05 / 05 / 2024

Boğaz kıyılası imar yönetmeliği

Boğaz kıyılası imar yönetmeliği

1981 yılında Anıtlar Yüksek Kurulu, Boğaz kıyılarında inşa edilecek yapıların üç katı geçmemesini kararlaştırmış. Boğaziçi'ni Koruma Projesi'ni hazırlayan Anıtlar Yüksek Kurulu, yükseklik ölçüsünün arsanın en düşük noktasından alınmasını kararlaş

1940'ta Kadıköy'ün imar sorunu: İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek

1940 yılında, Kadıköy'de İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek. Bunun için bir çok dükkan ve ev istimlak edilmiş.

Boğaz'ın yüzük taşı 50 milyon dolara satışta!

İstinye'de, Nidapark İstinye projesinin hemen yanı başında, Lis't ve Panavia projelerine komşu, yola cepheli, 685 metrekarelik arsa satışa çıktı. Boğaz manzaralı arsa için 50 milyon dolar isteniyor. 

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

İstanbul'da bir daire fiyatına İspanya'da satılık köy

İspanya'da boşalan köy internet üzerinden satışa çıkarıldı. 44 hane ve çeşitli sosyal yapılardan oluşan köyün 4 taliplisi olduğu belirtilirken, köyün bir takım yatırımlarla turizm merkezine çevrilebileceği kaydedildi.

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu satılıyor mu?

Çin menşeili bir şirketin Üçüncü Boğaz Köprüsü'nü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nu satın alacağı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kıyılarda millet bahçeleri yapılabilecek!

Değerli Konut Vergisi ile İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre, kıyılarda imar planı kararıyla da millet bahçeleri oluşturulabilecek.

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu satılıyor mu?

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun Çin menşeli bir şirket tarafından satın alınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul Boğazı'na yüzen sahneler geliyor!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım'ın kültür-sanat projeleri kapsamında İstanbul Boğazı'nda iki adet yüzen platform yapılacağı belirtildi...

Boğaz'daki yalılar imar barışına dahil değil!

İmar barışı hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Boğaz sınırları içerisindeki ve sahil şeridindeki yalılar imar barışı düzenlemesine dahil değil." dedi. 

Silivri Alipaşa Köyü Mevkii imar planı değişikliği askıda!

Silivri İlçesi, Alipaşa Köyü Mevkiinde işletilen Silivri Yer Altı Doğal Gaz İletim/Dağıtım Tesislerine İlişkin hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı..

Kuruçeşme'de 26 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Kuruçeşme Mahallesi'nde boğaz kıyısında yer alan gayrimenkul 26 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkulün ilk satış ihalesi 5 Ekim 2018 tarihinde yapılacak. 

İBB, Boğaz'ın kıyısındaki arsasını satıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş Kuruçeşme'de boğaz kıyısında yer alan son derece stratejik konumda bulunan arsasını satış listesine ekledi. 

Boğaz kıyılası imar yönetmeliği Haberi

Boğaz kıyılası imar yönetmeliği



Anıtlar Yüksek Kurulu'nun Belediye'den istediği koruma planı 6 yıldır hazırlanmamış.


  Boğaz kıyılarında en çok 3 katlı bina yapılabilecek.


  Anıtlar Yüksek Kurulu, İstanbul Boğazı'nın her iki yakasında inşa edilecek yapıların yüksekliğinin üç katı geçmemesini kararlaştırmıştır. Kurul, bina yükseklik ölçüsünün, mutlaka arsanın en düşük noktasından alınması gerektiğini de kabul etmiştir.

  Korunması gereken tarihi bir ''SİT'' alanı olan Boğaziçi'nde, daha önceden belediyece ayrıntılı ölçekleri içeren bir koruma planı hazırlanmadığı ve yeterli kontroller yapılmadığı için, yüksek katlı binaların yapımının önüne geçilemediğini belirten yetkililer, bu konuda şunları söylemişlerdir:

  ''Anıtlar Yüksek Kurulu, 6 yıl önce aldığı bir kararla, Boğaz'da yapılacak binalarla ilgili yeni bir...