09 / 05 / 2024

bloklu dairelerde kalorifer kazanı kullanımı

bloklu dairelerde kalorifer kazanı kullanımı

Posta gazetesi Hukuk köşesi yazarı Tamer Heper bugün ki yazısında okuyucusunun kalorifer, bazı bloklarda kullanılmak istenmediği takdirde bu bloklara ait yakıt parası yinede alınıyor mu sorusunu yanıtladı.

Kuşadası My Suits'te 1+1 dairelerde 1 milyon 500 bin TL peşinat, 10 ay vadeyle!

May Grup tarafından Aydın ili Kuşadası ilçesinde yükselen My Suits'te 1+1 dairelerde 1 milyon 500 bin TL peşinat, 10 ay vadeyle satışlar devam ediyor. 

Üsküdar'da 6 bloklu sitenin istinat duvarı çöktü! Bina acil boşaltıldı!

Üsküdar'da 6 bloklu bir sitede açık otoparkın istinat duvarı inşaat çalışması nedeniyle çöktü. Sitede bulunan 4 katlı 20 daireli apartman tedbir amaçlı boşaltıldı. 

Luxera Nevbahar Kayaşehir projesinde yılın son fırsatı! Tüm dairelerde 24 ay vade farksız ödeme kolaylığı!

Luxera Gayrimenkul tarafından inşa edilen Luxera Nevbahar Kayaşehir projesinde yılın son fırsatı kampanyasında tüm dairelerde 24 ay vade farksız ödeme fırsatı devam ediyor.

Dairelerde odalar birleştirilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde dairelerde iki alanın birleştirilip birleştirilmeyeceğini kaleme aldı. 

Üsküdar'daki 10 bloklu siteye kentsel dönüşüm şoku!

İstanbul Üsküdar’da 10 bloklu bir siteye tebligat gönderen ilçe belediyesi, 380 evden bir gün içinde eşyalarıyla birlikte evlerini tahliye etmelerini istedi. 

Bloklu sitelerde kapıcı masrafı nasıl ödenir?

Posta yazarı Tamer Heper, '8 bloklu bir siteyiz. Bir kapıcımız var ve sadece 4 bloğa bakıyor, diğer 4 blok kendi imkanlarını kullanıyor. Kapıcı dairesi bizim binada, biz kapıcının bloğumuza ait olduğunu ileri sürebilir miyiz?' sorusunu cevapladı.

Yeni imar yönetmeliği ile stüdyo dairelerde indirim fırsatı!

1+0 dairelerin üretilmesini yasaklayan Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile 1+0 dairelerde indirim fırsatı başladı.

İzmir'de 1+1 dairelerde artış yaşanıyor!

İzmir inşaat sektörü gösterdiği gelişmeyle Ankara ve İstanbullu konut yatırımcısının dikkatini çekti. İzmir'de son zamanlarda özellikle 1 oda 1 salon dairelerde artış yaşanıyor.

Gaziantep'teki 1+1 dairelerde denetim yok mu?

Yaşanan terör olaylarının ardından denetlenmesi gündeme gelen 1+1 daireler ile ilgili kendilerine hiçbir bildirimin yapılmadığını belirten emlakçılar, hala bu dairelerde belirsizliğin devam ettiğini belirttiler.

Pendik’te 15 bloklu Gonca Sitesi kentsel dönüşüme girdi!

Kentsel dönüşüm çerçevesinde Pendik’te yıkılıp yeniden yapılan bina sayısı hızla artıyor. Son olarak Velibaba Mahallesi Aydos Caddesi’nde bulunan 38 dönümlük 15 bloklu site, daha yeni ve sağlam konutlara dönüşmek üzere iki gün içinde yıkıldı.

Greenist’te 1 Eylül'e kadar tüm dairelerde yüzde 10 indirim!

Şehrin dinamizmini doğayla buluşturan Greenist, konut sahibi olmak isteyenlere 1 Eylül tarihine kadar tüm dairelerde yüzde 10 oranında indirim sunuyor.

Kiracı kalorifer kazanı giderlerini öder mi?

Apartmandaki kimi giderler, kiracılar tarafından kimi giderler ise ev sahibi tarafından ödeniyor. Peki, bir apartmanda kiracı kalorifer kazanı giderlerini öder mi? Ödemez mi? İşte yanıtı..

Kat irtifak tapusu ile alınan dairelerde iskan ücretini kim öder?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Kat irtifak tapusu ile alınan dairelerde iskan ücretini kim öder?" sorusunu cevaplandırıyor. İşte Heper'in köşe yazısı;

bloklu dairelerde kalorifer kazanı kullanımı Haberi

bloklu dairelerde kalorifer kazanı kullanımı

Sitemiz dörder katlı altı bloktan oluşuyor. Her bloğun altında kendisine ait kalorifer kazanı var. Kaloriferler kömürlü. Bir de site yönetimi var. Bazı bloklarda oturulmuyor, bazı bloklarda oturan var ama bazıları kalorifer kullanmayacağını söylüyor. Bu bloklara ait yakıt parasını alacak mıyız, yoksa kullanmayanlar yakıt bedelinden muaf mı? 


Önce size genel kuralı anlatayım. Bir site veya blokta herhangibir bağımsız bölüm maliki, ortak alanı veya ortak tesisi kullanmayacağı veya kullanma ihtiyacının bulunmadığı gerekçesi ile ortak gideri ödemekten kaçınamaz. İkinci kural; müstakil bloklardan oluşan sitelerde her blok kendine ait yönetimi belirler, kendine ait yöneticisi olur. Şimdi bu kurallar çerçevesinde olaya bakarsak; sizin sitede altı blok var. Bunlann kendi içlerindeki problemleri kendileri halledecek. Yani her bloğun müstakil kalorifer kazanı olduğu için yakıt politikalarını kendileri belirleyecek. 

Hepsi...