27 / 05 / 2024

bir daire aynı anda kaç kişiye kiralanabilir

bir daire aynı anda kaç kişiye kiralanabilir

New York'ta kiralar da öğrencilerin alım gücüne göre çok ucuz değil. New York’un merkezinde oturan bir ev sahibi ise buna bir çözüm geliştirdi ve lüks daireyi 22 kişinin kalabileceği şekilde tasarladı.

Cem Hakko’dan boşanan Ronit Gülcan Etiler'de 200 bin TL'ye daire kiraladı!

İş insanı Cem Hakko’dan anlaşmalı bir şekilde olarak boşanan sosyetik Ronit Gülcan, Etiler'de 200 bin TL'ye boğaz manzaralı bir daire kiraladı.

Ömer Fethi Gürer: Her 13 daireye karşılık olarak bir daire yabancıların oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancıya konut satışı ile ilgili önemli rakamları paylaştı. Yabancıya satışları Meclis gündemine taşıyan her 13 daireye karşılık olarak bir dairenin yabancılar tarafından alındığını belirtti. İşte o açıklama...

Konut fiyatlarındaki gidişat ne olacak? İstanbul’da daire mi, İskoçya’da şato mu, Manhattan’da gökdelen mi?

Sosyal medyada İskoçya’da bir şato ilanı ile İstanbul’daki bir daire ilanı oldukça fazla paylaşıldı. Peki konut fiyatları ne olacak? Ev alacaklar beklemeli mi? Yatırımcılar ne yapmalı? İşte detaylar...

Daire sahibi olmak isteyenlere müjde! Rize’de bir daire satılacak!

Rize ili, Derepazarı ilçesinde yer alan bir adet daire satılacak. Satışa ilişkin tüm bilgiler kesinleşirken, ihalenin 4 Aralık’ta düzenleneceği açıklandı.

Konutta derin kriz: 10 metrekarelik bir daire 610 Euro'ya kiralandı!

Fransa’da konut sıkıntısında kriz gün geçtikçe derinleşiyor. Öyle ki, emlakçılar 10 metrekarelik bir daireyi 610 Euro'ya kiralandığını belirtiyor.

Kirada yüzde 25 zam sınırı sürdürülebilir olacak mı? Aynı binada bir daire 13 bin, diğeri 3 bin lira!

Aynı binada bir dairenin kirasının 13 bin lira, diğerinin 3 bin lira olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri, yüzde 25 kira sınırına hapis cezası gelse bile sorunun giderek büyüyeceğine vurgu yaptı. Peki kirada yüzde 25 zam sınırı sürdürülebilir olacak mı?

İstanbul'da bir daire fiyatına İspanya'da satılık köy

İspanya'da boşalan köy internet üzerinden satışa çıkarıldı. 44 hane ve çeşitli sosyal yapılardan oluşan köyün 4 taliplisi olduğu belirtilirken, köyün bir takım yatırımlarla turizm merkezine çevrilebileceği kaydedildi.

İstanbul'da bir dairenin kiralık fiyatını görenlerin eli titredi! Tam 130 bin TL

İstanbul'da aylık kira olarak 130 bin TL istenen bir daire, sosyal medyada gündem oldu.

Bir evin iskanı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Herhangi bir daire ya da dükkan satın almayı düşünüyorsanız, ilgili gayrimenkulün iskan durumunu araştırmanız son derece önem teşkil ediyor. Peki, bir evin iskanı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Binadaki pencereye panjur yapımı için yönetimden izin alınmalı mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bahçe hizasında bir daire aldık, zeminle aynı hizada olduğundan panjur yaptırmaya karar verdik. Yönetime sorduk, ‘izin vermeyiz’ dediler. Böyle keyfi bir izin olur mu? Biz emniyetimizi nasıl sağlayacağız?' sorusunu cevapladı.

Krediyle alınan daire hangi şartlarda satılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bankadan kredi kullanarak bir daire aldık. Kredinin taksitlerini ödedik, banka ipoteği kaldırmadı. Kredi kartı borcu nedeni ile haciz de koymuş. Şimdi diğer alacaklılar, alacağı için bizim daireyi sattırabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Manisa'da Volkswagen heyecanı: Bir daire için 40 kişi arıyor!

Volkswagen’in dev fabrika yatırımı bölgede heyecana yol açtı. İşsize iyi bir iş, çalışana ise daha dolgun bir maaş hayali kurdurmaya başlayan fabrikanın temelleri atılmadan gayrimenkul piyasası da hareket kazandı.

Kapıcının kullandığı daire ortak alan mıdır?

6 bloklu bir sitede kooperatife ait bir daire var. Bu daire, kapıcı dairesi olarak kullanılıyor ve kapıcı 4 blok için çalışıyor. Oturduğum blok dışında bir blok tamamen arsa sahibine ait. Onun da kullanılan kooperatif dairesi için bir hakkı var mı?

bir daire aynı anda kaç kişiye kiralanabilir Haberi

bir daire aynı anda kaç kişiye kiralanabilir


New York dünyanın pek çok yerinden okumaya ve çalışmaya gelen insanların adresi. Kentte kiralar da öğrencilerin alım gücüne göre çok ucuz değil. New York’un merkezinde oturan bir ev sahibi ise buna bir çözüm geliştirdi ve lüks daireyi 22 kişinin kalabileceği şekilde tasarladı.


 Ev sahibi dairesinin içine 11 tane büyük ranza yerleştirdi. Toplam 80 metrekare olan evde erkekler ve kadınlar karışık olarak kalabilecek. ABD’li yetkililer ise bir evin bu şekilde kiralanmasının yasalara aykırı olduğunu belirttiler. Ev sahibinin belirttiği koşullara göre eve giren bir kişi en az 6 ay kalacak şekilde kira kontratı yapmalı. Evin içinde alkol almak kesinlikle...