15 / 05 / 2024

Bireysel nitelikli krediler

Bireysel nitelikli krediler

TBB Risk Merkezi aylık bülteninin temmuz sayısı yayımlandı. Bireysel nitelikli kredi ve kredi kartları içinde en yüksek artış yüzde 21 ile konut kredilerinde gerçekleşti.

Vatandaşın bankalara olan borcu yüzde 87 artarken, ticari krediler azaldı!

Bireysel borçlar ilk sekiz ayda yüzde 54,3, son bir yılda yüzde 86,7 ile enflasyonun çok üzerinde artış gösterirken, üretime yönelik ticari krediler ise reel bazda geriledi. Bireysel borçlanmadaki hızlı artışı kredi kartı harcamaları tetikledi.

Nakit paraya sıkışan vatandaş çareyi borçta arıyor, bireysel krediler tam gaz artıyor!

Bankaların vatandaşa kullandırdığı bireysel kredilerdeki artış rekor seviyeye ulaştı. 2023 yılının ilk 3 ayındaki artış geçen yılın aynı dönemine göre 6 kat birden artarak 319 milyar liraya ulaştı.

Bireysel sulama sistemlerine 500 bin lira hibe desteği geliyor! Başvurular ne zaman?

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, ‘Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin desteklenmesi konusunda bir ilan duyurusu yaptı.

Bireysel Emeklilik Sistemi’nden çıkınca paramı nasıl alabilirim? İşte tüm tüyolar...

Vatandaşlar Bireysel Emeklilik Sistemi’nden çıkınca parasını nasıl alabileceğini sorguluyor. İşte detaylar...

Yatırımcılar bu fırsatı kaçırmayın! Belediye KDV’siz konut ve ticari nitelikli 2 arsayı satışa çıkardı!

Belediye konut ve ticari nitelikli 2 arsayı satışa çıkarttı. 18 Ocak 2023’te yapılacak ihalenin muhammen bedeli de açıklandı. Arsalar kapalı teklif usulü ile satılacak. İşte detaylar…

Konutta tercihler değişti! Nitelikli ve yatay mimarili konut projeleri revaçta!

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, yapımını sürdürdükleri TanUrla'nın bölgede yeni bir çekim merkezi olacağına dikkat çekti. Münir Tanyer, nitelikli ve yatay mimariye sahip projelerin talep gördüğünü belirtti. İşte ayrıntılar...

Yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada?

İyi eğitim görmüş, uluslararası firmalar da çalışabilecek, yüksek nitelikli beyaz yakalılar için yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler tespit edildi. 12 bin üst düzey çalışanla yapılan ankette yaşam kalitesi, bireysel ilişkiler, ulaşım, kariyer fırsatları ve maaş gibi kriterler değerlendirildi.

Zeytinburnu, nitelikli konut projeleriyle kabuk değiştiriyor!

Son yıllarda markalı konut projelerinin gözde ilçeleri arasında yer alan Zeytinburnu bölgesi yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Zeytinburnu pek çok kaliteli ve nitelikli projeye de ev sahipliği yapıyor.

Bireysel Emeklik Sistemi son 10 yılda 17 kat büyüdü!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, " Bireysel Emeklik Sistemi'nde (BES) uzun süre kalan mutlaka kazanıyor. 5 ve 10 yıllık dönemlere bakıldığı zaman, emeklilik yatırım fonlarının ortalama getirisi, TÜFE ve BIST-100 endeksinden daha fazla" diye konuştu. İşte detaylar...

Emekliliğe bir adım daha yaklaşın! BES’ten yepyeni ayrıcalıklar! Bireysel Emeklilik Sistemi’nde flaş gelişme

Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. BES’te avans kullanımından, yaş sınırına kadar birçok yapılmıştı. Yapılan yenilikler ile BES, çalışanlar için daha cazip hale gelirken, sistemden çıkanların da yeniden BES'e katılabileceği açıklandı.

Kredi almak için faiz indirimi bekleyenler dikkat!

Merkez Bankası'nın ikinci hamlesinden sonra krediler artacak mı? Bireysel kredi faizleri düşecek mi? Bankalar kredi musluklarını açacak mı yoksa tam tersine kredilerdeki durgunluk daha da artacak ve bankalar güvenli alanda kalmayı mı seçecek? İşte uzmanların görüşleri.

Kredi muslukları açılacak

Yılbaşından itibaren ikinci el konut ve bireysel krediler ile yatırım ve istihdama dönük kredileri kapsayan 300 milyarlık liralık bir paketle piyasaların rahatlatılması bekleniyor.

BES NASIL İPTAL EDİLİR? Bireysel Emeklilik Hakkında Merak Edilenler…

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) için 28 Mart 2001 tarihinde kişilerin emeklilik hayatında refah bir hayat sürmesini sağlamak adına bir kanun çıkarıldı. Emeklilik adına çıkarılan kanun 7 Ekim 2001’de yürürlüğe girdi ve BES 27 Ekim 2003’te başlamış oldu. Fakat BES’e katılmak zorunlu değil.

Bireysel nitelikli krediler Haberi

Bireysel nitelikli krediler

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi üyesi kuruluşlar tarafından kullandırılan nakit krediler, bu yılın temmuz ayı itibarıyla 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 23 artarak 2 trilyon 59 milyar lira oldu. 


TBB Risk Merkezi aylık bülteninin temmuz sayısı yayımlandı. Buna göre, üye kuruluşlar tarafından kullandırılan nakit krediler 2017'nin temmuz ayı itibarıyla bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 23 artarak 2 trilyon 59 milyar lira olarak kaydedildi. Artış oranı, bir önceki aya göre de yüzde 1,3 olarak gerçekleşti. 


Nakit kredilerin 1 trilyon 959 milyar liralık bölümü bankalar, 44 milyar lirası finansal kiralama şirketleri, 30 milyar lirası finansman şirketleri ve 27 milyar lirası da faktoring şirketleri tarafından kullandırıldı. 


Söz konusu dönemde tasfiye olunacak alacaklar, 2016'nın temmuz ayına göre yüzde 23 artarak 71 milyar lira...