05 / 05 / 2024

bitlis yeni baraj

bitlis yeni baraj

Bakan Eroğlu: "Buraya 8 milyon metreküp içme suyu sağladık. Ayrıca 34 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Bir baraj ve bir gölet inşa ettik. 24 dere ıslahı yaptık. 5,5 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 2 şehir, bir bal ormanı tesis ettik" dedi.

TOKİ'den o 3 ile 811 yeni konut müjdesi! Tarihler açıklandı! 

TOKİ, Gaziantep, Rize ve Bitlis illerindeki 811 yeni konut için düğmeye bastı. 3 ildeki yeni projelerin ihalesi yarın gerçekleştirilecek. İşte merak edilen tüm detaylar...

TOKİ'den Bitlislilere müjde! O ilçeye 92 yeni konut inşa edilecek!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merakla beklenen Bitlis projesinin ihale tarihini açıkladı. İşte TOKİ Bitlis projesi ile ilgili merak edilen detaylar...

Türkiye'nin en yeni ilçesi 150 yılda 7. kez taşınıyor! İşte ilginç olayın detayları

Artvin’de Çoruh nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı suları altında kalacak olan ilçenin taşınacağı yeni yerleşim yerinde çalışmalar sürüyor. 2 bin 654 hak sahibiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesinde taşınma işlemi aylar sürecek.

Sakarya'ya 1,5 milyar lira yatırımla yeni baraj projesi

Sakarya'da şehrin alternatif içme suyu kaynağı için 1,5 milyar liralık yatırımla baraj yapılacak.

Kanal İstanbul için yeni ihale!

TOKİ, Kanal İstanbul projesi dahilinde yeni bir ihaleye hazırlanıyor. Kurum, Sazlıdere Baraj Havzası’ndaki tarım arazileri için ihale düzenleyecek.

Yusufeli yeni yerleşim birimi için sayılı günler kaldı!

Yusufeli barajının yapımı nedeniyle yerleşim bölgedeki yerleşim birimi yeni yerlerine taşınmak için gün sayıyor. İlçe 150 yılda yedinci kez taşınacak. 

TOKİ Bitlis Ahlat başvuruları 30 Haziran'da sona eriyor!

Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bitlis Ahlat 2021 projesi için başvuru dönemi 30 Haziran'da sona eriyor.

Artvin Yusufeli yeni yerleşim yeri inşasında sona geliniyor!

Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak olan Yusufeli ilçesinin taşınacağı yeni yerleşim yeri inşasında son aşamaya gelindi.

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Bitlis'te okullarda güçlendirme çalışmaları başladı!

Bitlis'te, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında eğitime verilen arada 9 okul depreme karşı güçlendirildi. 

Yusufeli 7. kez taşınıyor: Yeni yerleşim yerinde binalar yükseldi!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı sebebiyle ilçe merkezi, sulara gömülecek. 150 yıllık tarihinde 6 kez yeri değiştirilen ilçe merkezinin 7. kez yeri değiştiriliyor. Yeni yerleşim yerinde binalar yükselirken, cadde ve sokaklar da düzenleniyor.

TOKİ'den Bitlis Beşminare'ye 190 yeni konut!

TOKİ Bitlis Beşminare Mahallesi 2 Etap 190 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 20 Nisan 2020 tarihinde gerçekleştirecek.

Yeni Yusufeli'nde inşaat ve alt yapı çalışmaları tamamlanıyor!

Yusufeli Barajı'nın devreye girmesiyle sular altında kalacak olan Artvin'in Yusufeli ilçesinin taşınacağı yeni yerleşim yerindeki çalışmalar devam ediyor. yeni yerleşim yerindeki 1. bölgede inşaatlarda yüzde 85 oranında fiziki gerçekleşme sağlandı...  

bitlis yeni baraj Haberi

bitlis yeni baraj

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bitlis'e 8 milyon metreküp içme suyu sağladıklarını bildirdi.


Toplu temel atma ve açılış törenine katılmak üzere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ile kente gelen Bakan Eroğlu, Bitlis Valiliğini ziyaret etti.


Bakan Eroğlu, Valilik Toplantı Salonu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetlerine kadar Bitlis'in unutulmuş bir şehir olduğunu, hükümetleri döneminde kente her anlamda çok büyük yatırımlar yapıldığını söyledi.


- "8 tesisin açılışı için geldik"

Özellikle İdris-i Bitlis-i ve Said Nursi'nin memleketinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Eroğlu, şöyle konuştu:


"Buraya 8 tesisin açılışı için geldik. Göllü Göleti ve Hizan'da Koçlu Göleti'nin açılışını yapacağız. 3 köye gelir getirici proje hazırladık. Masrafları bize, gelirleri köylülerimize ait olacak projemizi hayata geçiriyoruz. 5 bin köye 5 bin adet gelir getirici orman...