24 / 07 / 2024

bitlis tek odalı ev okul

bitlis tek odalı ev okul

Bitlis’in Hizan ilçesinde bir mezranın sakinleri, kullanılmayan tek odalı bir evi çocuklarının eğitimi için derslik yaptı..

İstanbul'daki ortalama kira ile Manhattan'da tek odalı bir ev bile tutulamaz! Kiralar neden bu kadar yüksek?

Manhattan'daki ve İstanbul'daki kira fiyatları Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yaptığı "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı" açıklamasından sonra gündeme geldi. Peki fark ne kadar? İşte ayrıntılar...

Fahrettin Koca: 1008 odalı ve tek yataklı hastanelerimizi teslim aldık!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Prof. Dr. Murat Dilmener ve Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanelerimizin her birini 1008 odalı ve tek yataklı olarak teslim aldık'' ifadelerini kullandı.

Ağrı'da ihtiyaç sahibi aileye 20 günde yeni yuva yapıldı!

Ağrı'da Abdurrahman ve Asya Kan çifti ile kızlarının yaşadığı, mutfağı ve banyosu olmayan tek odalı ev, valilik, Türk Kızılay ve hayırseverler tarafından 20 günde büyütüldü ve onarıldı.

Ağrı'daki Kan ailesi yeni evlerine kavuşmanın sevincini yaşıyor!

Ağrı'da mutfağı ve banyosu olmayan tek odalı evde zor şartlarda yaşayan 3 kişilik Kan ailesi, evlerinin, devletin ve hayırseverlerin desteğiyle büyütülüp onarılmasıyla birlikte sıcak yuvaya kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Bitlis Tatvan'daki kaçak yapılar yıkılıyor!

Bitlis'in Tatvan ilçesinde belediyeye ait arsa üzerinde kaçak olarak yapılan yapılar tek tek yıkılıyor.

Silifke Kargıcık Bölgesi'ne 1.800 odalı tesis geliyor!

Mersin ilinin Silifke ilçesindeki Kargıcık Bölgesi'nde tamamını tek bir işletmenin üstleneceği, 400 dönüm arazi üzerinde, 1800 odalı tesis kurulacak...

İngiliz mimar yıkık tuvaletten ev yaptı!

İngiliz mimar Laura Jane Clark 1929'da inşa edilen ve 1980'lere kadar kullanılan terk edilmiş tuvaleti tek odalı bir daireye dönüştürdü.

Eskişehir’deki öğrenci konutlarının fiyatları yüzde 25 arttı!

Eskişehir’deki öğrenci konutlarının kira fiyatları arttı. Yurt ve tek odalı olarak tasarlanan evleri fiyatlarında yüzde 25 artış yaşandı.

Lisa Appleton kirayı ödeyemeyince Wolverhampton'da ağaç eve taşındı!

Bir süre önce kirasını ödeyemediği gerekçesiyle evinden atılan Lisa Appleton Wolverhampton'da ormanın içindeki tek odalı bir ağaç evde yaşıyor...

Tek daireli binaların değeri arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2016 yılı yapı ruhsatları verilerine göre konut fiyatları 2016'da yüzde 4,4 artarken en çok artış yine tek daireli binalarda gerçekleşti. Tek daireli binalarda metrekare değeri yüzde 10.8’le büyük ve çok odalı konutları solladı.

Kolon Otel ile Ataşehir'e 140 odalı otel!

Ekinkar Turizm, İstanbul Ataşehir'e 140 odalı otel yatırımı yapıyor. Kolon Otel adıyla hizmete açılacak olan proje 22 katlı tek blok olarak planlandı...

Fatma Koç'un en büyük hayali tek odalı bir ev!

Sivas'ta tek katlı derme çatma ahşap evde yalnız yaşayan 85 yaşındaki Fatma Koç, ekonomik sıkıntılarla da mücadele ediyor. Koç, en büyük hayalinin kira ödemeyeceği tek odalı evde oturmak istediğini söyledi.

Bitlis Adilcevaz’a yeni hükümet konağı yapılacak!

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde vatandaşların tüm bürokratik işlemlerini tek çatı altında çözebilmesi amacıyla yapılması planlanan yeni hükümet konağı projesinin 2016 yılı programına alındığı bildirildi.

bitlis tek odalı ev okul Haberi

bitlis tek odalı ev okul

Bitlis’in Hizan ilçesinde bir mezranın sakinleri, kullanılmayan tek odalı bir evi çocuklarının eğitimi için derslik yaptı.


Hizan ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Deliklitaş mezrasında okul olmadığı için çocuklarını Ekinli köyüne göndermek zorunda kalan vatandaşlar, bir araya gelerek soruna çözüm aramaya başladı. Çocuklarının özellikle kış aylarında okula gidip gelmelerinde sıkıntı yaşadığını gören köy sakinleri, mezrada yaşayan bir vatandaşa ait evi onararak dersliğe dönüştürdü.


Ardından ilçe milli eğitim müdürlüğünden masa, sıra ve çeşitli okul malzemeleri desteği alan vatandaşların, öğretmen talepleri de olumlu karşılandı.


Çalışmayla mezradaki 40 öğrenci, sınıfa dönüştürülen evde eğitim görmeye başladı.


Yardım istiyoruz

Ekinli köyü muhtarı İkram Aslan’ın yaptığı açıklamada, “Köyümüzde okul olmadığı için yetkililerden okul yapılmasını istiyoruz. Öğrencilerimiz güzel bir okula hasret kaldı”...