06 / 05 / 2024

Bodrum Contemporary Art Campus

Bodrum Contemporary Art Campus

Contemporary İstanbul’u düzenleyen Ali Güreli çağdaş sanat şirketi kurdu. Şirketin ilk icraatı Bodrum’da 2 milyon dolar yatırımla genç sanatçıların eğitim göreceği sanat köyü açmak oldu...

Bodrum'a Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarından büyük ilgi! Gayrimenkul satışları yüzde 15 arttı! 

Bodrum'da gayrimenkul satışları son yıllarda sürekli olarak artıyor. 2023 yılında bölgede gerçekleşen konut ve arsa satışları, bir önceki yıla göre yüzde 15 artış gösterdi. Bodrum özellikle Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarının ilgi odağı haline geldi.

İmar affı beklentisi kaçak yapılaşmayı artırdı! Bodrum'da 989 kaçak yapı yıkıldı!

Yerel seçimler öncesi imar affı beklentisi nedeniyle Bodrum'da kaçak yapıların sayısı yükseldi ve bu zamana kadar toplamda 989 kaçak yapı yıkıldı.

Birleşik Gayrimenkul, Bodrum'daki yeni oteline 8 villa ekliyor!

Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat şirketi Muğla'da Turizm Konaklama Tesisi Kapasite Artışı için ÇED'e başvurdu. Bu kapsamda Birleşik Gayrimenkul, Bodrum'daki yeni oteline 8 villa eklemeyi planlıyor.

Bodrum Altaş Otel oda sayısını artırıyor! 1 milyon 175 bin liraya mal edilecek! 

Erdem Mühendislik tarafından, 40 oda, 80 yatak inşa edilerek faaliyetine başlanılan Altaş Otel San ve Tic. A.Ş oda sayısını artırıyor. 

Bodrum'da konaklama fiyatları cep yakarken bir lahmacunun fiyatı resmen uçtu! Bu fiyatları görenler ''yok artık'' dedi!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, lüks işletmelerin konaklama fiyatları cep yakarken lahmacun fiyatı resmen uçtu. Bu fiyatları görenler ''yok artık'' dedi. 

İstanbullular gözünü Bodrum'a dikti! Satılık da kiralık da kalmadı!

İstanbul’da deprem söylentileri şehirden göçü artırdı. Şehir değiştirirken Edirne ve Kırklareli’nden sonra Bodrum’u ilk sıraya koyan İstanbullular, bölgedeki yazlıklarını da 1. evleri yaptı.

Kiracıysan yandın! Kışın ev kiralayana mayısta çıkma şartı!

Bodrum’da pandemiden sonra tüm sene yaşayanların sayısı katlanarak artarken, bu durum kiralık ev bulmayı neredeyse imkansız hale getirdi. Gelen bilgilere göre, kış sezonunda kiracılarla sözleşme imzalayan ev sahipleri, mayısta tahliye şartı koyuyor.

Emlak Konut GYO Bodrum Ortakent ihalesinin 2. oturumu 3 Kasım'da! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından gerçekleştirilen Muğla Bodrum Ortakent Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin ilk oturumu 25 Ekim'de gerçekleştirilmişti. İhalenin Pazarlık- Açık Artırma bölümünü içeren 2. oturumunun tarihi dün açıklandı. İşte o tarih...

Bodrum'da 80 milyonluk vurgun yapan meşhur emlakçı süperstar Alev'in ifadesi ortaya çıktı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde konut kiralama ve inşaat işi yapan bir firmanın kar payı vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişiden firma sahibi tutuklanırken, 5 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bodrum'da kira fiyatları uçtu! Atanan memur ev bulamıyor!

Konut kiralarında yaşanan artış Muğla'nın Bodrum ilçesine de krize sebep oldu. Bodrum'da konut bulamayan doktor ve diğer branştaki memurlar yaşanan hayat pahalığı sebebiyle ilçeyi terk etmeye başladı

Bodrum'da kira fiyatları tavan yaptı!

Bodrum'da kira artışı sebebi ile işveren işçi bulmakta zorlandı.  Pandemiyle birlikte yaz ve kış nüfusu 500 bine yaklaşan Bodrum’da kiralık ev ücretleri, iş ve işveren arasındaki ilişkiyi tehdit edecek durumda.

Türkiye konut fiyat artışında 5 çeyrektir lider!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü köşesinde Bodrum'daki konut satışlarını ve ülke genelindeki konut fiyatlarını kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın 'Bodrum’da konut fiyat artışı yüzde 51' başlıklı yazısı...

Bodrum'daki villalara talep artıyor!

Sosyetenin ünlü isimleri henüz bu yaz bitmeden önümüzdeki yaz için villaları radarına almaya başladı. Bodrum Loft'ta yer alan 36 villa cemiyetin ünlü isimleri tarafından kapışıldı. 

Bodrum Contemporary Art Campus Haberi

Bodrum Contemporary Art Campus

Eşsiz koyları, renkli eğlence hayatıyla dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Bodrum sanatla yakınlaşıyor. Çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul’u düzenleyen iş adamı Ali Güreli, şimdi de Bodrum Çağdaş Sanat Akademisi AŞ şirketini kurdu. Şirket, Bodrum Yahşi’de içinde, bar, havuz, büyük bahçeleri bulunan 8 apart otelden oluşan bir sanat köyü kurdu. Bodrum Contemporary Art Campus adındaki sanatçı rezidanslarının yer aldığı kampüste yurtiçi ve yurtdışından genç çağdaş sanatçılar ağırlanacak. Bodrum Çağdaş Sanat Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli  yatırımla ilgili şu bilgileri paylaşıyor:

“8 ayrı apart otel olarak tasarlanmış üniteden oluşan kampüsü hayata geçirdik. Apart otellerin her birinde iki genç sanatçı konaklayacak. Kampüste biri açık, biri kapalı olmak üzere iki konferans salonu var. 5 dönüm üzerine kurulu kampüs arazi yatırımıyla birlikte...