14 / 05 / 2024

birleştirilen dairelerden aidat alınır mı

birleştirilen dairelerden aidat alınır mı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda birleştiren dairelerden nasıl aidat alınacağını kaleme aldı.

1915 Çanakkale Köprüsü’ne Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu’ndan prestijli ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, Birleşmiş Milletler (BM) Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) tarafından gerçekleştirilen "Kamu-Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) ve Altyapı Ödülleri" töreninde birincilik ödülü aldı.

Birleştirilen daireler için çift aidat bedeli mi ödenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde birleştirilen dairelerden ne kadar aidat hizmet bedeli alınabileceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Binalarda birleştirilen dairelerden 2 adet aidat mı alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda birleştiren dairelerden nasıl aidat alınacağını kaleme aldı.

Binalarda birleştirilen daireler tek tapuya dönüşür mü?

Posta yazarı Tamer Heper, '24 daire olarak projelendirilen binada 2 daire birleştirilerek 22 daireye düşürüldü. Zemin ve bodrumda da 11 tapulu dükkan, 4 dükkana dönüştürüldü. Kat maliki 22+11=33 mü olur yoksa 26 mı?' sorusunu cevapladı.

Denizli Buldan'da birleştirilen hastaneler TBMM gündeminde!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'nin Buldan ilçesinde birleştirilen hastanelerin isim değişikliğine ve ilçeye hastane yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ordu Büyükşehir Şubat Ayı 2. Birleşimini gerçekleştirdi!

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, 2016 Yılı Şubat Ayı Olağan Toplantısı 2. birleşimini gerçekleştirdi, toplantıda, ihtisas komisyonundan gelen raporlar ile dairelerden gelen teklifler görüşüldü.

Karşıyaka İlçe Stadı inşaatı sürüyor!

İzmir Valisi Mustafa Toprak, yıkımı süren Karşıyaka İlçe Stadı'nda çalışmaların hızlanmasını istedi. Parselleri birleştirilen arazide eski stadın tribünü, kortlar, kayıkhane ve spor salonu tamamen yıkıldı.

Kocaeli'de 2 hastane protokolle birleşti!

Alikahya Kadın Doğum Hastanesi ile Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, dün gerçekleştirilen protokolle birleşti. Birleşme, dün Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Konferans Salonu'nda yapılan protokol ile resmileşti.

Etibank'a ait bin gayrimenkul satışa sunuldu!

2001 yılında Etibank ve bünyesinde birleştirilen İnterbank ve Esbank'a ait olan bin gayrimenkul satışa çıkarılacakmış. İşte Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı özel haber...

2001 yılında Etibank'a ait gayrimenkuller satışa çıkarılacakmış!

2001 yılında Etibank ve bünyesinde birleştirilen İnterbank ve Esbank'ın ihtiyaç fazlası menkul ve gayrimenkulleri satışa çıkarılacakmış. Bankaya ait bin gayrimenkul Eskidji Müzayede Evi'nde satışa çıkarılacakmış.

İdris Güllüce Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’ne katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Peru’da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde temaslarını sürdürüyor.Güllüce Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 20. Taraflar Konferansı Üst Düzey Oturumu’nda konuştu.

En yüksek konut aidatı İstanbul'da!

REIDIN tarafından gerçekleştirilen "Konut Projeleri Aidat Değerleri" araştırması ile il, ilçe ve projeler bazında lokasyonların aidat ortalamaları analiz edilebilir şekilde yayınlandı. En yüksek aidatlar İstanbul'da...

En düşük ev aidatı Ankara'daki projelerde!

REIDIN tarafından gerçekleştirilen "Konut Projeleri Aidat Değerleri" araştırması ile il, ilçe ve projeler bazında lokasyonların aidat ortalamaları analiz edilebilir şekilde yayınlandı. Bu değerlere göre en düşük aidatlar Ankara'da...

birleştirilen dairelerden aidat alınır mı Haberi

birleştirilen dairelerden aidat alınır mı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binalarda birleştiren dairelerden nasıl aidat alınacağını yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, "Projeden tek bağımsız bölüm satın aldım ve bunu sağlamak için de müteahhit ile ‘2 bağımsız bölüm birleştirilerek bana teslim edilecek’ diye sözleşme imzaladım. Daire 2 sene sonra bana teslim edildi. Aidatım arsa payı üzerinden diğer dairelere göre yüzde 20 daha fazla tespit edildi. İnşaat firması iskanı aldı fakat bağımsız bölümleri birleşmiş göstermemiş, tadilat planı vermemiş. İskanı nasıl aldı? Belediye inşaatı kontrol etmeden nasıl iskan verdi anlamadık. Şimdi yönetim benden 2 adet aidat vermemi isterse, kanun bu konuda ne diyor? İskan iptali için mahkemeye başvurabilir miyim?" sorusunu yöneltti. 

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Okuyucumun önemli bir problemi var, ancak problemi bina yönetimi ile...