05 / 05 / 2024

bireysel kredi alanların yaş oranı

bireysel kredi alanların yaş oranı

2006'da bireysel kredi alan her 100 kişiden 28'i 18-35 yasaralığındaki kişilerden oluşurken; simdi bu rakam her 100 kişide 37'ye çıktı. Gençlerin yüzde 65'i krediyi konut için kullanıyor.

3 yıl önce kredi ile ev alanların kira geliri kredi taksitinin çok üzerine çıktı!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 3 yıl önce kredi ile ev alanların kira gelirlerinin kredi taksitinin çok üzerine çıktığını belirtti.

Bireysel kredi kartı harcamaları yüzde 147 artarak 2.5 kata çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre son dönemlerde sık sık gündeme gelen bireysel kredi kartı harcamalarında aylıklandırılmış büyüme hala 2.5 katının üzerinde seyrediyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Milyonlarca kişi 2024 yılına borçlu girecek! Bireysel kredi kartı borçlanmaları yüzde 168 arttı!

2024 yılına günler kala vatandaşların yeni yıla borçlu gireceği ortaya çıktı. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 168 arttı.

Bireysel kredi kartı alacakları 992 milyar 296 milyon TL'ye çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 75 milyar Türk Lirası arttı ve 10 trilyon 424 milyar 761 milyon TL'ye çıktı. Açıklanan rakamlara göre, bireysel kredi kartı alacakları da yüzde 3,6 artış göstererek, 992 milyar 296 milyon TL'ye yükseldi.

Gırtlağa kadar kredi kartı borcuna battık! Bireysel kredi kartı borçları toplamı tüyler ürpertti!

İnsanların bireysel kredi ve kredi kartı borçları toplamı 10 Mart 2023 tarihi itibarıyla, 28 milyar 915 milyon TL artarak 1 trilyon 745 milyar 807 milyon TL’ye ulaştı.

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında hak sahipliği esas destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti yükseltildi.

BDDK'nın yeni kararı taşıt kredi oranlarını arttırdı! 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'nun açıkladığı bireysel kredi kullanımına sınırlama getirilmesi taşıt kredilerinin yükselmesine sebep oldu. Peki taşıt kredi oranları ne kadar oldu? İşte detaylar...

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31428 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mesrur Barzani: PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor!

Terör örgütünün bölgede dağları, hatta yerleşim alanlarını işgal ettiğini ve bu nedenle 800 köyün yeniden inşa edilemediğini anlatan IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, ''PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor'' dedi.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlâk Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Bazı alanların tapuda Hazine adına tescil edilebilmesine yönelik değişiklikler TBMM'de!

Bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılarak tapuda Hazine adına tescil edilebilmesine yönelik yapılan değişiklik meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

17 maddede sitelerde ortak alanların hukuku!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "17 maddede sitelerde ortak alanların hukuku" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

bireysel kredi alanların yaş oranı Haberi

bireysel kredi alanların yaş oranı

Bu gelişmeyi Yeni Şafak'a değerlendiren sektör temsilcileri, genç alıcıların gayrimenkul sahibi olmak için borca girmekten korkmadığını söylüyor.

Gayrimenkul sektörü gençlerin yoğun ilgisiyle yükselişini sürdürüyor. Geçmişe göre genç yaşta konut sahibi olma hayalleri artık daha rahat gerçeğe dönüşüyor. Müteahhitler; konut alan kişilerin yaş ortalamasının geçmişe göre düştüğünü, daha genç yaştakilerin ev sahibi olma anlayışının geliştiğini söylüyor. Bankalardan bireysel kredi çeken 18-35 yaş arasındaki gençlerin sayısının artması da, gençlerin son yıllarda konut alma eğilimi içinde olduğunu ortaya koyuyor. Bankalar Birliği verilerine göre; 2006 yılında bireysel kredi kullanan her 100 kişiden 28'i 18-35 yaş grubundaki gençlerden oluşurken, bu oran şimdi her 100 kişide 37'ye yükselmiş durumda. 

BORÇTAN KORKMUYORLAR 

"Borç yiğidin kamçısıdır" söylemini kendisine siper edinen gençlerin konut edinirken kaynağa ulaşma yolu ise ağırlıklı olarak banka...