29 / 04 / 2024

bodrum imar çalıştayları

bodrum imar çalıştayları

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı kanunu ile 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması’na dair kanun ile ilgili “İmar Uygulama Çalıştayı” gerçekleşti.

1934 yılında İstanbul'da imar için ilk adım atılmış!

İstanbul'un imar çalışmaları için 1934 yılında düğmeye basılmış. Söz konusu proje için Alman ve Fransız uzmanlardan destek alınmış.

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

İzmir Menderes'te imar bilmecesi!

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, geçtiğimiz sene  İzmir’de meydana gelen deprem sonrasında imar çalışması gerçekleştirmişti. Fakat imar planları meclisten geri döndü.

Mustafa Gültak'tan imar planları için çağrı!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, imar çalışmaları için çağrıda bulundu.

Beyrut Limanı imar için atılacak adımları bekliyor!

Bir sene önce meydana gelen patlama nedeniyle harabeye dönen Beyrut Limanı çok sayıda uluslararası firmanın ilgi odağı haline gelse de imar çalışmalarından uzak.

Kanal İstanbul'un imar çalışmalarında son durum ne?

Kanal İstanbul'un çevresi için düzenlenen imar çalışmalarının bir bölümü tamamlandı. İşte çılgın projenin imar çalışmalarında son durum. 

Mısır'dan İsrail'in yeniden imarına destek!

Mısır tarafından, İsrail saldırılarında hasar gören Gazze Şeridi'nde yeniden imar çalışmalarının desteklenmesi için ekip ve ekipman desteği sağladı.

Manisa'da 30 yıllık imar sorunu çözüme kavuşuyor! 

Manisa'da uzun süredir yılan hikayesine gelen imar sorunları çözüme kavuşuyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, imar çalışmalarında son gelinen aşamayı anlattı. 

Azerbaycan yeniden imar ediliyor!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,  Fuzuli ve Hocaven illerine yaptığı ziyaret sırasında Azerbaycan’da imar çalışmalarının başladığını dile getirdi.

Kocaeli Kartepe Uzuntarla imar uygulaması askıda!

Kartepe Belediyesi’nin uygulama imar planları tamamlanan bölgelerde ki imar çalışmaları sürüyor. Kartepe Uzuntarla Mahallesi’nde muhtelif parselleri kapsayan şuyulandırma çalışmaları 30 gün süreyle askıya çıktı.

Türk müteahhitleri, Dağlık Karabağ'ın imarına destek vermek istiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Dağlık Karabağ'ın yeniden imar çalışmalarında destekte bulunmak istediklerini dile getirdi. 

Kıvanç Tatlıtuğ Bodrum Midtown AVM'de mağaza kiraladı!

Kıvanç Tatlıtuğ, Bodrum’a yatırım yapıyor. Mavi ile yaptığı son reklam anlaşmasının ardından 1 milyon euro kazanan oyuncunun, tasarımcı eşi Başak Dizer için Bodrum Midtown Alışveriş Merkezi’nden mağaza kiraladığı iddia ediliyor.

Beykoz'un yeni imar planı Türkiye’ye örnek olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Beykoz’un imar çalışmaları ve kentsel dönüşüm projeleri hakkında Ankara'da çıkarma yaptı.

bodrum imar çalıştayları Haberi

bodrum imar çalıştayları


5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı kanunu ile 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması’na dair kanun ile ilgili “İmar Uygulama Çalıştayı” gerçekleşti.

Bodrum Bardakçı Koyu’ndaki Salmakis Otel’de gerçekleşen çalıştaya, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu ile HKMO (Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası) Genel Başkanı Ertuğrul Candaş, HKMO İzmir Şube Başkanı M. Kubilay Yıldırım, Muğla Kadastro Müdürü Ali Çelik, HKMO Bodrum İlçe Temsilcisi Gökhan Doğru katıldı.

Çalıştaya katılarak kanun maddeleri ile imar uygulamaları ve zeytinciliğin önemiyle ilgili konuşma yapan Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu şunları söyledi:

“Bodrum’a gönül veren yaşadığı bölgenin sorunlarını çözmek için emek harcayan değerleriyle birlikte yüceltmeye çalışan sevgili dostlar hepinize merhaba! Öncelikle bu toplantıyı düzenlediğiniz için genel merkezden şube müdürlüğüne ilçe temsilciliğine kadar Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon...