05 / 05 / 2024

bloke çek anlamı

bloke çek anlamı

Konut satışlarında sıkça kullanılan blokeli çek nedir? Blokeli çek nasıl alınır? Gibi sorularınızın yanıtı ve blokeli çek ile ilgili diğer detaylar için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Bakan Şimşek: Uluslararası ilgi artarak devam edecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uluslararası toplantılarla ilgili olarak, "Önümüzdeki dönemde ilginin yoğunlaşmasını bekliyoruz, çünkü uygulama anlamında programın erken aşamasındayız" ifadesini kullandı.

Merkez Bankası’ndan hedef tutturamayan bankalara bloke! Ek yüzde 10 kıymet blokesi!

Merkez Bankası, bankaların gerçek kişi döviz hesaplarından TL’ye dönüşüm yükümlülüğünü yüzde 30’a çıkardı. Eşikte başarısız olan bankalara ek yüzde 10 menkul kıymet blokesi uygulanacak.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın’dan 3600 ek gösterge açıklaması! Maaşlar ne kadar artacak?

3600 ek gösterge ile ilgili yürütülen çalışmalara ilişkin konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, maaşlarda farkların olacağını vurgulayarak, bunun da bir emekli zammı anlamına geldiğini kaydederek, ayrıca maaşlarda da yapılacak artış rakamlarını da söyledi. 

Alaşehirlilerin ev hayali gerçek olacak!

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban'ın sosyal belediyecilik anlamında hayata geçireceği 513 konutluk 'Ala Yaşam' projesiyle ev sahibi olmayı hayal eden vatandaşların hayalleri gerçek olacakç 

Gayrimenkul alışverişinde bloke çeke servet ödemeyin!

Uzmanlar gayrimenkul alışverişinde, alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında yaşanabilecek olumsuzluklar için bloke çek veya tapu takas sistemini öneriyor

LARÖZA'nın ilk şubesi Avcılar'da açıldı!

Türkçesi çiçek anlamına gelen ve arap kültürüyle bezenmiş Hatay mutfağının eşsiz lezzetini Avcılar'a sunan LARÖZA'nın, ilk şubesi Ambarlı'da açıldı. Avcılar halkı LARÖZA'da, kahvesinden çikolatasına, dönerinden kebabına birbirinden farklı tatlarla tanışacak.

Tarlabaşı 360 model anlamında Türkiye'de bir ilk!

Çalık Gayrimenkul kentsel dönüşümün tecrübesini yaşadı. 10 senelik zorlu bir sürecin ardından Tarlabaşı 360 projesini tamamlamaya artık çok yakın. Feyzullah Yetgin, projenin kapsam, ölçek ve model anlamında Türkiye'de bir ilk olduğunu söylüyor.

Ev satışında bloke çek nedir?

Ödeme araçlarından biri olan çekler, "blokeli" olarak da düzenlenebiliyor. Genellikle bloke çekler, gayrimenkul alım satım sürecinde karşımıza çıkıyor. Peki, ev satışında bloke çek nedir? Bu çek nasıl kullanılır?

Ömer Çelik: Ülkemiz dünyanın en büyük müzesi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Anavarza'yı yazdı: Söylediklerimin sizde gerçek anlamını bulması için oraya gitmeniz, o mekanın içinde olmanız ve ayrıca tarih kitaplarını bir karıştırmanız gerek ifadelerini kullandı.

Melih Gökçek: Tema Park ya bitecek, ya bitecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek yaptığı açıklamada bağırsalar da çağırsalar da Allah'ın izniyle Tema Park ya bitecek, ya da bitecek. Bunlar Atatürk'ün vasiyetinden de anlamıyorlar, dedi.

Emlak satışında bloke çek!

Emlak satışında bloke çek, alıcı ve satıcının ödeme konusunda sıkla başvurduğu yöntemlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Emlak satışında bloke çek kullanmak güvenli oluyor. Peki, emlak satışında bloke çek nasıl kullanılır?

Bloke çek masrafı nedir?

Bloke çek, konut kredilerinde, kredinin onaylanmasından sonra kullandırım işlemi yapılarak kredi tutarının bloke hesaba alınması ile düzenlenen şube çeki olarak tanımlanıyor. Peki, bloke çek masrafı nedir?

Bloke çek nasıl kontrol edilir?

Bloke edilmiş çekler genellikle konut, arsa ve işyeri gibi emlak satışlarında karşımıza çıkıyor. Bloke çek banka tarafından keşidecinin beyanına göre yazılıyor. Peki, bloke çek nasıl kontrol edilir?

bloke çek anlamı Haberi

bloke çek anlamı

Blokeli çek nedir?

Blokeli çek, daha çok konut satışlarında karşımıza çıkıyor. Bloke çekler, bankanın "Bloke edilmiştir." biçimde bir yazısı ile normal çeklerden farklı bir niteliğe sahip oluyor. Normal çeklerin üzerine konan bloke kaydı ile çek bloke edilmiş olduğundan başka bir biçim farkı bulunmuyor.


Konut satışlarında bloke çek..

Konut kredilerinde, kredinin onaylanmasından sonra kullandırım işlemi yapılarak kredi tutarının bloke hesaba alınması ile düzenlenen şube çekine, bloke çek deniyor.


Söz konusu blokeli çek, ipotek işlemlerinin tamamlanmasından sonra satıcıya veriliyor.


Blokeli çekin karşılığının olduğuna ilişkin olarak muhatap banka tarafından yazılmış bir kaydı içeren çeklere "teyitli - bloke çek" adı veriliyor.




Işıl Seren...