01 / 05 / 2024

biriken para

biriken para

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK), paylaşılan verilere göre, kur korumalı Türk Lirası mevduatta biriken para, 15 Nisan 2022 tarihi itibarıyla 756,6 milyar Türk Lirasına ulaştı.

e-Devlet’te biriken para nereden öğrenilir ve  nasıl çekilir?

E-Devlet, adınıza yatırılmış biriken parayı öğrenmek ve çekmek için kullanabileceğiniz önemli bir kaynak. İşte bu işlemi gerçekleştirmenin detayları...

KKM hesapları dolu dizgin gidiyor! KKM hesaplarında biriken para 2 trilyon lirayı aştı!

Kur korumalı mevduat hesaplarında yatırımcıların yoğun ilgisi devam ediyor. Faiz üst sınırının kaldırılmasının ardından yeni hesap açılışları hızlanırken, 28 Nisan haftasında KKM hesaplarında 137,7 milyar liralık artış yaşandı.

Dolara fren yaptırmak için 25 milyarlık ödeme yapılacak! 4 aylık fatura ortaya çıktı

Geçtiğimiz yılın sonunda dolardaki aşırı yükselişi frenlemek için devreye alınan Kur Korumalı Mevduat Hesabı'nda biriken para 782 milyar TL'ye ulaştı. Bu hesaplara para yatıranlara devlet bütçesinden ödenecek para ise 25 milyar lira oldu.

Yatırımın yönü değişiyor mu? Kur korumalı mevduat miktarı hızla artıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK), paylaşılan verilere göre, kur korumalı Türk Lirası mevduatta biriken para, 15 Nisan 2022 tarihi itibarıyla 756,6 milyar Türk Lirasına ulaştı.

Pandemide biriken para gayrimenkule gitti!

Pandemi sürecinde 13 ay geride kaldı. Bu sürede fazla harcama yapmayan vatandaşlar birikimlerini gayrimenkule harcadı.

İlk kez ev alacaklara 300 milyon TL'lik konut desteği!

İlk kez ev sahibi olanlar için geliştirilen ‘konut hesabında’ devlet katkısı 25 bin liraya yükseltiliyor. Uygulamaya şu ana kadar 15 bin kişi katılırken biriken para 105 milyon liraya yaklaştı. Toplam destek 300 milyon lirayı bulabilir.

Konut hesabında 81 milyon lira birikti!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca ilk kez ev sahibi olacak vatandaşlara yönelik olarak  başlatılan "Konut Hesabı" uygulamasında 13 bin vatandaşın açtığı hesaplarda biriken para 81 milyon liraya ulaştı.

2005 yılında gayrimenkule ödenen para yüzde 36 artmış!

2005 yılında gayrimenkule ödenen para yüzde 36 artarak 33.1 milyar liraya yükselmiş. Emlak sektörünün zirve yaptığı yılda emlak piyasasının gözde ili olmayı devam ettiren İstanbul'da satılan gayrimenkul sayısı 206 bin 587'ye yükselmiş.

Soma Holding'in Spine Tower projesine para cezası verildi!

Soma Holding’in plan tadilatlarıyla inşaat hakkını 3 kat artırarak 900 milyon dolarlık rant sağladığı Spine Tower projesine, Sarıyer Belediyesi 1 milyon 83 bin lira para cezası kesti.

Fek yazısı için ne kadar para ödenir?

Konut kredisi kullanılarak alınan bir konutun borcunun tamamının ödenmesinden sonra banka tarafından hazırlanan resmi bir belge oluyor. Peki, fek yazısı için ne kadar para ödenir?

Kara Para Aşk dizisindeki yalı tadilata giriyor!

‘Kara Para Aşk’ dizisiyle Ortadoğu’da çok popüler oldukları için İstanbul’a gelen Arap turistler eve akın etmiş; evi, Feryal Gülman’dan ünlü olmuştu.

Adres değişikliği idari para cezasına itiraz!

Adres değişikliği bildiriminin 20 iş günü içerisinde verilmemesi halinde para cezaları uygulanıyor. Peki, adres değişikliği idari para cezasına itiraz edilir mi? Adres değişikliği cezasına nasıl itiraz edilir?

İkametgah idari para cezası ne kadar?

İkametgah bilgileri değişen kimselerin 20 iş günü içerisinde adres değişikliği beyanını vermesi gerekiyor. Bu değişikliği yapmayanlara cezai yaptırım uygulanıyor. Peki, ikametgah idari para cezası ne kadar?

biriken para Haberi

biriken para

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan yapılan açıklamada (BDDK), 15 Nisan 2022 tarihli bankacılık verilerini paylaşıldı.

BDDK'nın verilerine göre, kur korumalı Türk Lirası mevduat (KKM) miktarı, 15 Nisan 2022 itibarıyla 756,6 milyar Türk Lirasına yükseldi. Yani bir haftalık artış miktarı yaklaşık 28 milyar Türk Lirası oldu.

KUR KORUMALI MEVDUAT ORANI YÜZDE 29,1'E YÜKSELDİ

Bu şekilde toplam vadeli Türk Lirası mevduat içinde Kur Korumalı Mevduat oranı yüzde yüzde 29,1’e ulaştı. Toplam mevduat tutarı içinde döviz ve altın mevduatın oranı ise yüzde 57,2 olarak gerçekleşti. Döviz ve kur korumalı mevduatın toplam mevduat içindeki oranı ise yüzde 69,6 olarak aktarıldı.