28 / 04 / 2024

Bingölde istimlak edilen 14 köyün arazileri için toplanıldı

Bingölde istimlak edilen 14 köyün arazileri için toplanıldı

Bingöl Ovasında 2010 yılında başlayan 16 Köy ve 6.500 ha alanda yürütülmekte olan “Merkez Köyler Arazi Toplulaştırma Projesi” çalışmaları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce yürütülmektedir.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de en çok tercih edilen 3 ilçe!

Türkiye'de eylül ayı konut rakamları açıklandı. Verilere göre eylülde konut satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 seviyesinde düşüş yaşayarak 102 bin 656 oldu. Konut satışları gerilerken, en çok tercih edilen il ve ilçelerin isimleri belli oldu.

Afyonkarahisar'da istimlak edilen bina yıkıldı!

Afyonkarahisar’da Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, belediye meclis üyeleri Abdullah Yıldız ve Veli Özcan ile birlikte Cumhuriyet Meydanında yapılan çalışmaları kapsamında istimlak edilen binanın yıkım çalışmalarını yerinde inceledi…

Vekalet ilişkisi içinde alacakların zaman aşımı süresi kaç yıldır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bizim bir ev yerimiz ve içinde müstakil ev vardı. Devlet istimlak etti. Babam istimlak edilen yerle ilgili olarak “Paramı alabilir” diye güvendiği birine vekalet vermiş. Bu kişiyi nasıl bulabilirim, hangi yolu izlemeliyim?' sorusunu yanıtladı.

İstimlak edilen arsa için dava açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun '1999'da satılan arsa için bir avukatlık bürosu aradı. İstimlak edilen yer için dava açılabileceğini söyledi. Biz de bütün yetkiyi ve vekaletnameyi gönderdik. Şimdi avukatların hiçbir şekilde geri dönüşü olmuyor, ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı

Bingöl Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hastanesi'nin inşaatı bitiyor!

Bingöl'de 5 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen Bingöl Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi'nin yapımında son aşamaya gelindi.

Kütahya OSB için istimlak edilen arazilerin bedelleri mecliste!

Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Sevdiğin köyünde kurulacak OSB için istimlak edilen arazilerin bedellerinin köylülere ne zaman ödeneceği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kütahya Emet'te yıkım çalışmaları başladı!

Kütahya’nın Emet ilçesinde, Osmanlı döneminde kurulan ve daha sonra önce istimlak edilen Çalcağıl köyünde yıkım çalışmaları başlatıldı.

Bingöl'de kaçak yapılara geçit yok!

Bingöl’de İnönü Mahallesi’nde bulunan arsaların üzerine inşa edilen kaçak yapılar Bingöl Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Bingöl’de birinci etap kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Bingöl’de güvenlik soruşturması gerekçesiyle iptal edilen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin birinci etabı, yeniden ihale edildi.

Balıkesir Reşitköy Barajı için istimlak bedelleri ödendi!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde inşa edilen Reşitköy Barajı için istimlak bedelleri ödendi. İstimlak bedelinin düşük olduğunu söyleyen çiftçiler, arazi fiyatlarının çok yükseldiğini belirtti.

Rize Müftü Mahallesi'nde istimlak edilen konutlar TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize Müftü Mahallesi'nde yapılacak bir inşaat projesinin yol bağlantısı için istimlak edilen konutlara, alternatif güzergahlara ve istimlak bedelini TBMM gündemine taşıdı..

Bingöl'deki deprem konutları yıkılacak!

Bingöl'de 1971 depremi sonrasında inşa edilen deprem konutlarının, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmasına karar verildi. Yıkılacak bin 71 konutun yerine, bin 232 konut inşa edilecek.

Rize Karma Kullanım Projesi'nin yol bağlantısı sorunu TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize Müftü Mahallesi'nde yapılacak Rize Karma Kullanım Projesi'nin yol bağlantısı için istimlak edilen konutlara, alternatif güzergahlara ve istimlak bedeline ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bingölde istimlak edilen 14 köyün arazileri için toplanıldı Haberi

Bingölde istimlak edilen 14 köyün arazileri için toplanıldı

Çevreyolu ve havaalanı yolu için istimlak edilen 14 köyün arazileri için toplantı düzenlendi.  Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce yürütülen projenin uygulama alanı olan bazı köylerde Tarım İl Müdürü Mehmet Yıldırım,  Tarımsal Alt Yapı ve Arazi Değerlendirme Şube çalışanları,  Yüklenici Firma Temsilcileri, Ekinyolu Köyü muhtarı, Üreticiler ve Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan ile birlikte söz konusu araziler gezilerek bilgi alış-verişinde bulunuldu. Akabinde Tarım Müdürlüğü toplantısı salonunda İl Müdürü Mehmet YILDIRIM başkanlığında gerçekleşen toplantıya İl Müdür Yardımcısı Harun Toker, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, toplulaştırma çalışması yapılan Merkez İlçeye bağlı 14 köy muhtarı ve Toplulaştırma çalışmasını yürüten yüklenici ve alt yüklenici firma temsilcilerinin katılımıyla bilgi alışveriş toplantısı düzenlenerek çalışma yapılan köylerle ilgili bilgiler paylaşıldı.


Bingöl...