27 / 04 / 2024

bir dairenin inşaat maliyetleri

bir dairenin inşaat maliyetleri

2015 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklandı. Peki 2014 yılına göre inşaat maliyetleri arttı mı?

Yeni inşaat projeleri için yeni hedef Tekirdağ! Tarla ve mera arazilerinde sondaj çalışması yapılacak!

Sanayileşmenin arttığı  Tekirdağ’da birçok inşaat projesi için kollar sıvandı. Saray’daki mera ve tarım alanlarında sondaj çalışması yapılacak.

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

İnşaat demiri fiyatları resmen fırladı! Fiyatlar ne kadar oldu?

İnşaat yaptıracak olan kişiler için maliyet kalemlerinden olan inşaat demiri fiyatlarını yakından takip ediyor. Peki, bir ton inşaat demirinin fiyatı kaç liraya yükseldi? Fiyatlarda son durum ne? İşte konuya ilişkin merak edilenler...

Pandemi sonrası bir ilk! İnşaat malzemeleri endeksi en düşük seviyede!

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ne göre inşaat malzemeleri endeksi en düşük seviyede görüldü. İşte raporun detayları…

Asya Bir Yapı İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asya Bir Yapı İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Kaya tarafından kuruldu.

Söz Bir Yapı İnşaat Ve Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Söz Bir Yapı İnşaat Ve Gıda Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de Salih Özdemir tarafından kuruldu.

Bir Nefes İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Bir Nefes İnşaat Limited Şirketi Fatih’te   250 bin TL sermaye bedeli  ile Ahmet Muhammed Şahin, Alper Zeki Şahin, Namık Yüzügüleç tarafından  kuruldu.

Erzurum'da cami inşaatı çöktü: 3 yaralı! 

Erzurum Oltu'da yapımı devam eden bir caminin inşaatında çökme yaşandı Çökme nedeniyle 3 kişi yaralandı.

Ant Yapı Mirny Uçak Terminali’nin inşaatına başladı!

Yurt içinde ve yurt dışında birçok önemli proje hayata geçiren,Türkiye’nin önde gelen müteahhitlik şirketleri arasında yer alanAnt Yapı, Rusya’nın Yakutistan Bölgesi’nin Mirny şehrinde yeni bir havalimanı inşaatına başladı.

İzmirli inşaat firmalarından depremzedelere destek!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 30 Ekim'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında birçok inşaat firması, ellerindeki boş konutları, çadırlarda kalan depremzedelere 1 yıllık süre ile ücretsiz olarak tahsis etti. 

Çatıbir Grup İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çatıbir Grup İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Talha Uca ve Osman Uca ortaklığında kuruldu.

Suriye’de Ayasofya’nın benzeri kilise inşaatı!

Suriye'nin İdlib şehrine yakın Skabliya bölgesinde Ayasofya’ya benzer tasarlanan bir kilisenin inşaatına başlandı. Bu kiliseye Rusya Savunma Bakanlığı’nın katkı sunduğu ortaya çıktı.

İnşaat sektörünün karnesi!

Capital 500 listesinde birçok inşaat firması yer aldı. İnşaat sektörünün önde gelen şirketlerinin sektör karneleri açıklandı. Sektör karnesi verilerinde ciro, özsermaye, ihracat, toplam aktif gibi bilgilere yer verildi...

bir dairenin inşaat maliyetleri Haberi

bir dairenin inşaat maliyetleri

İnşaat maliyetleri arttı mı?

İnşaat maliyet bedelleri, her sene bütçe yılından önce açıklanıyor. 2015 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklandı.


2015 yılına ait inşaat maliyetleri 27 Ağustos 2014 tarihinde 29101 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, 2014 yılına göre inşaat maliyetleri arttı mı?


2014 yılında betonarme olarak inşa edilen 100 metrekarelik Lüks inşaatın maliyeti ortalama 117.574 TL iken; 2015 yılında 100 metrekarelik Lüks inşaatın maliyeti ortalama 122,194 TL'ye çıktı. 


2014 yılında inşa edilecek 100 metrekarelik betonarme bir dairenin maliyet hesaplamaları:


Lüks inşaatta:

ASG.:1107,99 TL/ m2 - 110.799 TL

AZA.:1243,48 TL/ m2 - 124.348 TL

ORT.:1175,74 TL/ m2 - 117.574 TL


1. sınıf inşaatta:

ASG.: 699,72 TL/ m2 - 69.720 TL

AZA.: 768,76 TL/ m2 - 76.876 TL

ORT.: 734,24 TL/ m2...