06 / 05 / 2024

BM İklim Zirvesi 2019

BM İklim Zirvesi 2019

BM İklim Zirvesi bağlamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak birçok görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Kurum, Projemiz kısaca 2030'a kadar yeni yapılacak binaların sıfır karbonlu binalar olması.'' dedi.

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi yarın! Toplantıda 6 kritik konu masaya yatırılacak!

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilecek "Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi" yarın düzenlenecek. Zirvede 6 kritik konu masaya yatırılacak.

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi start aldı! Gayrimenkul sektörü konuşuldu!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneğince düzenlenen GYODER Gayrimenkul Zirvesi İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı. Zirveye AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu ve aynı zamanda, çok sayıda davetli katılım sağladı

 ‘Dirençli Şehirler’ temasıyla düzenlenecek Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi, 8 Kasım’da!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) ev sahipliğinde T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle her yıl sürdürülebilirliğin önemini vurgulamak için düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’, 8 Kasım’da Hilton Bosphorus İstanbul'da gerçekleşecek.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 7 Kasım'da!

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın da desteğiyle 7 Kasım'daki Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde masaya yatırılacak.

Dünya'nın ilk Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi Ankara'da!

Ankara Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde Ankara'da 'Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi' gerçekleştirilecek. ATO Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek zirve 30-31 Mart'ta! İşte detaylar...

İstanbul'da 300 bin konutun yenilenmesi gerekiyor!

Glasgow’da düzenlenen “İklim Zirvesi”ne katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un deprem tehlikesine yönelik çağrıda bulundu. 

Türkiye ve Katar arasında çevre ve şehircilik görüşmesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 25. Taraflar Konferansı'nda (COP25) Katar Belediye ve Çevre Bakanı Al Subaie ile bir araya geldi.

Eski binaların tümü 2050'ye kadar dönüşecek!

BM İklim Zirvesi bağlamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak birçok görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Kurum, Projemiz kısaca 2030'a kadar yeni yapılacak binaların sıfır karbonlu binalar olması.'' dedi.

2023'te bisiklet yolları 4 bin kilometreye çıkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda İklim Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, 2023'te bisiklet yollarının 1.000 kilometreden 4 bin kilometreye çıkacağını söyledi.

İstanbul Yeni Havalimanı 'yeşil' olacak!

23. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda sunum yapan Ülkü Özeren ," Yeni havalimanının 'Yeşil Havalimanı Sertifikası'na sahip olması amacıyla tüm 3. parti firmalara 'Yeşil Kuruluş' olma zorunluluğu sözleşmeyle getirildi." dedi...

Yeşil bina yapımında en önemli rol inşaat malzemesi üreticilerinde!

Paris İklim Zirvesi, ülkelere sera gazları emisyonunu azaltan çevreci ve sürdürülebilir ekonomiler konusunda önemli sorumluluklar getirmektedir. Başta; enerji, sanayi ve ulaşım sektörleri olmak üzere iş dünyası bu yeni dönemde bir çok açıdan etkilenecek.

OP21 İklim Zirvesi anlaşması inşaat sektörünü de etkileyecek!

OP21 İklim Zirvesi, anlaşmayla sonuçlandı. 2020 yılında yürürlüğe girmesi beklenen anlaşmanın ulaşımdan, inşaata, enerjiden, tarıma tüm sektörlerde uzun vadeli etkileri olacak.

BM İklim Zirvesi 2019 Haberi

BM İklim Zirvesi 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin çevre konusunda hayata geçirdiği projelerle birçok ülkeden ileri konumda olduğunu ifade etti. Kurum, Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu kapsamında gerçekleşen İklim Zirvesi'ne katılmak için geldiği New York'ta açıklamalar yaptı.

BM İklim Zirvesi bağlamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak birçok konuşma, konferans ve ikili görüşme yaptıklarını sözlerine ekleyen Kurum, zirve nedeniyle BM-Habitat ile 9 ana başlık altında iklimle ilgili gruplar meydana getirdiğini ifade etti.

Bu grupta Türkiye'nin Kenya ile altyapı, ulaşım ve şehirler temasında eş öncü ülke görevini üstlendiğini söyleyen Kurum, şu ifadeleri kullandı:
"Grup içerisinde buna ilişkin binaların sıfır karbonlu olması yönünde, ulaşım noktasında emisyonun en aza indirileceği bir proje çerçevesinde, bu noktada da yerel yönetimlerimizin iklim fonlarının finansmana erişimi noktasında çalışmalar yaptık....