa'da binaların yapı denetimi yetersiz!

Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Ağlan, Bursa'nın depreme hazırlıklı olmadığını, kentsel dönüşüm çerçevesinde yapılan binaların da yapı denetiminin yetersiz olduğunu belirtti.

İzmit'te imar yolundaki binaların yıkım çalışmaları devam ediyor!

İzmit Belediyesi sınırları içerisinde bulunan, imar yolunda kalan ve şehir estetiği açısından görüntü kirliliği oluşturan binaların yıkım çalışmaları devam ediyor.

Kamu binalarının kiraları mercek altında!

Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim, fahiş kira bedelleriyle anlaşma yapan kamu kurumlarının devletin kaynaklarını israf ettiğini söyleyerek, "kendi binalarını inşa edebilirler" dedi.

Marmaris'te binaların yüzde 90 kaçak!

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Marmaris’te yüzde 90 oranında jaçak yapılaşma problemi bulunan binaların yıkımının başlı başına sorun teşkil ettiğini belirtti..

TOKİ geleceğin binalarını inşa ediyor!

Kalitede yeni bir safhaya geçtiklerini söyleyen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan,TOKİ kamunun yaklaşık olarak 50 yıllık hizmet binalarını inşa ettiğini belirtti.

binaların vergiden muaf olması Haberi

binaların vergiden muaf olması


Ekonomide, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı devrimlerinden biri için düğmeye basan hükümet, milyonlarca konut sahibini ilgilendiren bir dönüşüme de imza atacak. Özellikle eski binalarda "ısı yalıtımı" yapılarak enerji tasarrufu sağlanması için yeni strateji oluşturuluyor. Binalarında ısı yalıtımı yaptıracak vatandaşların "tadilat ruhsat işlemleri", vergi, resim ve harçtan muaf tutulacak. Şehirlerin aydınlatma faturası da düşürülecek. 



Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesi Eylem Planı'nda, binalarda sağlanacak dönüşümün yol haritası yer aldı. Buna göre, yalıtımı düşük veya yetersiz eski binalarda, binayı çevreleyen dış yapı zarfı ve ısıtma sistemleri, yürürlükteki standartları karşılayacak şekilde "ısı yalıtımlı" niteliğe dönüştürülecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülecek çalışmaya, Enerji ve İçişleri Bakanlıkları ile yerel yönetimler, TÜİK, Belediyeler Birliği, TSE ve meslek odaları destek verecek. Dönüşüm için şu adımlar atılacak: 




- Mevcut binaların enerji verimliliği...