19 / 05 / 2024

binalarında güvenle ısınıyor

binalarında güvenle ısınıyor

Türkiye’de ve dünyada ilk kez yalıtım sektöründe ürünlerine 10, uygulama çalışmalarına da 2 yıl garanti veren Blue’Safe Mavi Kale, 5 yılda 51 bin 600 ailenin yaşadığı binayı mantoladı...

Günlük ev kiralamada 100 gün sınırı deliniyor: Evler, 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor!

Güvenlik zafiyeti ve vergi kaybına neden olduğu için günlük ev kiralamada 100 gün sınırı da deliniyor. 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor ya da 4 aylık tutuluyor ve ücret başkalarıyla bölüşülüyor. İşte ayrıntılar... 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Meclis'in gündemi belli oldu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gün gün katlanıyor. Gündeme sık sık 'Yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu?' sorusu geliyor. İşte son dakika gelişmesi...

Konutta balon sönüyor mu?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründeki balon sönüyor mu? Konut fiyatları neden balon yaptı? İşte merak edilen soruların cevapları...

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

1936 yılında evinin önünü en güzel süsleyenlere ikramiye verilmiş!

1936 yılında bahçe sahiplerine, evlerinin önünü güzel süslemeleri halinde ikramiye verilmiş.

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

'Gram altın tarafında kazan dibi, sıyırdın sıyırdın' diyen İslam Memiş 15 gün sonrası için rakam verdi

Altın fiyatlarını yakından takip eden yatırımcılar için Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş 'Gram altın tarafında kazan dibi, sıyırdın sıyırdın' diyerek, gram altında 15 gün sonrası için rakam verdi.

Binaların tahliye edilmeden güçlendirilmesine imkan sağlayan yerli deprem sönümleyici geliştirildi!

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) akademisyenleri mevcut binaların hızlı, ekonomik ve güvenli şekilde güçlendirilmesine imkan verecek yerli sismik sönümleyici geliştirdi. 

Marmara Bölgesi ve İstanbul halkı için kritik dönem: Marmara Denizi tehlikeli şekilde ısınıyor!

Marmara Bölgesi doğal felakete hazırlıklı olmalı! İstanbulluları korkuya sürükleyen uyarı: Marmara Denizi tehlikeli şekilde ısınıyor!

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

Doların şaşırtıcı yükselişi devam ediyor! 23 TL sınırını aşan dolar için yeni rekor rakam belli oldu! Hemen şimdi bakın!

Doların göz alıcı yükselişi sürüyor! Türk Lirası karşısında 23 TL sınırını geride bırakan doların geleceği için yeni rakam açıklandı. Finans danışmanı Ömer Rıfat Gencal'ın çarpıcı tahmini, doların rekor seviyelere doğru ilerlediğini gösteriyor. Detaylar haberimizde!

Emtia piyasasında düşüş sürüyor, satış bakısı engellenmiyor! Altın, gümüş, buğday, mısır... Bir bir sıralandı!

Emtia piyasasındaki düşüş sürüyor. Peki altın, gümüş, buğday, mısırda son durum ne? İşte ayrıntılar...

binalarında güvenle ısınıyor Haberi

binalarında güvenle ısınıyor

Kalitesiz ısı yalıtımı uygulamaları nedeniyle ısı yalıtımına ayrılan kaynaklar boşa gidiyor. Binasına ısı yalıtımı yaptırmak isteyen tüketiciler, bu nedenle en çok ödedikleri paranın geri dönüşünü alıp alamayacaklarını sorguluyor. Isı yalıtımı uygulamalarının garanti altına alınması bu noktada büyük önem taşıyor. Türkiye’de ve dünyada bu konuda garanti veren ilk firma olan Blue’Safe Mavi Kale, 2007 yılında başlattığı ısı yalıtımı ürünlerine 10 yıl, uygulama çalışmalarına ise iki yıl garanti uygulaması ile bugüne kadar 51 bin 600 ailenin binalarında güvenle ısınmasını sağladı. Binaları uygulama esnasında oluşabilecek zararlara karşı sigortalayan Blue’Safe Mavi Kale, 5 yılda 31 milyon 925 bin TL’lik sigorta teminatı verdi.   


Isı yalıtımı, binaları kışın soğuktan, yazın sıcaktan koruyor. Binasına ısı yalıtımı yaptırmak isteyen tüketicilerin en büyük beklentisi de doğalgaz ve elektrik...