03 / 10 / 2024

bodrumun ilk çevre dostu ev projesi

bodrumun ilk çevre dostu ev projesi

Kaplan İnşaat güvencesiyle, Bodrum’da ilk kez uygulanan “Yeşil Ev Projesi” bölgede ilk olma özelliğini taşıyor. Bina kendi enerjisini üreten, çevreci teknolojisiyle bölgede model olacak.

Çevre, Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı! 100 bin hafif çelik köy evi için ilk kazmayı vurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde hasar gören köy evlerinin yerine inşa edilecek olan 100 bin hafif çelikten köy evi için ilk kazmayı vurdu. 

Bakan Kurum açıkladı: TOKİ 855 konut için ilk kazmayı vurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada TOKİ eliyle Nurdağı ve İslahiye’de ilk etapta inşa edilecek 855 konut için ilk kazmayı vurduklarını söyledi.

TOKİ 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesinde 30 ilin kura çekilişleri tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle inşa edilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinde 30 ildeki ilk 3 etabın da kura çekimleri tamamlandı.

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim kampanyasında arsalara 67 bin, iş yerlerine 20 bin başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim kampanyası çerçevesinde son dakika gelişmelerini paylaştı ve "Arsa için başvuran vatandaşımızın sayısı 67 bine, ilk iş yeri için başvuru sayısı da 20 bine ulaştı." açıklamasında bulundu.

Emlak vergisinin ilk taksit ödemelerinde son 2 gün! Sakın unutmayın, cezası var! 

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri için son 2 gün kaldı. 2022 yılı emlak ve çevre temizlik vergilerinin son ödeme olarak açıklandı. Peki emlak vergisi ödemeleri nasıl yapılır? Emlak vergisi nerede ödenir? İşte milyonlarca mükellefin merak ettiği o soruların yanıtları...

İndirimli çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Çevre temizlik vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında ödenecek. Peki, indirimli çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar? Kimler yararlanabilir?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu'nun satışında sona gelindi!

2021'in ilk büyük satışı için geri sayım başladı. IC İçtaş, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Kuzey Çevre Otoyolu'nun yüzde 51'inin satışı için Çinliler ile yürüttüğü görüşmeleri imza aşamasına getirdi.

Kanal İstanbul'un çevre düzeni planı değişti!

Kanal İstanbul'un 2011 yılında hazırlanan tanıtımındaki ilk çevre düzeni planı değişti. Bugünkü tanıtım filminde bölgede gökdelenler bulunmuyor, adeta yemyeşil bir kasaba görülüyor.

Murat Kurum: İlk akıllı şehir projesini hayata geçiriyoruz!

Esenler’de rezerv yapı alanında 60 bin konut ürettiklerini dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Burada dünyanın sıfırdan kurulan ilk akıllı şehir projesini hayata geçiriyoruz" dedi.

Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temeli yarın atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Esenler'de önce "Sıfır Atık" projesi kapsamında geri dönüşümden elde edilen 500 bin defteri öğrencilere dağıtacak, sonrasında da Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temelini atacak.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm için ilk kazma Kasım'da vuruluyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu'ndaki projelere ilişkin açıklamalar yaptı. Yıldız, "Okmeydanı’nda dönüşüme Fetihtepe mahallemizden başlamayı düşünüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız Kasım ayında ilk kazmayı vuracak şekilde planlamasını yapıyor" dedi...

Sianji Well-Being Resort, Bodrumun ilk termal otelini açtı! 

Sianji Well-Being Resort Otel, termal turizme girdi. Bodrum'un ilk termal oteli Sianji Well-Being Resort tarafından açıldı...

TOKİ Ankara Cinderesi Projesi'nde ilk kazma vuruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Altındağ Belediyesi'nin beraber çalıştığı Feridun Çelik Mahallesi sınırlarında bulunan 'Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi' bölgesinde, inşa edilecek 451 konut için ilk kazma vuruldu...

bodrumun ilk çevre dostu ev projesi Haberi

bodrumun ilk çevre dostu ev projesi

Yıllar önce Bodrum’da yapılan evlerde uygulanan mimari, yenilenerek, günümüz teknolojisi ile birleşti, Bodrum’un ilk Yeşil Ev Projesi’nde hayat buldu.


Yurt dışında yaşayan bir ailenin Bodrum’da yaşamak ve  tüm dünyada artık çokça  tercih edilen,“Yeşil Ev” istemesiyle ortaya çıkan, bir proje hikayesi yaşamaya başladıklarını ifade eden Kaplan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros Kaplan; “Uzun yıllardır Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan çift, 13 yıl önce Türkiye’ye gelip, en beğendikleri yerden bir arsa satın almış ve burada bir Yeşil Ev Projesi uygulamaya o yıllarda karar vermişler. Hatta Dünyaca ünlü İsveçli mimar Gert Wingardh ile  projeyi hazır hale getirmişler. Yapımı içinde Bodrum’da inşaat şirketi arayışına girdiklerinde bu aileyle yollarımız kesişti” 


Daha önce “Yeşil Ev Projesi” uyguladınız mı ?

İnşaat sahibi çiftin ilk sordukları sorunun daha önce yeşil ev...