29 / 04 / 2024

bodrumda imar işlemleri durduruldumu

bodrumda imar işlemleri durduruldumu

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, mevzuata uygun olarak devam eden inşaatlar haricinde, imara ilişkin diğer bütün faaliyetlerin geçici bir süre durdurulduğu açıklandı. Mehmet Kocadon "İmar planlarımızı toplayıp düzgün bir hale getirmemiz lazım" dedi.

Kayseri Melikgazi'de imar işlemleri Whatsapp'ta!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, daha önce kurduğu whatsapp ihbar hattından imar işlemleri için de hizmet verecek.

Çankaya Belediyesi'nden ruhsat ve imar işlemi kolaylığı!

Çankaya Belediyesi’nin Hoş Geldiniz Masası’nda iş yeri açma, ruhsat başvurusu, emlak rayiç değeri ödeme, sicil birleştirme, borç ödeme, borcu yoktur belgesi alma, imar başvurusu ve imar durum bilgisi alma işlemleri kısa sürede gerçekleşti.

İmar barışı sonrası tapu işlemleri!

İmar barışına 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden müracaat edilebiliyor. Peki, imar barışı sonrası tapu işlemleri nelerdir?

20 soruda tapuda imar barışı işlemleri!

Tapuda yapılacak imar barışı işlemleri, yapının türüne, aykırılık şekline, sahipliğine bağlı olarak değişebiliyor. İşte tapuda imar barışı işlemleri..

İmar barışı e devlet başvuru işlemleri!

8 Haziran'da başlayan imar barışı başvuruları 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek. İşte imar barışı e devlet başvuru işlemleri...

23 adımda imar affı 2018 başvuru işlemleri!

İmar affından yararlanmak isteyenlerin müracaat alımları bugün başladı. İşte 23 adımda imar affı 2018 başvuru işlemleri..

İmar barışı kayıt işlemleri nasıl yapılacak?

İmar barışı kayıt işlemleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının e-Devlet kapısındaki “İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması” linki üzerinden, yapı maliklerinden herhangi birisi tarafından yapılabilecek. 

İmar barışı başvuru işlemleri 2018!

İmar barışı başvuruları yarın itibariyle başlıyor. İmar barışına 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvurulabilecek. Peki, imar barışına nasıl başvurulacak? İşte imar barışı başvuru işlemleri 2018..

Sultangazi'deki yeni imar planı işlemleri mecliste!

Sultangazi'de yapılan parsel değişikliği ve yeni imar planı işlemleri TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Konak'ta imar işlemleri durdu!

Konak Belediyesi’nin Gültepe ve Kemeraltı’nda çalışmalarını başlattığı yeni planlama süreci nedeniyle tüm imar işlemleri durduruldu. Belediye, yasa kapsamında riskli yapı ilan edilmesi çalışmalarının da sonlandırılmasını istedi.

İnşaat ruhsat işlemleri!

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için öncelikle imar durumu doğrultusunda mimari proje hazırlanıyor. Hazırlanan bu proje için belediyeden inşaat ruhsatının alınması gerekiyor. İşte inşaat ruhsat işlemleri...

Kartepe Köseköy Sanayi Bölgesi şuyulandırma işlemleri askıya alındı!

Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nce hazırlanan Köseköy Sanayi Bölgesi şuyulandırma işlemleri askıya asıldı. Kartepe Belediyesi şuyulandırma çalışmaları kapsamında mahallelerdeki imar uygulamaları aralıksız sürüyor.

Ukra City'nin devir işlemleri ne zaman tamamlanacak?

Esenyurt'ta yaşanan imar krizine takılan Ukracity projesinde devir işlemleri sürüyor. Ukra İnşaat yetkilileri yaptıkları son açıklamada 80 arsa sahibinin imza attığını ve inşaatın Ekim ayı gibi başlamasını planladıklarını söyledi...

bodrumda imar işlemleri durduruldumu Haberi

bodrumda imar işlemleri durduruldumu

Muğla’nın geçen 30 Mart seçimleri ile büyükşehir olmasının ardından Bodrum Yarımadası’ndaki belde belediyeler kapanarak mahalleye dönüştürüldü. Daha önce Bodrum merkez ve 10 belde belediyesi bulunan yarımada da seçimlerle birlikte tek belediye olarak Bodrum Belediyesi hizmet vermeye başladı.    


Belediye Başkanı Mehmet Kocadon imar konusuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:


"Seçimlerin ardından şu anda mahalle olan beldelerimizde teslim alma işlemini tamamladık ve hızlı bir şekilde Bodrum’u yaz sezonuna hazırlamaya başladık. İmar çalışmalarımızı da hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Bodrum belediyesi olarak artık bulanık suda balık avlama gibi bir niyetiniz yok. Onun için suların durulması lazım. O nedenle de belediyedeki imar planlarımızı toplayıp düzgün bir hale getirebilmemiz için, mevzuata uygun olarak ruhsat alınmış devam eden inşaatlar ve onların alacağı iskanların haricinde...