27 / 04 / 2024

Bingöldeki orman arazileri 2B statüsü alacak

Bingöldeki orman arazileri 2B statüsü alacak

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Çapak, “Şehir etrafındaki orman vasfını yitiren arazilerin 2B statüsüne alınması gerektiğini söyledi.

13 il için flaş karar geldi! Bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Bugünkü 32434 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Eskişehir, Bingöl, Bursa, Kocaeli, Elazığ, Kastamonu, Kütahya, Konya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak'ta bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

2b arazilerin devri nasıl yapılmaktadır?

2B araziler, orman bölgelerini ifade eder ancak bu, bir dönüşüm alanıdır. Bu orman arazilerine sahip olmak mümkündür ve devri de belirli aşamalarla yapılabilir. Peki 2b orman arazileri nedir ve nasıl devredilir? İşte 2b arazilerin devri ile ilgili bilinmesi gereken bazı detayların devamı...

Mehmet Nuri Ersoy'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılaşma yanıtı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "yanan orman arazileri" ilgili ifadelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Atatürk Orman Çiftliği'yle ilgili önerge verildi!

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Atatürk Orman Çiftliği ilgili soru önergesi verdi. Tekin Bingöl, sorularının Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

Son 18 yılda Milli Emlak'ın satın aldığı Hazine arazileri TBMM'de!

2002-2020 yılları arasında Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satılan Hazine arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Bingöl, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazileri iyileştirilecek!

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazilerine ve tahrip olan alanların iyileştirilmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarım arazileri internetten kiralanabilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen uygulama ile tarım arazileri dijital ortamda kiralanabilecek.

2B arazileri için adil fiyatlandırma yapılmalı!

TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, orman özelliği kalmamış, hazine adına orman alanları dışına çıkarılmış olan 2/B arazileri için belirlenen fahiş rayiç bedellerini meclise taşıdı.

Hobi bahçelerine yasak geliyor!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri için bölünmesini engelleyecek olan düzenleme gün sayıyor. Tarım ve orman arazileri bölünerek kurulan ruhsatsız hobi bahçelerine yasak geliyor.

Bekir Pakdemirli'den Bingöl depremi açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada Bingöl'deki depremde telef olan hayvanların karşılanması ile afet bölgesi için yem desteği sağlanması kararı aldıklarını söyledi.

Hazineye ait atıl tarım arazileri üretime açılıyor!

Tarım ve Orman ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının ortak olarak yaptığı çalışmalarla Hazineye ait atıl tarım arazileri, çiftçinin kullanımına açılıyor.

Hazine arazileri ve yeni orman arazileri TBMM gündeminde!

Orman vasfından çıkarılarak Hazine adına tescil edilen arazilere ve bunlara karşılık tahsis edilen yeni orman arazileri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Devlete ait arazileri parsel parsel satmışlar!

3. köprü bağlantı yolları ile Kuzey Marmara Otoyolu'nun geçtiği bu bölgedeki Hazine, Orman Bakanlığı, resmi kurumlar, şirket ve şahıslara ait tapulu arazileri parsel parsel satmışlar. Konuyla ilgili 390 kişi hakkında dava açıldı. 

Bingöldeki orman arazileri 2B statüsü alacak Haberi

Bingöldeki orman arazileri 2B statüsü alacak

İl Koordinasyon Kurulu’nda konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Çapak, “Şehrin gelişmesi için Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Kurudere, Kadran ve Gayt bölgesinde Orman vasfını yitirmiş arazilerin imara açılması gerektiğini söyledi. Öneriyi onaylayan Vali Yavuz Selim Köşger, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Halim Özdemir’e “Şehre iyilik yapın ve bu alanlar için çalışma yapın” dedi. Şehrin sıkışıp kaldığını söyleyen Vali Köşger, Küçük Sanayi Bölgesi, Mobilya Çarşısı gibi taleplerin bulunduğunu ve arazi konusunda sıkıntı yaşandığını, bu anlamda çalışma yapılmasını istedi.

Bingöl Üniversitesinden bir yetkili ise Kadran Bölgesi’nde Üniversite ile ilgili yapılar yapmak istediklerini söyledi.

Orman Bölge Müdür Yardımcısı Özdemir, Kurudere ve Bilaloğlu’nda Orman Vasfını yitiren arazilerle ilgili çalışmaların sona erdiğini, arazilerin 2B kapsamına alındığını söyledi. Özdemir, önerilen yerlerle ilgili çalışma yapabileceklerini sözlerine ekledi.


Bingöl...