06 / 07 / 2024

bodrum imara açık arazi

bodrum imara açık arazi

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum’daki betonlaşmalar son zamanlarda dikkat çekiyor.

Bodrum'un Cennet ve Hattat koylarındaki inşaatlar tepki çekti! Turizmciler de şaşkın!

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Cennet Koyu'ndan sonra Hattat Koyu'na yapılacak olan turistik tesis ve villa projesi Bodrumluların da tepkisini çekti. Yaşanan gelişmelerle şaşkına dönen turizmciler,   Bodrum’un doğal güzelliklerine ilk defa bu kadar yoğun saldırı olduğunu belirtiyor. 

Sancaktepe'deki 4 dönümlük askeri arazinin imara açılmasına Bakanlıktan iptal kararı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından afet riskine karşı kentsel dönüşümde kullanmak  için “rezerv yapı alanı” ilan edildikten sonra  ticari alana çevrilen Sancaktepe'deki 4 dönümlük askeri arazinin imara açılmasında iptal kararı çıktı.

Bodrum Türkbükü'ndeki zeytinlik alana 34.5 milyon TL'lik yeni otel geliyor!

Bodrum Türkbükü'nde yer alan zeytinlik alana 85 odalı yeni otel inşa edilecek. Hebil Bodrum ortaklığı imzası taşıyan otel  85 odalı otel 34 milyon 514 bin TL'ye mal olacak.

TMMOB'un imar mücadelesinde sona gelindi! İzmir Çeşme Projesi'nde tarım alanları imara açılmayacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imara açılmak istenen Çeşme Projesi iptal edildi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

Konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek adım: Hazine arazileri imara açılıyor! 

Türkiye'de konuttaki arz talep dengesinin bozulması konut fiyatlarını uçurdu. Konut fiyatlarını dengelemek için harekete geçen hükümet bazı büyükşehirlerdeki hazine arazileri imara açılacak. Sektör temsilcileri konut fiyatlarını yüzde 40 düşüreceğini belirtiyor...

İstanbul'da 15 yılda 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanı imara açıldı! 

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı,  2004-2019 yılları arasında İstanbul’da 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanının imara açıldığının altını çizerek, depremi işaret etti. Balyalı, İBB binalarının da riskli olduğunu söyledi. 

Akfen GYO, Bodrum Loft ve Kıbrıs Girne Merit Park Otelleri ile Bodrum arsasının değerini açıkladı!

Akfen GYO tarafından Bodrum Loft ve Kıbrıs Girne Merit Park Otelleri ile Bodrum arsasının 2022 yılına ilişkin değerleri açıklandı. İşte o rakamlar...

Emlak Konut GYO Bodrum Türkbükü arsasına 7.7 milyar TL'lik teklif!

Emlak Konut GYO Bodrum Türkbükü arsa ihalesinin ikinci oturumu 15 Aralık 2022 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirildi. Arsa için en yüksek teklifi veren firma açıklandı. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Bodrum Türkbükü ihalesi 6 Aralık'ta!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Muğla Bodrum Türkbükü Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin ilk oturum tarihi açıklandı. İşte Emlak Konut GYO Bodrum Türkbükü arsası ile ilgili merak edilenler...

İstanbul Arnavutköy'de 67 dönümlük askeri alan resmen imara açıldı! Ticari işletmeler inşa edilebilecek!

İstanbul Arnavutköy’de 67 dönümlük askeri alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca ticaret alanı olarak imara açıldı. İşte ayrıntılar...

Mehmet Ersoy'dan yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt verdi. İşte Ersoy'un o yanıtı...

Büyükçekmece Pınar Mahallesi kıyı şeridinin imara açılması geri çekildi!

İBB yönetiminin Büyükçekmece Pınar Mahallesi kıyı şeridini imara açması öneren teklifi, mecliste  AK parti ve MHP grupları tarafından verilen 'hayır' oyları ile geri çekildi. 

bodrum imara açık arazi Haberi

bodrum imara açık arazi

Üst gelir grubuna yönelik konut projelerinin inşa edildiği Bodrum'da imara açık boş arazi bulmak her geçen gün daha da zorlaşıyor.

Sözcü gazetesinden İsmail Şahin'in haberine göre, büyük şehirlerde emlak piyasasının daralmasıyla inşaat firmaları bölgeye yönelirken, Turgutreis, Gündoğan, Göltürkbükü, Yalıkavak gibi ilçenin gözde adreslerine kurulan şantiyeler de Bodrum'un coğrafyasını da değiştirdi.


Denizin doldurduğu, ağaçların kesilip tepelerin traşlandığı Bodrum'daki değişim de uydudan net olarak görülebiliyor.

Sözcü gazetesbşb Google Earth'den derlediği görüntülere göre 2002 – 2018 tarihleri arasında Bodrum'un koyları ve deniz gören bölgeleri betona teslim oldu.

Hali hazırda 30’a yakın markalı konut projesinin hayata geçirildiği Bodrum’da büyük yapılaşmanın getireceği alt yapı sorunlarının nasıl çözüleceği merak konusu.

Bodrum Kent Konseyi tarafından bir süre önce bölgedeki yapılaşmaya tepki olarak yürütülen kampanyada Bodrumlular şu...