08 / 05 / 2024

Biruni Üniversitesine giden İETT otobüsleri hangileri

Biruni Üniversitesine giden İETT otobüsleri hangileri

Biruni Üniversitesi Ana Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki Biruni Üniversitesi nerede? Biruni Üniversitesi'ne nasıl gidilir? Biruni Üniversitesi'ne giden İETT otobüsleri hangileri? Biruni Üniversitesi ücretleri ve taban puanları nasıl?

Sağlık Bilimleri Üniversitesi duyurdu! Sağlık Bilimleri Üniversitesine 162 acil personel aranıyor!

İş arayanlara müjde! Sağlık Bilimleri Üniversitesine personel aranıyor. İşte personel alım şartlarına dair detaylar!

Biruni Üniversitesi mart ayında akademik başvuru ilanı yayımladı! İşte o ilanda yer alan başvuru şartları neler?

Biruni Üniversitesi, kadrolar için adaylarda aranacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ve Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) puanlarına ilişkin şartları da açıkladı. Adayların, ALES'ten en az 70 ve YDS'den en az 60 puan almaları gerekiyor.

Biruni Üniversitesi çok sayıda akademik personel alıyor! İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları!

Biruni Üniversitesi çok sayıda akademik personel alacağını duyurdu. Kadro dağılımı ve başvuru şartları belli oldu. İşte detaylar…

Apple'dan bir ilk! Metaverse'e giden yola iddialı girdi

Apple'ın metaverse'ye giden yolu olması muhtemel olan, ismi 'Apple Reality Pro' olması beklenen karma gerçeklik gözlüğünün çıkacağı tarih belirlendi.

Hesaplara peş peşe tam 1.250 TL yattı! PTT'ye giden bu paraları hemen çekecek! Sakın kaçırmayın!

Hesaplara peş peşe tam 1.250 TL yattı... PTT'ye giden bu paraları hemen çekecek... Sakın kaçırmayın...

Hesaplara peş peşe 1.250 TL yattı! PTT'ye giden paraları hemen çekecek! Sakın kaçırmayın!

Hesaplara peş peşe tam 1.250 TL yattı. PTT'ye giden paraları hemen çekecek... Bu ödemeleri sakın kaçırmayın...

Bakan Nebati'den The Economist'e dikkat çeken yanıt: 'Ters giden bir şey yok'

İngiltere merkezli The Economist dergisi "Yüksek enflasyon ortamında bile Türkiye ekonomisi büyüyor!" diyerek Türk ekonomisini değerlendirdi. Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati'de Twitter hesabından yanıt verdi. "Ters giden bir şey yok". İşte detaylar...

Başakşehir Şehir Hastanesi'ne giden yol inşaatı neden durduruldu?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı tamamlanmak üzere olan Başakşehir Şehir Hastanesi’ne giden yolların inşaatın durudulması ile ilgili açıklama yaptı...

Didim'de paralarını alamayan inşaat işçileri siteye giden yolu kapattı!

Aydın Didim'de uzun süredir paralarını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı. İşçiler hak ettikleri parayı almak için inşaata giden yolu kapattı.

Biruni Üniversitesi Zeytinburnu'nda butik otel yapacak!

Biruni Üniversitesi, Zeytinburnu'ndaki kampüsün arkasında butik otel projesine başlıyor. Biruni Otel projesi 257 yatay ve 127 oda kapasiteli olacak...

Ahmet Misbah Demircan: Beyoğlu'ndan giden kaybetmiştir!

Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan "Beyoğlu'ndan giden her zaman kaybetmiştir. Beyoğlu her zaman üzerine koyarak gelişmiştir. Son 12 yılda belediye başkanı olduğum dönemde Beyoğlu'nun hep ileriye gittiğini gördüm." dedi.

Aksaray Üniversitesi'ne giden yollar asfaltlandı!

Aksaray Fen işleri müdürlüğüne bağlı ekipler tarafınca Aksaray Üniversitesine giden yol asfaltlandı. Gidiş geliş iki buçuk kilometre mesafede olan üniversite yolunun genişletildi.

Çamlıca Camii'ne giden yollar için acele kamulaştırma!

Çamlıca Camiye giden yollar üzerinde yer alan taşınmazların acele kamulaştırılması kararı alındı. Bakanlar Kurulu, 4 Ocak tarihli kararında Ferah ve Kısıklı'da bulunan 31 parselin acele kamulaştırılması kararı aldı.

Biruni Üniversitesine giden İETT otobüsleri hangileri Haberi

Biruni Üniversitesine giden İETT otobüsleri hangileri

Dünya Eğitim Vakfı tarafından kurulan Biruni Üniversitesi'nin Ana Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Biruni Üniversitesi, Dünya Eğitim Vakfının başvurusunun sonucunda 27 Şubat 2014 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen 6525 sayılı kanunla, Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Sistemi içerisinde, kamu tüzel kişiliğine sahip bir Vakıf Üniversitesi olarak yerini aldı.


Biruni Üniversitesi'nde hangi bölümler var? 


Rektörlüğünü Prof. Dr. Adnan Yüksel'in yaptığı Biruni Üniversitesi'nde Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mühendis ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Tıp Fakültesi bulunuyor.





Biruni Üniversitesi'nde Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü de yer alıyor.


Biruni Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun bölümleri ise şunlar; Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Çocuk Gelişimi, Diyaliz, Elektronörofizyoloji, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, Odyometri, Optisyenlik, Perfüzyon Teknikleri, Podoloji, Radyoterapi,...