24 / 07 / 2024

Bitlis ev okul

Bitlis ev okul

Bitlis’in Hizan ilçesinde bir mezranın sakinleri, kullanılmayan tek odalı bir evi çocuklarının eğitimi için derslik yaptı..

Ev sahipleri yüksek kiralar için okul sezonunu bekliyor!

Konutlarda yüzde 25 kira zam sınırına takılmak istemeyen konut sahipleri okul sezonunu bekliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, birçok kiralık konut boş şekilde dururken, kiraların öğrencilere göre ayarlandığı ve bir senelik peşin ödeme gibi taleplerin de olduğu belirtiliyor.

Bitlis'te okullarda güçlendirme çalışmaları başladı!

Bitlis'te, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında eğitime verilen arada 9 okul depreme karşı güçlendirildi. 

Tatvan'da 11.8 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Tatvan İcra Dairesi, Bitlis Tatvan'da okul, kerpiç ev ve arsası icradan satılıyor. Gayrimenkulün satış bedeli 11 milyon 806 bin 185 TL olarak belirlendi.

Bitlis'te yeni imar yolları açıldı!

Bitlis'in Hizan Belediyesi tarafından ilçede 70 yıldır yapılmaya hizmetler hayata geçirildi. Bölgede, yeni imar yolları açılırken, 2 okul ve yurt binası yapılacak.

Ev kirası ödemek istemeyen çift otobüsü eve çevirdi!

Washington'da ev kirasından sıkılan bir çift, çözümü kendi evlerini yapmakta buldu. Hurdalık bir okul otobüs satın alan çift, otobüsü eve çevirdi.

Bitlis'te 6 milyon TL'lik okul inşaatı ihalesi!

Bitlis Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından arsa karşılığı okul inşaatı işi ihale ediliyor. İhale 27 Temmuz'da gerçekleşecek...

Elazığ'da 2016-2017'de kaç tane okul, cami ve ev yapıldı?

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Elazığ'da 2016-2017 arasında yapılan okul, cami, cem evi ve köy evi sayısını sordu..

Bitlis'teki 600 mağara ev turizme kazandırılacak!

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yer alan 600 mağara ev turizme kazandırılacak, proje 50 milyon TL'ye mal olacak.

Washington'da okul servisinden ev yapıldı!

Washington'da yaşayan çift ev kiralarından bıkıp okul servisini kendi evleri yaptı. Çift, eski otobüsü kısa sürede 3 çocuklarıyla birlikte yaşayacakları bir eve çevirdi.

Bitlis Ahlat'taki 600 mağara ev turizme kazandırılacak!

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki yaklaşık 600 mağara evin turizme kazandırılması için 47 milyon liralık yatırım yapılması planlanıyor.

Nun Eği­tim ve Kül­tür Vak­fı­’ndan Beykoz'a okul!

Erdoğan’ın bü­yük kı­zı Es­ra ile ev­li olan Be­rat Al­bay­rak, Nun Eği­tim ve Kül­tür Vak­fı­’nı kar­de­şi Ser­hat Al­bay­rak ve Ömer Faruk Kal­yon­cu­’y­la bir­lik­te kur­du. Vakfın okul in­şa­atı bit­ek üze­re…

Van Gürpınar'daki öğrencilere prefabrik derslik yapıldı!

Van Gürpınar'da taşımalı ve yatılı eğitimi kabul etmeyen ailelerin okula göndermediği 7 çocuk için geçen yıl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 'ev okul' sistemini devreye soktu.

Emin Korkmaz: Okul inşaatlarına 80 milyon TL ayırdık!

Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, yapımı devam eden ve onarımda olan okul inşaatlarını inceledi.Okul inşaatlarına ve onarımlarına yaklaşık 80 milyon TL ayırdıklarını ifade eden Korkmaz, “Çocuklarımız için ne yapsak azdır" dedi.

Bitlis ev okul Haberi

Bitlis ev okul

Bitlis’in Hizan ilçesinde bir mezranın sakinleri, kullanılmayan tek odalı bir evi çocuklarının eğitimi için derslik yaptı.


Hizan ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Deliklitaş mezrasında okul olmadığı için çocuklarını Ekinli köyüne göndermek zorunda kalan vatandaşlar, bir araya gelerek soruna çözüm aramaya başladı. Çocuklarının özellikle kış aylarında okula gidip gelmelerinde sıkıntı yaşadığını gören köy sakinleri, mezrada yaşayan bir vatandaşa ait evi onararak dersliğe dönüştürdü.


Ardından ilçe milli eğitim müdürlüğünden masa, sıra ve çeşitli okul malzemeleri desteği alan vatandaşların, öğretmen talepleri de olumlu karşılandı.


Çalışmayla mezradaki 40 öğrenci, sınıfa dönüştürülen evde eğitim görmeye başladı.


Yardım istiyoruz

Ekinli köyü muhtarı İkram Aslan’ın yaptığı açıklamada, “Köyümüzde okul olmadığı için yetkililerden okul yapılmasını istiyoruz. Öğrencilerimiz güzel bir okula hasret kaldı”...