04 / 05 / 2024

Bireysel konut kredisi

Bireysel konut kredisi

Cari açığın ilacı tasarrufların artırılması çalışmaları kapsamında yeni ürünler gündeme geliyor. Buna örnek olarak eğitim ve konut fonları gösteriliyor. Yurtdışında bulunan bu fonlar eğitim ve konut hedefiyle tasarruf sağlıyor...

Konut kredisi faizleri 40 ayın zirvesini gördü! 3.15 puan yükseldi!

Ekonomi yönetiminin aldığı makroihtiyati önlemler ve düşük faiz politikası ticari kredi faizlerinde gözle görülür bir etkiye neden olsa da bireysel kredi faiz oranlarında aynı durum söz konusu olmadı. Özellikle konut kredisi faizinde ise son 40 ayın zirvesi resmen görüldü. İşte ayrıntılar...

Kovid-19 konut kredisi kullanımını nasıl etkiledi?

Yüksek seyreden kredi faiz oranlarına ve kredi taksitlerine getirilen sınırlamaya karşın bireysel kredilerde hızlı artış devam ediyor. Peki konut kredisi kullanımı ne oldu? İşte ayrıntılar...

Mart 2021'de 16 bin kişi konut kredisi kullandı!

Bankalar Birliği (TBB) tarafından açıklanan verilere göre; Mart 2021'de bireysel kredilerin yüzde 32’si konut kredilerinden oluştu. Mart 2021'de 16 bin kişi konut kredisi kullandı.

Bireysel konut kredisi borç miktarı 2020'de 287.1 milyar TL oldu!

algının da etkisiyle bireysel kredi kullanan kişi sayısı son 1 yılda 2 milyon 107 bin kişi yükselirken, toplam borç da 618.5 milyar TL'den 866.6 milyar TL'ye ulaştı. Bireysel konut kredisi borcu olanların sayısı 112 bin kişi arttı borç miktarı da 287.1 milyar TL'ye çıktı.

Temmuz 2020'de 100 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi üyesi kuruluşlar tarafından kullandırılan ticari krediler Temmuz'da 2 trilyon 733 milyar TL, bireysel krediler 792 milyar TL olarak kaydedildi. Temmuz 2020'de 100 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı.

Konut kredisi borçları yüzde 10.8 arttı!

Toplam bireysel kredi borçları Haziran 2020’ye göre son üç ayda yüzde 12 oranında artarak 700 milyar lirayı aştı. Bu kapsamda konut kredisi borçları yüzde 10.8 artarak 234.7 milyar lira oldu...

Mayıs 2020'de 16 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı!

Mayıs ayında 16 bin kişi ilk defa konut kredisi kullanırken, bankaların kullandırdığı bireysel kredi hacmi de Mayıs sonu itibarıyla 658 milyar TL oldu...

Konut kredisi talebi bireysel kredi paketlerinin desteğiyle güçlendi!

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinde, "Son dönemde açıklanan bireysel kredi paketlerinin desteğiyle konut kredisi talebinin de güç kazandığı gözlenmektedir" denildi...

ING Türkiye'den konut kredisi taksitlerine 3 ay erteleme imkanı!

ING Türkiye, bireysel müşterilerine ihtiyaç, taşıt, konut kredisi taksitleri ve kredi kartı ekstre ödemelerini üç ay erteleme imkanı sağlıyor.

Konut kredisi faiz oranları Nisan 2020'de arttı mı?

Bankalar Nisan ayında konut kredilerinde vatandaşlara yeni fırsatlar sunuyor. Son olarak kamu bankaları bireysel müşterilere 10 bin TL'ye kadar 6 ayı ödemesiz kredi uygulamadı başlattı. Peki konut kredisi faizleri ne oldu?

VakıfBank konut kredisi erteleme şartları!

VakıfBank bireysel müşterilerinin taşıt, ihtiyaç ve konut kredisi taksitlerini erteliyor. Pek bankanın kredi erteleme faizi ve şartları neler?

VakıfBank konut kredisi taksitlerini kaç aya kadar erteliyor?

VakıfBank talep edilmesi halinde bireysel konut kredisi müşterilerinin kredi taksitlerini üç aya kadar faizsiz şekilde ertelediğini açıkladı.

VakıfBank konut kredisi hesaplama 2019!

VakıfBank bireysel kredi ürünleri kapsamında bankalar arasında en uygun ihtiyaç kredisi faiz oranını ve avantajlı konut kredisi faiz oranları kullandırıyor.

Bireysel konut kredisi Haberi

Bireysel konut kredisi

Cari açığın ilacı tasarrufların artırılması çalışmaları kapsamında yeni ürünler gündeme geliyor. Buna örnek olarak eğitim ve konut fonları gösteriliyor. Yurtdışında bulunan bu fonlar eğitim ve konut hedefiyle tasarruf sağlıyor.


Son yıllarda özellikle Bireysel emeklilik fonlarıyla ivme kazanan portföy yönetim sektöründe, önümüzdeki yıl eğitim ve konut  fonlarının gündeme gelmesi bekleniyor. Bu fonların özellikle yüzde 12’lere gerileyen ve cari açığın ilacı olan tasarruf oranlarını yukarı çekebileceği belirtiliyor.

Türkiye’de portföy yönetim sektörünün varlıkları 73 milyar TL’lik büyüklüğe ulaştı. Bunun 32 milyar TL’si bireysel emeklilik fonlarında, 41 milyar TL’si ise yatırım fonları ve özel portföy yönetiminde bulunuyor.

Portföy yönetim sektörünün yaklaşık 7 milyon yatırımcıya hitap ettiğine dikkati çeken Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) Başkanı ve Ak Portföy Genel Müdürü Alp Keler, sektörün GSYH’ya oranının yüzde...