08 / 05 / 2024

bitliste jeopark

bitliste jeopark

Bitlis Valiliğince yürütülen proje kapsamında Tatvan ilçesi sınırlarında bulunan Nemrut kalderasına Türkiye'nin 2. jeoparkı yapılacak. Vali Yurdakul: "Özellikle jeolojik oluşumların olduğu yerler dünyadaki belli bilinçli turistler tarafından ilgi çekiyor"

Manisa Atatürk Evi restore edilecek!

Jeopark Belediyeler Birliği ile Salihli Belediyesi arasında, tarihi tescilli Atatürk Evi’nin restorasyonu için protokol imzalandı.

Manisa Kula Jeoparkı dünyaya tanıtılacak!

Kula Jeoparkı, UNESCO tarafından düzenlenen İngiltere'de düzenlenen "Uluslararası Global Jeoparklar Konferansı'nda tam not aldı.

Cengiz Ergün'den Kula'ya jeopark müzesi!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'nın büyükşehir olma süreci ve geçen iki yılda yaptıkları hizmetleri ve projelerini, düzenlediği bir basın toplantısıyla anlattı.

Manisa'da Jeopark Belediyeler Birliği kuruluyor!

Manisa ili, Kula ilçesinde “Jeopark Belediyeler Birliği”nin kurulmasına izin verilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Jeopark nedir?

15 Nisan 2016 tarihinde, Manisa'nın Kula ilçesinde 'Jeopark Belediyeler Birliği'nin kurulmasına izin verilmesi hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, jeopark nedir?

Ankara Kızılcahamam'a Jeopark Tanıtım Müzesi yapılacak!

Kızılcahamam Belediyesi'nin yapımına başlanacak olan Jeopark Tanıtım Müzesi için zemin etüdü yapıldı. Güney, Kızılcahamam’ın geleceğine atacak olan projelerden bir tanesi için daha çalışmaları başlatmanın kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.

Hatay'daki lav tüpü mağarası jeopark ilan edilecek!

Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, ilçede keşfedilen Türkiye'nin ilk lav tüpü mağarasının jeopark ilan edilmesi için UNESCO'ya başvuracaklarını söyledi.

Hüseyin Tosun Kula jeopark alanını inceledi!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun UNESCO Kula jeopark alanında incelemelerde bulundu. İncelemeler, ZAFER Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Kula Jeoparkını Keşfet projesi kapsamında oluşturulan gezi ve seyir alanlarında gerçekleşti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Kula Jeopark'a destek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kula Jeopark projesine maddi destek sağlanmasına yönelik yer alan gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Manisa'da yanardağlar turizme kazandırılacak!

MANİSA'NIN Kula ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, küçüklü büyüklü 80'den fazla sönmüş volkana ev sahipliği yapan jeoparkın turizm potansiyelini artırmak istediklerini söyledi.

Kula Yanardağı turizme açılıyor!

Türkiye’nin tek sertifikalı jeoparkı Kula, Manisa’nın turizmde elini güçlendirecek. İrili ufaklı 80'den fazla sönmüş volkana ev sahipliği yapan jeopark sayesinde Kula, Türkiye’de benzeri olmayan jeoturizm ile öne çıkmayı hedefliyor.

Yanardağ turizmi!

Manisa’nın Kula İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, küçüklü büyüklü 80’den fazla sönmüş volkana ev sahipliği yapan jeoparkın turizm potansiyelini artırmak istediklerini söyleyerek ilçeye davet etti

Kula Jeoparkı turizme kazandırılacak!

Başkan Ergün, “Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanların ve Kulalı hemşerilerimizin turizm alanında Türkiye ve dünyada daha iyi bir konuma gelmesi maksadı ile çalışmalarımıza hız vereceğiz” dedi.

bitliste jeopark Haberi

bitliste jeopark


Bitlis Valiliğince yürütülen proje kapsamında Tatvan ilçesi sınırlarında bulunan Nemrut kalderasına Türkiye'nin 2. jeoparkı yapılacak.


Vali Veysel Yurdakul, gazetecilere yaptığı açıklamada, Manisa'nın Kula ilçesindeki jeoparktan sonra ikincisini Nemrut'a yapacaklarını söyledi.


İtalya'nın Palinuro kentinde geçen hafta Avrupa ölçeğinde yapılan Jeopark Projesi'nin toplantısına katıldıklarını ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:


"Jeopark, dünyadaki yükselen turizm alanlarından biridir. Yayla, resort ve kış turizmi gibi jeopark turizmi de son dönemde ligi görüyor. Özellikle jeolojik oluşumların olduğu yerler dünyadaki belli kültürlü ve bilinçli turistler tarafından ilgi çekiyor. Bunun dünya ve Avrupa ölçeğinde bir networku var. İtalya'daki toplantıda bu işin başındaki Yunanistanlı değerli bilim adamı ile görüştük. Bitlis'in bu ağa katılması gerektiğini söyledik. Çünkü kaliteli, paralı, yeme, içmeye meraklı zengin turistlerin bölgemize gelmesi söz konusu olacak. Projenin hayata geçmesi 4-5...