16 / 05 / 2024

boğaza otel

boğaza otel

Sevda Tepesi’nin imara açılmasının ardından yeşil alan olduğu gerekçesiyle Boğaz’da yıllardır bekleyen arsaların da imara açılması bekleniyor. Kutlutaş Holding, 30 yıl önce aldığı 52 dönüm arsada 5 yıldızlı otel yapmak için çalışmalara başladı

İstanbul Arnavutköy'e 200 odalı yeni otel geliyor! 97 milyon 827 bin liraya mal olacak!

Ahanger İnşaat tarafından, İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Boğazköy İstiklal Mahallesi, Erciyes Sokak adresine 200 oda kapasiteli yeni otel projesi için start verildi.

Port Nature Otel oda sayısını artırıyor! Antalya'daki 5 yıldızlı otel toplam 18 milyar 890 milyon TL'ye mal olacak! 

Antalya İli, Serik İlçesi, Boğazkent Mahallesi, 273 ada, bir parsel üzerinde Aras İnşaat tarafından yapılan Port Nature Otel’de kapasite artışına gidiliyor. Antalya'daki 5 yıldızlı otel toplam 18 milyar 890 milyon TL'ye mal olacak.

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

Yüksekdağ Çamlıca'da 45 milyon TL'ye 4,5+1! Ekim'de teslim!

İstanbul’un en eski semtlerinden boğaza komşu Çamlıca’da hayata geçirilen  Yüksekdağ Çamlıca'da fiyatlar 45 milyon TL'den başlıyor. Projenin teslimlerinin bu yılın Ekim ayında yapılması planlanıyor. 

Boğaz manzaralı apartman hissesi satılacak! İşte parmak ısırtan o rakam

İstanbul Kuzguncuk'ta boğaza nazır toplamda 850 metrekare alanı bulunan apartmanın dörtte bir hissesi 68 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılıyor.

Eyüboğlu İnşaat Turizm Otomotiv Ve Kuyumculuk Ticaret Limited Şirketi Ümraniye Otel Şubesi açıldı!

Eyüboğlu İnşaat Turizm Otomotiv Ve Kuyumculuk Ticaret Limited Şirketi Ümraniye Otel Şubesi 110 bin TL sermaye bedeli ile Hızır Eyüboğlu ve Maksut Eyüboğlu tarafından açıldı.

The Bo Viera projesinin ÇED raporu onaylandı!

Bodrum’daki The Bo Viera projesinin son halinde incelemeler yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığından projeye onay çıktı. Şirket 139 dönüm büyüklüğündeki arazide 310 konut, 90 odalı otel ve 7 ticari yapı hayata geçirecek.

İstanbul Boğazı'ndaki Sözbir Otel mahkemelik oldu!

İstanbul Boğazı’ndaki dikkat çeken lokasyonu sebebiyle televizyon kanalları için çekilen birçok dizide kullanılan Sözbir Otel'in mahkemelik olduğu öğrenildi.

Yüksekdağ Çamlıca ön talep topluyor! Yeni proje!

İstanbul’un en eski semtlerinden boğaza komşu Çamlıca’da hayata geçirilen Yüksekdağ Çamlıca ön talep topluyor...

Riskli yapı olduğu tespit edilen Marmaris Belediyesi hizmet binası boşaltıldı!

1970'li senelerin başında otel olarak hayata geçirilen 1990 yılında ise belediye binasına dönüştürülen Marmaris Belediyesi hizmet binası riskli olduğu gerekçesiyle boşaltıldı.

Marmaris'te depreme dayanıksız otel için yıkım kararı!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan ve depreme dayanıksız olduğu belirlenen otel binası için yıkım çalışmaları başladı. 24 odası bulanan apart otelde boşaltma işlemleri başladı.

Kanal İstanbul hem ekonomik hem çevreci bir proje!

Bakan Soylu, "Kanal İstanbul, hem ekonomik bir projedir hem çevreci bir projedir. Orası tam anlamıyla Boğaza alternatif olabilecek, Boğazı koruyabilecek bir proje. Orada 500 bin kişilik güzel bir çevre ve şehircilik mimarisi olacak" diye konuştu...

Her AVM’de 10 mağaza boş!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada, "Şu anda Türkiye’de 420’yi aşkın AVM var. Her AVM’de 10 mağaza boş, bu da 4 bin mağaza ediyor." dedi.

boğaza otel Haberi

boğaza otel


Geçtiğimiz yıl Yargıtay’ın aldığı emsal kararın ardından, daha önceki yıllarda ilan edilen binlerce dönümlük yeşil alan sorununda önemli gelişmeler yaşanıyor. İstediği arsayı yeşil alan ilan eden ve burayı yapılaşmaya kapatan belediyeler artık ellerini kollarını sallayarak böyle kararlar alamayacak. Çünkü, bir arsa sahibinin açtığı dava sonucunda geçen yıl Yargıtay belediyeye ‘Ya kamulaştırma bedeli öde ya da arsayı imara aç’ kararı almıştı.


Emsal teşkil eden bu kararın ardından da yıllarca yeşil alan mağduru olan arsa sahipleri de harekete geçerek dava açmaya başlamışlardı. Kamulaştırma bedelleri de belediye bütçelerini çok aşınca bu arsaları imara açmaktan başka bir çare kalmamıştı.


1983’te imara kapandı


İstanbul Boğazı’nda da binlerce dönüm yeşil alan, koru ya da sit alanı olduğu biliniyor. 1983 yılındaki Boğaziçi Kanunu’yla birçok alanın yeşil alan ilan edilmesi...