14 / 05 / 2024

Binaların yıkılıp yeniden yapılması

Binaların yıkılıp yeniden yapılması

Tamer Heper Posta Gazetesi'nde bugün Kendi işinizi kendiniz görün Apartmanımızda bazı daire sahipleri kentsel dönüşüm çerçevesinde binamızı yıktırıp yeniden yaptırmak istiyor. Bu yolla binamızın yıkılması, bize hukuksal yarar sağlar mı? sorusunu yanıtladı

Zeytinburnu Veliefendi Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki son binalar da yıkılıyor! Yeni projeyle 185 bağımsız birim geliyor!

Çırpıcı Veliefendi Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etabındaki son 6 bina da yıkılıyor. Söz konusu alanda hayata geçirilecek olan yeni projeyle 185 bağımsız bölümün hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Bakan Yusuf Tekin: 2000 öncesi yapı stokları kontrol edildi, 1583 okul yıkılıp baştan yapıldı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2000 öncesi yapı stokunun neredeyse tamamının Türkiye genelinde tahkik işlemlerinin yapıldığını ve 1583 okulun deprem sebebi ile yıkılıp yeniden yapıldığını açıkladı.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızlandırıldı.

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, güçlendirilmemiş olan orta hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürdürülüyor.

Bakanlık resmen açıkladı! Binaların yıkılması hakkında yönetmelik 1 Temmuz'da yürürlükte!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik, 1 Temmuz 2022'de yürürlüğe giriyor. İşte yönetmelik ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik!

Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik bugünkü 31627 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik 1 Temmuz 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Üsküdar Devlet Hastanesi yıkılıyor!

Üsküdar Devlet Hastanesi’nin yıkılıp yeniden inşa edilmesi kararı alındı. Yeni hastane inşaatı için hazırlanan imar planları İBB Meclisi’nde oyçokluğu ile onaylandı.

İzmit'te depreme dayanıksız binalar yıkılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde depreme dayanıksız binaları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak İzmit'e bağlı Zabıtan Mahallesi’nde yer alan depreme dayanıksız binaların yıkımını gerçekleştirdi. 

Nevşehir Acıgöl'deki metruk binalar yıkılıyor!

Nevşehir İl Özel İdaresi, Acıgöl'de bulunan metruk binaların yıkımına devam ediyor. 

Tekirdağ'da metruk binalar yıkılıyor!

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi ilçede tehlike yaratan metruk binaların yıkımına devam ediyor. İlçe genelinde bu sene 193 metruk bina yıkıldı.

İstanbul'da riskli yapılar için yıkımın önü açıldı!

İBB Meclisi'nde il genelindeki riskli yapıları depreme karşı dönüştürmek için hazırlanan plan notu oybirliği ile kabul edildi. Bu plan notu ile deprem riski taşıyan yapılar yıkılıp yeniden inşa edilebilecek.

Binaların yıkılıp yeniden yapılması Haberi

Binaların yıkılıp yeniden yapılması

Kendi işinizi kendiniz görün Apartmanımızda bazı daire sahipleri kentsel dönüşüm çerçevesinde binamızı yıktırıp yeniden yaptırmak istiyor. Bu yolla binamızın yıkılması, bize hukuksal yarar sağlar mı?


Binanızın yıkılıp yeniden yapılması sizlere bir yarar sağlayacak ise bunun için kentsel dönüşümü niye bekleyeceksiniz? 


Kat malikleri kafa kafaya verin, güvenilir bir müteahhit bulun binanızı yıksın yeniden yapsın. Bir binanın yıkılıp yapılması için mutlaka kentsel dönüşümü araya sokmaya gerek yok. Zira kentsel dönüşümün başlangıçta amacı depremde yıkılacak nitelikteki, özellikle çok eski yapılar ile gecekondu gibi denetimsiz yapıların yıkılarak yeniden yapılması, hem eski binalardan kurtulup denetimli binalara geçilmesi hem de içindekilerin hayatının kurtulması idi. Ancak bugün bakın ne oldu? Müteahhitler, gözlerine kestirdiği binalardan birer daire aldılar. 


Sonra bu binalar için 'Depreme dayanıksız' raporu aldılar, içinde oturanları binanın yıkılmasına...