29 / 04 / 2024

Konak'ta imar işlemleri durdu!

Konak'ta imar işlemleri durdu!

Konak Belediyesi’nin Gültepe ve Kemeraltı’nda çalışmalarını başlattığı yeni planlama süreci nedeniyle tüm imar işlemleri durduruldu. Belediye, yasa kapsamında riskli yapı ilan edilmesi çalışmalarının da sonlandırılmasını istedi.



Konak Belediyesi’nin Gültepe ve Kemeraltı’nda çalışmalarını başlattığı yeni planlama süreci nedeniyle tüm imar işlemleri durduruldu. Belediye, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yazı yazarak 6306 sayılı yasa kapsamında riskli yapı ilan edilmesi çalışmalarının da sonlandırılmasını istedi.

 Çevre ve Şehircilik  İzmir  İl Müdürlüğü’ne resmi yazı gönderen Konak Belediyesi imar planlaması çalışmaları başlattığı Gültepe ve Kemeraltı’nda tüm imar işlemlerinin durdurulduğunu açıkladı. Belediye, geçtiğimiz Temmuz ayında yeni planlama çalışmaları için meclis kararı almış bölgede yeni düzenlemenin startını vermişti.

 Konak Belediyesi’nin Gültepe Bölgesi’ni kapsayan imar plan çalışmaları nedeniyle Çınartepe, Atamer, Millet, Murat, Trakya, Anadolu, Saygı, Mehmet Akif, Ulubatlı, Yirmialtı, Ağustos, Yavuz Selim, Zeybek, Huzur, Boğaziçi ve Cengiz Topel Mahalleleri’nde planlama çalışmaları bitene kadar hiçbir şekilde binalara ruhsat verilmeyecek, inşaat çalışmaları yapılmayacak. Ayrıca Kemeraltı Kentsel 3. Derece Arkeolojik Sit alanı olarak belirlenen Kemeraltı 2. Etap 2. Bölge kısmında da çalışmalar durduruldu. Buna göre de Sakarya, Yeni, Ali Reis, Kubilay, Mirali, Ülkü, Süvari, Altay, Tuzcu, Aziziye ve Kadifekale Mahallelerinde çalışmalara izin verilmeyecek.

 Belediye, Çevre Şehircilik Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda kentsel dönüşüm yayası olarak bilinen 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında “riskli alan” ilan edilerek yıkılan ve yeniden yapılan binalarla ilgili sürecin dondurulmasını istedi. Müdürlük de bölgede çalışma yapacak şirketler, müteahhitler ve parsel sahiplerinin mağdur olmaması için planlama çalışmaları tamamlana kadar işlemleri durdurdu.


Milliyet Ege 


Geri Dön