20 / 05 / 2024

biyogaz tesisi nasıl kurulur

biyogaz tesisi nasıl kurulur

Bartın Valiliği, biyogaz tesisleri kurulabilmesi amacıyla il genelindeki hayvansal atık miktarını tespit edecek. Vali Azizoğlu konu ile ilgili açıklama yaptı..

İmar barışında tapu nasıl alınacak?

İmar barışında Yapı Kayıt Belgesi alınan yapılara tapu da alınabiliyor. Peki, imar barışında tapu nasıl alınacak? Tapu tesisi için neler gerekiyor?

Devre tatil sözleşmesi iptali nasıl olur?

Devre tatil sözleşmesi ile bir tatil tesisi mülkünde normalde bir hafta veya daha uzun olan belirli bir süre için kullanım hakkı satın alınıyor. Peki, devre tatil sözleşmesi iptali nasıl olur?

Ön ödemeli devre tatil sözleşmesi nasıl yapılır?

Devre tatil, bir tatil tesisi mülkünde normalde bir hafta veya daha uzun olan belirli bir süre için kullanım hakkının satın alındığı bir uygulama oluyor. Peki, ön ödemeli devre tatil sözleşmesi nasıl yapılır?

İpotek tesisi nasıl yapılır?

İpotek ile, hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınabiliyor. Peki, ipotek tesisi nasıl yapılır? Neler gerekir?

İrtifak hakkı tesisi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal sahibi, ilgili mülkün bir başkası tarafından kullanılmasına izin verdiği zaman ortaya çıkan yararlanma hakkı irtifak hakkı olarak tanımlanıyor. Peki, irtifak hakkı tesisi nasıl yapılır?

Afyon Biyogaz Tesisi için imzalar atıldı!

19 Milyon Liralık dev tesisin imzaları atıldı.Tavuk Gübresinden Elektrik Üretecek Dünyanın En Büyük 6 MW 'lık Afyon Biyogaz Tesisi İçin İmzalar Atıldı.

Kat mülkiyeti nasıl tesis edilir?

Bir binada yer alan bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına "kat mülkiyeti hakkı" deniyor. Peki kat mülkiyeti nasıl tesis edilir? Kat mülkiyeti tesisi için gerekli belgeler nelerdir?

İrtifak hakkı tesisi işlemleri nasıl yapılır?

Gayrimenkulden yararlanma söz konusu gayrimenkulü kullanma hakkına irtifak hakkı deniyor. İrtifak hakkının tesisi için bazı işlemlerin yapılması gerekiyor. Peki, irtifak hakkı tesisi işlemleri nasıl yapılır?

İrtifak hakkı nasıl kaldırılır?

Gayrimenkulü kullanma gayrimenkulden yararlanma yetkisi veren hakka irtifak hakkı deniyor. İrtifak hakkı tesisi talep edilebildiği gibi kaldırılması da istenebiliyor. Peki, irtifak hakkı nasıl kaldırılır?

Kredi borcu olan konut nasıl alınır?

Kredi borcu bulunan bir ev almak istiyorsunuz ama kredi borcu olan konut nasıl alınır bilmiyorsanız, haberimizi inceleyebilirsiniz...

Emlak beyan değeri nasıl hesaplanır?

Emlak beyannamelerinde belirtilen değer, emlak beyan değeri olarak nitelendiriliyor. Peki emlak beyan değeri nasıl hesaplanır, detayları...

Emsal kira bedeli nasıl hesaplanır?

Kira ücreti almadan tanıdığınızın kullanımına bıraktığınız konutunuza uygulanacak emsal kira bedelinin nasıl hesaplanacağını mı bilmiyorsunuz? Gelin emsal kira bedeli nasıl hesaplanır? sorusunun yanıtını örnekler eşliğinde görelim...

Tapu işlemleri nasıl yapılır?

Herhangi bir gayrimenkul alım-satım işleminiz var. Daha önce hiçbir tapu işleminde bulunmayanlar için tapu işlemleri nasıl yapılır, araştırdık...

biyogaz tesisi nasıl kurulur Haberi

biyogaz tesisi nasıl kurulur

Bartın Valiliği, biyogaz tesisleri kurulabilmesi amacıyla il genelindeki hayvansal atık miktarını tespit edecek.


Vali Seyfettin Azizoğlu, makine mühendisi Faruk Papila’nın Gölbucağı Mahallesi’nde kurduğu biyogaz sistemini inceleyerek, çalışma hakkında bilgi aldı ve hayvan dışkısından elde edilen gazı ateşledi. 


Azizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 60 milyar dolarlık ithalatla ülkenin en önemli sorunlarından birinin enerji olduğunu söyledi.


Enerji ihtiyacının en azından yarısının ülkedeki kaynaklarla karşılanması halinde 30 milyar doların yatırıma dönüştürülebileceğine dikkati çeken Azizoğlu, şöyle konuştu:


"Bu 30 milyar dolar yatırımla, ülkenin birkaç senede gelebileceği noktayı düşünün. Onun için sizi burada kendi çabanızla kurduğunuz sistem nedeniyle takdir ediyorum, tebrik ediyorum. Az da olsa, küçük de olsa bunlar büyük hizmettir. Ülkemizde doğal kaynaklarımızı, imkanlarımızı kullanarak enerji kaynaklarımızı çoğaltmak zorundayız. Hayvancılık yapılan evlere biyogaz tesisi kurabilir miyiz, bunun...