19 / 05 / 2024

BIST100 endeksi nedir

BIST100 endeksi nedir

Hem Tüketici Fiyatları Endeksi ( TÜFE) hem Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) ile indirgendiğinde en fazla reel getiriyi, ekim ayında Borsa İstanbul (BIST) 100 endeksi sağladı...

Borsa günü düşüşle kapattı. 26 Ocak BIST 100 endeksi ne oldu? Borsada direnç ve destek noktaları nedir?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bugünü yüzde 1,26 değer kaybıyla 5 bin 231 puandan tamamladı. Yurt içi piyasalardaki olumsuz havaya rağmen yurt dışı borsalar gelen olumlu ekonomik veriler ile olumlu seyrediyor.

Borsada son 11 ayın en sert düşüşü yaşandı! Devre kesici iki kez çalıştı!

Borsa İstanbul bugün önemli düşüşlerinden birini daha yaşadı. Bugün Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 7,37 değer kaybetti ve günü 5.116,41 puandan tamamladı. Bu gelişmeyle Borsa İstanbul BIST100 endeksi, 24 Şubat 2022'den bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Mayıs ayı tüketici fiyat endeksi raporu için gözler Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) çevrildi. Bilindiği üzere her ay enflasyon oranı, tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim ile hesaplanmaktadır. Peki Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Temmuz’da en çok kazandıran yatırım aracı ne oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Temmuz ayında en çok kazandıran finansal yatırım aracı borsa oldu. Temmuz’da BIST100 endeksi TÜFE’ye endeksli yüzde 5,89 oranında kazandırdı.

Konut Fiyat Endeksi nedir? KFE ne demek?

Merkez Bankası'nın düzenli olarak açıkladığı verilerden biri olan Konut Fiyat Endeksi ne demek? KFE nasıl hesaplanır? Yeni Konut Fiyat Endeksi ne demek? YKFE nasıl hesaplanır?

TÜİK bina inşaat maliyet endeksi!

Bina inşaat maliyet endeksi TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından açıklanan endeksler arasında yer alıyor. Peki, TÜİK bina inşaat maliyet endeksi nedir? Bina inşaat maliyet endeksi nasıl hesaplanır?

Üretici fiyat endeksi Mayıs 2014!

Yıllık kira artış hesaplamalarında etkili olan Üretici fiyat endeksi nedir? Üretici fiyat endeksi nasıl hesaplanır? Üretici fiyat endeksi ne zaman açıklanır? İşte Üretici fiyat endeksi Mayıs 2014 verileri...

Bina inşaat maliyet endeksi nedir?

Bina inşaat maliyet endeksi nedir? Bina inşaat maliyet endeksi nasıl hesaplanır? Bina inşaatı maliyet endeksi; inşaatta kullanılan girdi maddelerinin dönemlere göre maliyet değişimlerini ölçen fiyat endeksi olarak tanımlanıyor..

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi nedir?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan haber bültenine göre; ÜFE olarak adlandırılan endekslerin yerine bundan sonra Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi kullanılacaktır. Peki, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi nedir?

Üretici fiyat endeksi nedir?

Kira artış oranlarının hesaplanmasında baz alınan enflasyon oranları olan üretici fiyat endeksi nedir? Üretici fiyat endeksi nasıl belirleniyor? İşte üretici fiyat endeksi ile ilgili sorularınızın yanıtı...

ÜFE nedir?

ÜFE (Üretici Fiyatları Endeksi) oranları ne ifade ediyor? Kira artış oranlarının belirlenmesinde de etkili olan ÜFE nedir? İşte ÜFE Üretici Fiyatları Endeksinin tanımı ve ayrıntıları...

Tapu haritası nedir?

Kadastro paftası ve kadastral harita olarak da bilinen tapu haritası nedir, detayları haberimizde...

Bağımsız bölüm nedir?

Gayrimenkul ile ilgili bir terim olan bağımsız bölüm nedir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

BIST100 endeksi nedir Haberi

BIST100 endeksi nedir

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin "Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları" sonuçlarını açıkladı.


Buna göre, aylık bazda en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı, ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 5,15, TÜFE ile indirgendiğinde de yüzde 4,01 ile BIST100 oldu.


ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından avro yüzde 0,01 oranında reel getiri sağladı. Buna karşılık, külçe altın yüzde 4,26, dolar yüzde 2,11 ve mevduat faizi yüzde 0,28 yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise külçe altın yüzde 5,30, dolar yüzde 3,17, mevduat faizi yüzde 1,37 ve avro yüzde 1,08 oranında yatırımcısına kaybettirdi.


Avro, üç aylık değerlendirmede; ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 5,64, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 4,76 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken, mevduat faizi ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 0,38,...