07 / 05 / 2024

bir dairenin tapu masrafı

bir dairenin tapu masrafı

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Peki, bir evin tapu masrafı ne kadardır? 200 bin TL'lik devir için alıcı ve satıcı ne kadar harç öder?

Teksas’ta 4 oda 2.5 banyo bir ev ile Şişli’de 2+1 dairenin aynı fiyata olması sosyal medyada gündem oldu!

Türkiye genelinde konut fiyatları hız kesmeden artarken, İnşaat Mühendisi mühendisyen Teksas’ta 4 oda 2.5 banyo bir ev ile Şişli’de 2+1 dairenin aynı fiyata olmasına dikkat çekti.

Türkiye'de konut fiyatları 9 yılda yüzde 134 arttı! İstanbul'daki bir dairenin fiyatı Paris ve Londra'yla yarışıyor! 

Türkiye'deki konut fiyatlarının 2015 yılından bu yana kademeli şekilde yükseldiği, 9 yıllık artışın yüzde 134 olduğu belirtildi. Megakent İstanbul'daki bir evin fiyatı, Paris ve Londra'yla yarışıyor. İşte konut sektöründeki son durum...

Ömer Fethi Gürer: Her 13 daireye karşılık olarak bir daire yabancıların oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancıya konut satışı ile ilgili önemli rakamları paylaştı. Yabancıya satışları Meclis gündemine taşıyan her 13 daireye karşılık olarak bir dairenin yabancılar tarafından alındığını belirtti. İşte o açıklama...

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

100 metrekarelik bir dairenin fiyatı asgari ücretin 389 katı oldu!

Konut fiyat endeksi yıllık  yüzde 86,46 oranında artış kaydetti. Böylece 100 metrekarelik bir dairenin fiyatı 3 milyon lirayı geçti.

Serdal Adalı: Beşiktaş'a tarihi bir tapu kazandıracağız!

Beşiktaş Başkan Adayı Serdal Adalı, Siyah-Beyazlıların olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Serdal Adalı açıklamasında Beşiktaş'a tarihi bir tapu daha kazandıracaklarını dile getirdi.

Milyonlarca tapu sahibine uyarı niteliğinde bir açıklama geldi: Gecikme durumunda cezalı ödeme yükümlülüğü

Türkiye'de milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren son derece önemli bir uyarıyı paylaşıldı. Bu uyarıya dikkat edilmediği takdirde, maddi açıdan zor bir durumla karşı karşıya kalınabilir. Emlak vergisi ikinci taksit ödeme süresi sona erme tarihine dair resmi bir duyuru yayınlandı. 

Düşük tapu harcı ödemek için sakın bu yolu denemeyin! Gayrimenkul sahipleri dikkat ağır yaptırımı var!

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında bir miktar tapu harcı ödemesi yapılıyor. Ödenmesi yasal bir zorunluluk olan tapu harcının oranı zaman zaman değişebiliyor. Peki, düşük tapu harcı ödemek için ne yapılmalı? İşte detaylar...

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Bunlara dikkat etmezseniz elinizdeki her şey gidebilir!

Hisseli tapu, aynı gayrimenkul üzerinde birden çok kişinin belirli oranlarda mülkiyet haklarına sahip olduğu bir tapudur. Tapu sicilinde, her hissedarın bu gayrimenkulde ne kadarlık bir paya sahip olduğu kayıtlıdır. Bu tapuda bazı dikkat edilmesi gereken noktalar ve alınması gereken önlemler vardır.

Bir tapu kaç kişi üzerine olabilir? Tapu için kaç para harcanır?

Gayrimenkul sahibi olan ya da olmak isteyenler tarafından merak edilen konulardan biri de bir tapunun kaç kişi üzerine olabileceğidir. Genelde gayrimenkul sahipleri, bunu çocuk ve eşleri üzerine tapuyu geçirmek için sorgular. Peki tapu birden fazla kişi üzerine olabilir mi?

Kira artışları için karamsar tablo! Zam furyası sürecek

Fahiş kira artışları nedeniyle İstanbul'da bir dairenin metrekare fiyatı 200 liraya gelirken, artış Ankara'da yüzde 200, İzmir'de yüzde 150 seviyelerine ulaştı. Fahiş kira artışlarının devam edeceğini söyleyen gayrimenkul uzmanı artışın sebeplerini beş başlıkta açıkladı. İşte tüm detaylar...

Kirada yüzde 25 zam sınırı sürdürülebilir olacak mı? Aynı binada bir daire 13 bin, diğeri 3 bin lira!

Aynı binada bir dairenin kirasının 13 bin lira, diğerinin 3 bin lira olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri, yüzde 25 kira sınırına hapis cezası gelse bile sorunun giderek büyüyeceğine vurgu yaptı. Peki kirada yüzde 25 zam sınırı sürdürülebilir olacak mı?

Uzmanlar: ‘Kirada yüzde 25 sınırı sürdürülebilir değil’

Aynı binada bir dairenin kirasının 13 bin lira, diğerinin 3 bin lira olduğunu belirten uzmanlar, yüzde 25 kira sınırına hapis cezası gelse dahi problemin giderek büyüyeceğini belirtiyor.

bir dairenin tapu masrafı Haberi

bir dairenin tapu masrafı

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Buna göre ev alım satım işlemlerinin tapu dairesinde tamamlanabilmesi için tapuya belli miktarlarda harç ödemesi yapılması gerekiyor.


Bu harç, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor. Bu harcı alıcı ve satıcı ayrı ayrı ödemek zorunda oluyor.


Peki, bir evin tapu masrafı ne kadardır? 200 bin TL'lik devir için alıcı ve satıcı toplamda ne kadar harç öder?


Tapu satış bedeli üzerinden binde 20 oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Taşınmaz malın satış bedelinin 200 bin TL olduğunu düşünürsek alıcı olarak 4 bin TL, satıcı olarak da 4 bin TL olmak üzere toplamda 8 bin TL harç ödemesi yapılması gerekiyor.


Aynı zamanda tapu döner...