28 / 07 / 2024

Bitlis\'in tarihi dokusu

Bitlis\'in tarihi dokusu

Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, "Bitlis'in turizm potansiyeli çok yüksek ve bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerekiyor" dedi.

Elvis Presley'in tarihi evi Graceland açık artırmada satılacak!

Dünyanın en ikonik sanatçıları arasında yer alan Elvis Presley'in tarihi evi Graceland, bu hafta hacizli bir açık artırmada satışa çıkarılacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

Gram altında yeni rekor geliyor: Uzman isimler 1.900 TL için tarihi verdi! Altını olan herkes hemen baksın! 

Altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceği sık sık merak ediliyor. Gram altında yeni rekor geliyor: Uzman isimler 1.900 TL için tarihi verdi! Altını olan herkes hemen baksın! 

Türkiye için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan Togg'u banttan indirdi!

 Yerli otomobil Togg için tarihi gün nihayet geldi. "Türkiye'nin otomobili" bugün ilk kez banttan indirildi.

Türkiye için tarihi doğal gaz fırsatı: Avrupa Azerbaycan ile anlaştı

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'nın Avrupa'dan doğal gaz parasını rubleyle istemesi krize neden olmuştu. Avrupa kış gelmeden Rusya'nın vanaları kestiği doğal gazı yeniden tedarik etmek için arayışlarını hızlandırdı. Türkiye için tarihi bir fırsat doğdu.

Bilecik'in tarihi evleri, ticaret merkezi olacak!

Osmanlı Dönemi'nde Bağdat-İstanbul yolunda konaklama ve ticaret merkezi olarak kullanılan 7 kervansaraydan biri olan Tarihi İpek Yolu'ndaki Taşhan, restore edilerek aslına uygun şekilde ticaret merkezi olarak hizmet verecek.

Maçka'daki kat sayısı yükseltilen yurt binası inşaatına mimarlardan tepki!

İstanbul’un tarihi dokusu ve eski tarz mimarisi ile dikkat çeken semti Maçka’da yapılan Kredi Yurtlar Kurumu tarafından inşa edilen binanın son hali görenlerin, çevre sakinlerinin ve mimarların tepkisini çekti.

Bitlis Tatvan'daki kaçak yapılar yıkılıyor!

Bitlis'in Tatvan ilçesinde belediyeye ait arsa üzerinde kaçak olarak yapılan yapılar tek tek yıkılıyor.

Bitlis Tatvan'da harabe halindeki 44 konut yıktırıldı!

Bitlis'in Tatvan ilçesinde harabe durumunda olan 44 konut Tatvan Belediyesi iş makineleri tarafından yıktırıldı...

Bitlis'teki 'Sodalı Göl' doğal sit alanı olarak tescil edildi!

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bulunan "Sodalı Göl", doğal sit, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı oldu.

8 milyon konut için tarihi adım! Geri sayım başladı!

2019 sonu itibari ile binalar için enerji kimlik belgesi zorunlu hale geliyor. Enerji kimlik belgesi olmayan konutların satışı ve kiraya verilmesi ise 1 Ocak 2020 itibariyle yapılamayacak...

Kırcami'nin imar planı için tarihi gün!

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kırcami Planlaması ile inşaata esas ilk çapı, Kırcami Mahallesi sınırları içinde bulunan 13 bin 100 metrekarelik 28283 ada 1 parsel için verildiğini söyledi.

Hasankeyf’te tarihi çarşı boşaltıldı! Çarşı yıkılıyor!

Tarihi Hasankeyf’te 610 yıllık Er-Rızk Camii’nin ‘taşınması’ için tarihi çarşının esnafına, çarşıyı boşaltmaları için verilen süre önceki akşam saat 18.00’da sona eTarihi çarşının yıkımına dün başlandı. Batman ile Hasankeyf’i bir birine bağlayan eski yol da trafiğe kapandı...

İtalya borçları için tarihi yapılarını satıyor!

İtalya hükümeti, tarihi binaların bakım masrafından kurtulmak ve kaynak oluşturmak için Rönesans dönemine ait yapılarını satma kararı aldı.

Bitlis\'in tarihi dokusu Haberi

Bitlis\'in tarihi dokusu

Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, "Bitlis'in turizm potansiyeli çok yüksek ve bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerekiyor" dedi.

Işıkgör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konaklama tesisi yapımında özel sektörden destek beklediklerini söyledi.

Bitlis'in tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle turizmde hak ettiği payı alacağına inandığını belirten Işıkgör, şöyle konuştu:

"Turizm arz ve talep meselesi. İlk önce kentte gelen insanları ağırlayabileceğimiz mekanları oluşturmak gerekiyor. Özel sektörün konaklama tesisleri için yatırım yapmasını istiyoruz. Önemli olan özel sektörün burada
altyapıyı hazırlaması. Konaklama tesislerine önem verilmesi gerekiyor. İlimizde istenilen düzeyde 4 ve 5 yıldızlı otel yok. Bunlar yapıldığı takdirde, turizmde talebin artacağına inanıyorum. Konaklama tesisleri yapıldığında, insanları burada tutma şansımız daha yüksek olacak. İnsanların burada konaklamasıyla ekonomide de canlılık yaşanacak."

Işıkgör, Bitlis'in turizm potansiyelinin çok yüksek olduğunu,doğal güzellikleri ve...