03 / 05 / 2024

boğaçayı imar planı

boğaçayı imar planı

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısında Konyaaltı Belediyesi sınırları içerisinde yer alan, Boğaçayı Projesi "Özel Proje Alanı" kapsamında muhasara bölgesine yönelik hazırlanan imar planı revizyonu kabul edilmişti.

Antalya Boğaçayı Projesi meclisten geçti!

Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı devam meclis toplantısı gerçekleştirildi. Gündemin 13. maddesinde Konyaaltı İlçesi Muhasara Bölgesi'nde hazırlanan nazım imar planı Boğaçayı Projesi'ni de içerisine alan 1/25 binlik plan oyçokluğuyla geçti.

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, yabancılara mal alımı konusunu ele alarak bu kapsamda imar planı için çalışma başlattıkların açıkladı.

Elbistan’a yeni imar planı geliyor! Elbistan’ın yeni anayasası olacak!

AK Parti Elbistan Belediye Başkan Aday Adayı Ramazan Çelik, Elbistan’ın 100 yılını kapsayacak bir imar planına ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, “Bize görev tevdi edilmesi durumunda hazırlayacağımız imar planı, Elbistan’ın yeni anayasası olacak” şeklinde konuştu.

Dolarda boğa ayı geliyor! Yatırımcılar fırtınaya şimdiden hazır olsun! Kırmızı alarm...

Fed ve Hazine Bakanlığı kararlarına odaklanan piyasalar, dolarda boğa piyasası beklentisi ile pozisyon aldı. Dolar ne olacak? Yatırımcılar şimdiden hazır olun...

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

Beykoz'un imar plan notları yargıdan döndü!

Beykoz Çiğdem Mahallesi’nde Hasan Başkaya ve 131 kişinin bir araya gelip açtığı imar planı notları davası yargıdan döndü...

Afif Paşa Mehtabiye Köşkü'nün imar planı değişikliği İBB Meclisi'nde görüşüldü!

İstanbul Boğazı'nın en görkemli yalılarından biri olan ve Afif Paşa Yalısı'nın restorasyonu ve imar planı değişikliği için köşkün yeni sahibi Fiba Holding, İBB'ye başvurdu. Başvuru İBB meclisinde görüşüldü ve dosya kurula gönderildi...

Gazipaşa'da imar planına tepki gösterenler eylem yaptı!

Gazipaşa ve Antalya Belediyesi tarafından onaylanan Gazipaşa'da yapılan imar planına tepki gösteren vatandaşlar, "Yapılan planlama ile ilçe halkı, sahilleri kullanamayacak" dedi...

Cemal Bulutoğluları’ndan Mağusa İskele Yeniboğaziçi imar planı açıklaması!

Lefkoşa Türk Belediyesi eski Başkanı Cemal Bulutoğluları, Mağusa İskele Yeniboğaziçi imar planıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Bulutoğluları;“Haziran ayında son yasal değişiklikler yapılıp, tekrardan Birleşik Kurul toplanmalı” dedi.

Karabağlar'a yeni imar planı: Vatandaşlar itiraz ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karabağlar ilçesi için yedinci imar planını yayınladı. Planlama yapılırken kendilerine danışılmayan Karabağlılar, yeni plana da itiraz ediyor.

Boğaçay Özel Proje Alanı'nın yapılaşmaya açılmasına iptal kararı!

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Boğaçay Özel Proje Alanı (ÖPA) olarak belirlenen bölgenin yapılaşmaya açılmasıyla ilgili geçtiğimiz yıl aldığı karar, mahkemece iptal edildi.

Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı'nda son tarih: 2037!

Kıbrıs'ta büyük tartışmalara neden olan Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı kapsamında süreç devam ederken, planın son yılı olarak görülen 2037 yılına kadarki süreç boyunca büyük nüfus artışı projeksiyonları dikkat çekiyor.

Keşan’a yeni imar planı uygulaması!

Keşan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ali Ünal, Keşan’da imar planında yeni gelişme alanı olarak açıklanan yaklaşık 300 hektarlık alanda imar uygulaması yapılacağını açıkladı.

Antalya Boğaçayı Projesi masaya yatırıldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı ve Başkan Sözcüsü Dr. Cem Oğuz, Bilim Kurulu ile beraber Boğaçayı projesinde meydana gelen rüsubat birikimi ve buna bağlı olarak ortaya çıkan sorunları değerlendirdi.

boğaçayı imar planı Haberi

boğaçayı imar planı

25 Temmuz da askıya çıkan planlara CHP Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya ile 7 kişi itiraz etti. İtirazlar bugün saat 14.00'te ASAT'ta yapılacak olan Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısında gündemin 108 ve 109'uncu maddelerinde görüşülecek. İtiraz edenler şu şekilde: CHP Muratpaşa ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya, Ramazan Karabulut İnşaat, Hatice Yapar Dudu (sadece 1/1000 "lik plana), Cihan Meder Erkan, Murat Erkan, Mehmet Emir Erkan, Gül Deniz Ateş, Yaşar Pazır.

SÖZ KONUSU PLANLAMA RİSKLİ 

CHP Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya itirazında muhasara bölgesinin büyük bölümünün nitelikli tarım arazisi ve sel taşkın bölgesi olması sebebi ile can ve mal güvenliği açısından söz konusu planlamanın riskli bir planlama olduğunu belirtti. Başkaya, dilekçesinde şunları kaydetti:...