07 / 05 / 2024

Bodrum Çevre Platformu arazi satışı açıklaması

Bodrum Çevre Platformu arazi satışı açıklaması

Bodrum’da 2. ve 3. derece sit alanında yer alan zeytinlik araziler satışa sunuldu. Satışa sunulan parseller ormanlık alanın içinde ve koy manzaralı. Çevreci avukat Remzi Kazmaz, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Özhaseki 'TOKİ mağdurları platformu var mı?' dedi ve açıkladı: Sosyal konutlarda KDV konusunda müjde gelebilir!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "TOKİ mağdurları platformu var mı?" diyerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları...

Balıkesir'de 7 katlı 'gökdelen otel' için itiraz: Çok katlı imarlaşmanın yolu açılır! 

Balıkesir Burhaniye'de yapılması planlanan 7 katlı otel inşaatına tepkiler peş peşe geliyor. Burhaniye Çevre Platformu, açılan iptal davasının ikinci keşif çalışmasına katıldı ve önemli açıklamalar yapıldı. 

Emlak Konut GYO Bodrum'dan 1 milyar TL'ye arsa aldı!

Emlak Konut GYO, Muğla Bodrum'da bulunan taşınmazların, toplam 1 milyar 22 milyon 744 bin 320 TL bedelle satın alınmasına ve şirket mülkiyetindeki Esenyurt'ta bulunan taşınmazın 125 milyon TL bedelle satışına ilişkin Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığı arasında protokol imzaladı. 

Bodrum'da 9.7 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Muğla Bodrum'da Ortakent Köyü'nde yer alan ticaret alanlarını 9 milyon 665 bin TL bedelle satışa çıkardı. 

Bodrum Bitez'de 13.1 milyon TL'ye satılık arsa!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Muğla Bodrum'da Bitez Köyü'nde yer alan arsayı 13 milyon 156 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Bodrum Bitez'de 13.2 milyon TL'ye satılık arsa!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Muğla Bodrum Bitez Köyü'nde yer alan arsayı 13 milyon 156 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Muğla Gökova kıyıları imara açılacak mı?

Resmi Gazete’de 9 Temmuz tarihinde yayımlanan kararla kamu kurumlarının, çoğu sahil kıyılarında bulunan tesisleri özelleştirme kapsamına dahil edildi. Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ni nasıl koruyabiliriz?” başlıklı bir toplantı yaptı.

Datça Demokrasi Platformu’ndan özelleştirmeye itiraz: Bırakın cennet kalsın!

Datça Demokrasi Platformu’ndan Güngör Erçil özelleştirme ile ilgili olarak "Datça - Bozburun çevre koruma düzeni planı 144 bin hektarlık bir alanı kapsıyor ve 128 dönümlük bir parsel için plan değiştirilmek isteniyor. Planlama ilkelerine, planlamanın genellik ilkesine aykırıdır." dedi.

Bodrum Çevre Platformu'ndan Bodrum'daki arazi satışına tepki!

Bodrum’da 2. ve 3. derece sit alanında yer alan zeytinlik araziler satışa sunuldu. Satışa sunulan parseller ormanlık alanın içinde ve koy manzaralı. Çevreci avukat Remzi Kazmaz, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bodrum'da 19.7 milyon TL'ye satılık arsa!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Muğla Bodrum Göl Köyü'nde yer alan alan gayrimenkulü 19 milyon 712 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Muğla Bodrum'da 16.5 milyon TL'ye satılık arsa!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Muğla Bodrum'da yer alan gayrimenkulü 16 milyon 500 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Güngör Erçil: Muğla'da doğal sit alanlarının statüsü düşürüldü!

Muğla Çevre Platformu Eş sözcüsü Güngör Erçil, doğal sit alanları belirlenirken hazırlanan bilimsel raporlar için “Gayrimenkul şirketinin hazırladığı raporlarla bütün Muğla’nın doğal sit alanları tespit ediliyor” dedi. Erçil, Muğla'da doğal sit alanlarının statüsünün düşürüldüğünü ileri sürdü.

Bodrum'da sitenin sahil kısmında kaçak iskele inşa edildiği iddiası!

Muğla Bodrum Tilkicik Koyu'ndaki sitenin sahil kısmına kaçak iskele yapımı için kum döküldüğü ihbarı üzerine bölgeye sahil güvenlik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü ile Bodrum Belediyesi ekipleri sevk edildi.

Bodrum Çevre Platformu arazi satışı açıklaması Haberi

Bodrum Çevre Platformu arazi satışı açıklaması

Milli Emlak Müdürlüğü, Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Konacık, Gökburun ve Göl mahallelerinde zeytinliklerden oluşan, 2. derece doğal sit ve 3. derece arkeolojik alanlar sınırlarında yer alan 7 ayrı parseli satışa sundu. Cumhuriyet'ten Muhammed Özmen'in haberine göre; satış kararına tepki gösteren Bodrum Çevre Platformu Kurucusu Remzi Kazmaz, “Bodrum Yarımadası’nın son yeşil kalmış alanları tüm koruma yasalarına karşın teker teker çeşitli sıfatlandırmalarla konuta dönüştürülerek mutlu azınlık bir kitlenin kullanımına rant uğruna sunuluyor. Torba ve Göl mahallesi arasındaki bu alanların tahribi devam ederse Bodrum Yarımadası’nın kıyı şeridinde başka yeşil alanı kalmayacak. Bu alana ve çevreleyen sahil şeridine Bodrum halkının ve bölgeye gelen turistlerin ulaşması bile yollar kapatılarak imkânsız hale getiriliyor” açıklamasında bulundu. 

İhaleye sunulan zeytinlik arazilerin hemen yanında orman niteliği olan 5...