30 / 04 / 2024

bodrum katları yasası

bodrum katları yasası

Özatay, sel nedeniyle Türkiye’de yılda meydana gelen ekonomik kaybın yaklaşık 100 milyon dolar olduğunu açıkladı...

İnşaat yapanlar, yapacak olanlar dikkat! Otoparktan, konut alanına kadar birçok değişiklik yapıldı!

İnşaat yapanlar ve yapacak olanlar için çok önemli bir haber geldi. Yönetmelikte yapılan değişiklikle bodrum katlarına yapılacak zorunlu otoparktan, ofislerin konut alanına dönüştürülmesine kadar birçok değişiklik yapıldı.

Elazığ'da inşa edilen deprem konutlarında çatlaklar görüldü iddiası!

Elazığ’da 24 Ocak 2020'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem ardından merkeze bağlı Bızmişen bölgesinde TOKİ tarafından yapılan 781 adet deprem konutu teslim edildi. Yapımı tamamlanan bazı konutların bodrum katlarındaki perde duvarlarında çatlaklar görüldüğü ileri sürüldü. 

Arnavutköy'de sığınağı daireye çeviren kooperatif başkanına hapis cezası!

Arnavutköy’de bin 80 daireli bir kooperatifin bodrum katlarındaki sığınak ve depo alanlarını daireye çevirip sattığı ileri sürülen kooperatif başkanı 7 yıl 3.5 ay hapis cezası aldı. 

Arnavutköy'de bodrum katları daireye çeviren kooperatif başkanına 7 yıl hapis!

İstanbul Arnavutköy'de 1080 daireli bir kooperatifin sığınak ve depo alanlarını meskene çevirerek sattığı sebebiyle hakkında dolandırıcılık suçundan dava açılan kooperatif başkanı Mehmet Ş., 7 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası ve 87 bin TL adli para cezası aldı. 

Kanarya'daki kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kanarya Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışması Kovid-19 sürecinde hızlandı. Genellikle bodrum katlarındaki tekstil atölyelerinden ekmeğini kazanan ve kalabalık evlerde yaşayan insanlar, kentsel dönüşümle ilgili konuştu...

Esenyurt'ta bodrum katlarının konut olarak kullanılmasına izin verilmeyecek!

Dün İstanbul'da yaşanan sağanak yağıştan en çok etkilenen ilçe Esenyurt oldu. Bölgede incelemelerde bulunan Vali Ali Yerlikaya, "1272. Sokak'ta bodrum katlarının konut olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi...

Gebze’deki 7 katlı otoparkın bodrum kat betonları döküldü!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze çarşıda 7 katlı otopark hayata geçirdiği için çalışmalara başladı. 1’inci ve 2’nci bodrum katlarının betonlarını döken belediye ekipleri, 3’üncü bodrum katının beton atma işine başladı. 

Vatandaşlara kritik uyarı: Bodrum ve kömürlükleri kontrol edin!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, binalarının riskli olduğunu düşünen vatandaşların bodrum katları, hiç girilmeyen, kömürlük kısımlarını kontrol etmesi gerektiğini söyledi.

İmar barışında bodrum kat sayılır mı?

İmar barışı başvuru sürecinde, kimi binada yer alan bodrum katlar, yapının kat hesaplamasında şaşırtıcı olabiliyor. Peki, imar barışında bodrum kat sayılır mı, sayılmaz mı?

İnşaat sektörünün gözü İstanbul İmar Yönetmeliği'nde!

İstanbullu birçok müteahhid İstanbul İmar Yönetmeliği'ni bekliyor. Yeni İmar Yönetmeliği ile bodrum katlarına ve otopark konusuna yeni düzenlemeler gelecek. 

Yargıtay'dan kiraya verilen sığınak için flaş karar!

Yargıtay flaş bir karara imza attı. Yargıtay, apartmanların bodrum katlarındaki sığınakların mesken olarak kiralanamayacağına hükmetti.

Bodrum katların iptali 2017!

Bodrum katların iptali hususu, yeni planlı alanlar tip imar yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Yönetmelik gereğince, her bağımsız bölüm için en az 5 metrekare, en fazla 10 metrekare odunluk, kömürlük veya depolama yeri ayrılması zorunlu olacak.

Gaziosmanpaşa'da dönüşüme turizm desteği!

Dolmabahçe-Beşiktaş arası, ve Kartal'ın güneyinden sonra Gaziosmanpaşa'ya da turizm imarı desteği geldi... İlçede riskli alan dışındaki arsaların birleştirilerek yeni yapı adası oluşturulması ve oraya otel veya özel hastane kurulması halinde birinci ve ikinci bodrum katlar emsale katılmayacak.

bodrum katları yasası Haberi

bodrum katları yasası


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen yaz Samsun Canik'te 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan sel felaketinden sonra bodrum katlarıyla ilgili yeni bir düzenleme çıkarmaya hazırlanıyor. Bundan sonra sel ve taşkın riski taşıyan alanlarda dere kret kotundan 1,5 metre aşağıda kalan bodrum katı yapılamayacak. Su yönetiminde dünya lideri olan ACO’nun Türkiye Genel Müdürü Ender Özatay, bodrum katlarıyla ilgili yeni düzenlemenin yapılacak binalarda sel felaketine karşı tam koruma sağlayacağını söyledi.


SON 20 YILDA MEYDANA GELEN SEL AFETİ 100 YILI KATLADI!

Son 20 yılda meydana gelen doğal afetlerin sayısının, geçtiğimiz yüzyılda meydana gelenlerin toplamından 2 kat daha fazla olduğuna dikkat çeken Özatay, “Son 20 yılda Türkiye’de meydana gelen, Em–Dat (International Disaster Database) tarafından raporlanmış 25 sel ve taşkın felaketi var. Bu felaketlerde 384 kişi hayatını kaybetti,...