14 / 05 / 2024

bizansın istanbuldaki saraylarına restore

bizansın istanbuldaki saraylarına restore

İstanbul’da Bizans’tan kalma tarihi yapıların yeniden ayağa kaldırılması için restorasyon çalışmaları yapılıyor. İBB Başkanı Kadir Topbaş, Anemas Zindanı ve Tekfur Sarayı'nda devam eden çalışmaların büyük bir titizlikle devam ettiğini söyledi....

Orman sınırları dışına çıkarılan arazilerin satışı mecliste!

Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan arazilerin satışı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattının yer altına alınmasına ilişkin imar planı askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Kabataş - Bağcılar Tramvay Hattı Seyitnizam ve Zeytinburnu İstasyonları Arasındaki Kısmın Yer Altına Alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı..

Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkarılması Hakkında Karar!

Adana'nın Ceyhan ve Manisa'nın Yunusemre ilçelerindeki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı. Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkarılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Adana'da bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Cumhurbaşkanı kararı ile Adana'nın Ceyhan ve Manisa'nın Yunusemre ilçelerinde bulunan bazı alanların orman sınırları dışına çıkarıldı.

Dünyanın en yaygın metro ağına sahip kentleri!

Günümüzün büyük kentlerinde en önemli ulaşım araçlarının başında yer alan metro hatları hızlı ve güvenli bir yolculuk fırsatı sunuyor. İşte dünyanın en yaygın metro ağına sahip kentleri...

Halkalı-Gebze banliyö hattının açılışına 28 gün kaldı!

İstanbulluların uzun zamandır beklediği Halkalı-Gebze arası yeni banliyö hattının açılışına 28 gün kaldı. Sona yaklaşılan projede yeni istasyonlar belli oldu.

Beykoz Dereseki'ndeki ormanlık alanın konut alanına çevrilmesi mecliste!

İstanbul'un Beykoz ilçesindeki Elmalı, Dereseki bölgesinde bulunan ormanlık alanın konut alanına çevrilmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ürdün, İsrail Havalimanı'nın açılmasına karşı!

Ürdün yönetiminin, ülke sınırının hemen yakınına inşa edilen İsrail Havalimanı'nın açılmasına karşı çıktığı iddia edildi.

Trabzon Pazarkapı kentsel dönüşüm alanına alınıyor!

Trabzon’da Zağnos ve Tabakhane Vadileri Kentsel Dönüşüm alanları arasında bulunan Pazarkapı Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamına alındı.

Bazı alanların orman sınırları dışına çıkarıldığı iddiası TBMM'de!

Bazı orman sahalarının orman sınırları dışına çıkarıldığı iddiası TBMM gündeminde konu oldu. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Alfemo, mağaza sayısını iki katına çıkaracak!

Mobilya sektörünün öncü markalarından Alfemo, mağaza sayısını iki katına çıkarmayı hedefliyor.

İngiltere Bakanı Alan Duncan, Yeni Havalimanı'nın açılışına katılacak!

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Avrupa ve ABD'den Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına katılacak.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına doğru!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına saatler kaldı. 29 Ekim Pazartesi günü yapılacak İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılış törenine çok sayıda devlet başkanı katılacak.

bizansın istanbuldaki saraylarına restore Haberi

bizansın istanbuldaki saraylarına restore

İstanbul’daki Tekfur Sarayı ve Anemas Zindanları restore ediliyor. Çalışmalar kapsamında binlerce yıllık Bizans eserleri gün yüzüne çıkarılıyor.


İstanbul’da Bizans’tan kalma tarihi yapıların yeniden ayağa kaldırılması için restorasyon çalışmaları yapılıyor. Restorasyon alanında incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Anemas (Soylular) Zindanı ve Tekfur Sarayı'nda devam eden çalışmaların büyük bir titizlikle devam ettiğini söyledi.


İstanbul'daki Osmanlı eserlerinin yanı sıra Bizans eserleri ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini ifade eden Başkan Topbaş, “Tekfur Sarayı ve Anemas Zindanları'nın restorasyonları çok önemli çalışmalar olarak öne çıkıyor.  Bu eserler İstanbul turizmine doping etkisi yapacak" diye konuştu.


Bizans’ın ayakta kalan tek sarayı…


Sinema filmleri ve dizilerin vazgeçilmez mekanları arasında da yer alan Tekfur Sarayı ile Anemas Zindanları'nın restorasyon çalışmalarında önemli aşamalar kat edildi. Tekfur Sarayı'nın restorasyonunun kısa süre...