22 / 05 / 2024

Bitlis Kalesi kazıu çalışmaları

Bitlis Kalesi kazıu çalışmaları

Bitlis Kalesi'nde 2004 yılında başlayan kazı çalışmaları bu yıl da devam ediyor. Kalenin tarihi yapısına zarar vermeden yaklaşık 11 yıldır devam eden kazı çalışmalarında Osmanlı döneminden eserlere rastlanıyor.

Gökhan Özoğuz’dan Kaz Dağları’nda villası olduğu iddialarına yanıt!

Athena grubundan Gökhan Özoğuz, Kaz Dağları'nda villası olduğu iddialarına yanıt verdi. Özoğuz, "Aaa benim Kaz Dağları'nda Villam mı varmış, ah bee keşke ben de bilseydim" dedi.

Antalya Korkuteli'ndeki kazı çalışmalarında kilise bulundu!

Antalya ilinin Korkuteli ilçesinde yapılan kazı çalışmalarında Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen kilise ve yerleşim yeri bulundu. Antalya Müze Müdürlüğü görevlileri de kilisenin bulunduğu alanda inceleme yaptı.

Elysium Miramar Bodrum'da yaşam başlıyor!

Ofton İnşaat’ın Elysium kalitesini Bodrum’a taşıdığı Elysium Miramar Bodrum projesinde yaşam başlıyor. Bodrum Kalesi’nin uçsuz bucaksız manzarası ile dikkat çeken lüks villa projesi; sahiplerine dört mevsim yaşama konforu sunuyor.

Ankara Kazım Karabekir caddesinde sona gelindi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, metro çalışmaları nedeniyle asfaltı bozulan ve trafik yoğunluğu yaşanan Kazım Karabekir Caddesi’nin Keçiören-Tandoğan yönündeki yol genişletme ve asfalt serim işlemlerini tamamladı.

Sivas Mengücek Kalesi'nin restorasyonu için teleferik kuruldu!

Sivas Divriği'de tarihi eserler ayağa kaldırılıyor. Bu kapsamda restore edilen Mengücek Kalesi için taşların araçla surlara çıkartılmasının zorluğu ve taşıtların geçişi sırasında eserin zarar göreceği endişesiyle bölgeye teleferik sistemi kuruldu.

Bitlis Ahlat'ta DAP projesi tanıtıldı!

Bitlis’in Ahlat İlçesi’nde, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi’nin proje destekleriyle ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, DAP İdaresine bağlı 14 ilin bulunduğunu belirterek, görevlerini anl

Bitlis Organize Sanayi Bölgesi için her şey hazır!

Bitlis Belediye Eşbaşkanı Hüseyin Olan'ın da aralarında bulunduğu Bitlis Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu üyeleri, Bitlis Valiliği toplantı salonunda bir araya geldi.

Sivas Kalesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Kale projesi kapsamında önceki gün Sivas Belediyesi ekipleri ile Müze Müdürlüğüne bağlı yetkililer tarafından kazı çalışması yapıldı. Kazı çalışmalarının tamamlanmasından sonra tarihi Sivas Kalesi'ndeki kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilecek.

Nevşehir Kalesi'ndeki kazı çalışmalarında kilise bulundu!

Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen Kale ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında ortaya çıkarılan yer altı şehrindeki kazı ve temizlik çalışmalarında tarihi kiliseye rastlandı.

Bodrum'daki inşaat kazısından Helenistik döneme ait kuyu çıktı!

Bodrum'da, inşaat için yapılan sondaj kazısında Helenistik döneme ait olduğu düşünülen su kuyusuna rastlandı. Çok nadir rastlanan tarihi su kuyusunun bugünlere ulaşmasının önemli olduğu bildirildi.

Bitlis Kalesi etrafında restorasyon yapılacak!

Bitlis Belediyesi, Sokak İyileştirme Projesi kapsamında, Bitlis Kalesi etrafında restorasyon çalışması yapacak. Belediye Başkanı Hüseyin Olan, belediyeyi borçlu şekilde teslim aldıklarını, ancak bunun çalışmalarına engel olmadığını söyledi.

Elazığ Harput Kalesi restore edilecek!

Elazığ'da, Urartöneminden kalmular da Harput Kalesi'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Fırat Üniversitesi eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölüömünce yürtülen ve yaklaşık 10 yıl sürmesi planlanan kazı ve restoran çalışmalarının ardından UNESCO D

Bitlis Garmrag Surp Nışan Kilisesi Kent müzesi olacak!

Bitlis Belediyesi’nin Kurubulak semtinde bulunan Garmrag Surp Nışan Kilise’nin “Bitlis Kent Müzesi” olarak kullanılması amacıyla DAKA’ya sunduğu proje onaylandı.

Bitlis Kalesi kazıu çalışmaları Haberi

Bitlis Kalesi kazıu çalışmaları

Bitlis Kalesi'nde 2004 yılında başlayan kazı çalışmaları bu yıl da devam ediyor. Kalenin tarihi yapısına zarar vermeden yaklaşık 11 yıldır devam eden kazı çalışmalarında Osmanlı döneminden eserlere rastlanıyor. Kazı çalışmalarına başkanlık yapan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Gülsen Baş, kazı çalışmalarının 2004 yılından beri kalenin tarihi yapışma zarar verilmeden devam ettiğini söyledi. Gülsen Baş, ilk inşaat tarihinin kesin olarak bilinmediğini, ancak milattan önce 330'lu yıllarda yapılmış olabileceğini dile getirdi. Yrd. Doç. Dr. Gülsen Baş, "Ancak Büyük İskender'in komutanı Batlis tarafından yapıldığı genel olarak kabul edilmektedir. 11 yıllık yapılan çalışmalar neticesinde kalenin orta kesiminde büyük bir bölümünün sağlam olarak kaldığı bir hamam ortaya çıkarıldı. Onun dışında yapılan çalışmalarda genellikle Osmanlının son dönemine ait, insanların sivil mimari...