04 / 05 / 2024

Blockchain türkiye faaliyetleri

Blockchain türkiye faaliyetleri

Çin hükümeti destekli Blockchain Tabanlı Hizmet Ağı, Türkiye ve Özbekistan'da yeni yatırımlara hazırlanıyor. 

McDonalds Türkiye satıldı! Bakın yeni sahibi kimler?

Son günlerde de bu konuya ilişkin yeni bir hamle geldi ve McDonals Türkiye Katar’a satıldı. McDonalds Türkiye’nin bundan sonraki faaliyetleri Katarlı Boheme Investment şirketi altında olacak. Yapılan anlaşmada McDonalds Türkiye 54.5 milyon dolara satılmış oldu.

Türkiye'deki kripto günlük işlem sayısı 1 milyon seviyesini geçti! 

Blockchain analizleri yapan Chainalysis ve Kaiko Türkiye'de günde 1 milyon işlem eşiğinin geçildiğini dile getirdi. 

Blockchain yeni projeyle Türkiye'ye geliyor!

Çin hükümeti destekli Blockchain Tabanlı Hizmet Ağı, Türkiye ve Özbekistan'da yeni yatırımlara hazırlanıyor. 

Türkiye'de en çok iş kazası hangi sektörde yaşanıyor?

Türkiye’de en çok iş kazası meydana gelen sektörler açıklandı. Buna göre; en çok iş kazası yaşanan meslekler arasında madencilik ve taş ocaklığı, kanalizasyon ve atık yönetimi faaliyetleri, imalat, inşaat, konaklama ve yiyecek hizmetleri yer alıyor. 

Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelerde imar ve inşa faaliyetleri tam gaz!

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin yaptığı açıklamada Fırat'ın batısında ve doğusunda Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelerde imar ve inşa faaliyetlerinin son hızla devam ettiğini söyledi.

Türkiye'de 3,2 milyon hektar alana "özel statülü" koruma!

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünün doğal güzellikleri koruma faaliyetleri kapsamında Türkiye'de 3 milyon 211 bin hektar alanda koruma çalışmaları yapılıyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Türkiye Varlık Fonu denetimi görüşüldü!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Türkiye Varlık Fonu ve Türkiye Varlık Fonu Bünyesinde Kurulan Alt Fonların Mali Tabloları ve Faaliyetleri Hakkındaki Denetim ve İnceleme Raporları görüşüldü.

RE/MAX Türkiye, kadınları çalışma hayatına davet ediyor!

Kadınların iş hayatında aktif rol almasını destekleyen ve girişimciliğe teşvik edici faaliyetleri ile öne çıkan RE/MAX Türkiye, yüzde 50’ye yaklaşan kadın çalışan oranı ile kadın istihdamı sağlıyor. 

RE/MAX Türkiye’nin kadın çalışanlarının ilham verici öyküleri!

Girişimciliğe teşvik edici faaliyetleri öne çıkaran RE/MAX Türkiye, yüzde 50’ye yaklaşan kadın çalışan oranı ile kadınların iş hayatında aktif rol almalarını da destekliyor. 

Türkiye Finans Genel Müdürlük Binası çalışmaları tam gaz!

Türkiye Finans Şantiyesinden Haberler İ stanbul’da , Ümrani ye ’de Ant Yapı’nın ana yükleniciliğinde ilerleyen Türkiye Finans Genel Müdürlük binasında inşaat faaliyetleri devam ediyor.

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ'nin çalışma esasları belirlendi!

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ, faaliyet alanı kapsamında her türlü ticari ve finansal faaliyetleri yapabilecek, yerli ve yabancı ortaklıklar kurabilecek, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla çeşitli iş birlikleri gerçekleştirebilecek.

Türkiye'de zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 7,2 milyona ulaştı!

Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik Faaliyetleri Hakkında Raporu yayımlandı. Buna göre Türkiye'de zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 7,2 milyona ulaştı.

thyssenkrupp, halatsız asansörle Türkiye’de lider olacak!

Türkiye’deki son dönem faaliyetleri hakkında bilgi veren thyssenkrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, pazar liderliğini hedeflediklerini söyledi. Şarlı, Almanya ve İspanya’nın bu rakamın çok gerisinde kaldığını ifade etti.

Blockchain türkiye faaliyetleri Haberi

Blockchain türkiye faaliyetleri

Çin devletinin teşvik ettiği Blockchain Tabanlı Hizmet Ağı (BSN) projesi, Türkiye ve Özbekistan'da faaliyete başlamaya hazırlanıyor. Sputniknews'te yer alan habere göre; BSN projesinin mimarı Red Date Technology, Türkiye ve Özbekistan'da 2021'in Aralık ayının sonlarına doğru 2 uluslararası BSN portalı kurmak üzere Türk danışmanlık firması Türkiye-Çin İktisadi Eşleştirme Merkezi (TUCEM) ile anlaşma yaptı.

2006 senesinde kurulan TUCEM, Çin ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin odağında yer aldı.Ekip, Türkiye ve Özbekistan'da 'hizmet olarak blockchain (BaaS)' sunacak 2 BSN portalının işletilecek. Türk ve Özbek blockchain üreticileri yeni portallarla beraber Ethereum, Algorand, Polkadot, Tezos, ConsenSys Quorum ve Corda gibi blockchain ağlarını barındıran küresel BSN portalını kullanarak 'BaaS' uygulamaları geliştirme olanağına sahip olacak.

Söz konusu adım, blockchain uygulamalarının geliştirilmesine yönelik sorunları ortadan kaldırmayo bu uygulamaların blockchain...