02 / 05 / 2024

Boğazda Sabancılara ait yalılar

Boğazda Sabancılara ait yalılar

2004 yılında Sabancı Ailesi'nin Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü arasında sahibi olduğu yalı sayısı 13'e ulaşmış. Piyasa eksperlerine göre bu yalıların toplam değeri 200 trilyonun üzerindeymiş.

Antalya'da 10 şirketten 1 tanesi yabancılara ait! İlk sırada ise Ruslar geliyor...

Her sene milyonlarca turistin tatil yaptığı Antalya'da yabancılar hem konut hem de iş yeri satın almaya devam ediyor. Yabancılara konut ve iş yeri satışları o kadar çok arttı ki, 10 şirketten 1'i yabancılara ait.

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar kime ait?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Cumhurbaşkanı eski danışmanı Sabahattin İsmail, Kıbrıs'ta yabancılara satılan toprakların kime ait olduğuna ilişkin soruları yanıtladı. İsmail, "Bu gidişin önü alınmazsa önümüzdeki 10 yıl içinde KKTC'nin sessiz işgali tamamlanacak" dedi.

Bim'de tost peyniri 129 TL, tereyağı 139 TL! Raflar boşalmadan yetişin! 13 mart 2023 fiyat listesi

Haftaya indirimlerle giren BİM, vatandaşları indirime boğmaya karar vermiş görünüyor. Bim 14 Mart aktüel ürün kataloğunu yayInlayarak indirimi soktuğu ürünleri vatandaşlara duyurdu. Reyonlardaki ürünler tükenmeden acele etmenizi tavsiye ederiz. İşte BİM 14 Mart aktüel ürünleri

İBB’ye ait Swissotel arazisinin satışında son durum! Mahkemeden dur kararı geldi!

Mahkeme tarafından, Beşiktaş’taki İBB’ye ait 63 dönüm büyüklükteki boğaz manzaralı Swiss Otel arazisinin satışı için İBB Meclisi’nde alınan kararın yürütmesi durduruldu. İşte ayrıntılar...

Son dakika: Marmara Denizi ve boğazlarda yarından itibaren hamsi avcılığı yasaklanıyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yarından itibaren hamsi avcılığının Marmara Denizi ile boğazlarda durdurulacağını açıkladı. Karar ile ekosistemin korunması ve gelecek sezonda balıkçılara daha fazla ekonomik katkı sağlanması amaçlanıyor.

Fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70 artırdı! Uzmanlardan konutların boş tutulmasını önleyecek mekanizma çağrısı! 

Depremzedeler yakın şehirlere göç ederken bazı fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70’e varan oranda yükseltti. Çevre şehirlerdeki emlak komisyoncularından fırsatçılara göz açtırılmaması çağrısı yapılırken; uzmanlar boş tutulan konutlar ve yabancılar için önlem alınmasını istiyor.

Dar boğazda olanlar rahat nefes alacak! Resmen duyuruldu, borcu olanlar dikkat

Türkiye Bankalar Birliği milyonlarca kişiyi ilgilen bir duyuru yaptı. Kredi ve kart borcu olanlar rahatlayacak. Milyonlarca kişiye borç erteleme müjdesi geldi. İşte tüm ayrıntılar...

Sabancı Holding karını üçe katladı

Sabancı Holding son üç aylık döneme ait finansal tablolarını KAP'a açıkladı. Şirketin son üç aylık karı piyasa beklentilerinin üzerinde gelirken geçen yıla göre ise üçüncü çeyrek ve 9 aylık dönemlerde sırasıyla yüzde 220 ve 296 oranlarında artış gösterdi.

İcradan satılık rıhtımlı Boğaz Yalısı

Yeniköy'de kendine ait rıhtımı bulunan Boğaz yalısının yüzde 50'si icradan satışa çıkıyor. 23 Aralık'ta düzenlenecek ihalede yapının yüzde 50'sinin muhammen bedeli 50 milyon lira olarak belirlendi.

Boğaz geçiş ücreti açıklaması! Vergi ve harçlara güncelleme yapıldı! İşte detaylar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından boğaz geçiş ücreti açıklaması yapıldı. İşte detaylar!

Boğazlardan geçiş ücreti 5 kat artıyor! İşte geçişlerde ödenecek yeni rakam!

Montrö Boğazlar Sözleşmesi kapsamında Türk boğazlarından uğraksız geçen gemilerden alınacak vergi ve harçlara esas ücret güncellemesi yapıldı. Uygulama 7 Ekim 2022 tarihi itibariyle uygulanacak. İşte detaylar...

İş insanı Zeynel Abidin Erdem’e ait Beşiktaş Bebek'teki 11 bin 424 metrekarelik arazi imara açıldı!

Boğaziçi’nde iş insanı Zeynel Abidin Erdem’e ait olan oldukça değerlia arazi, İBB devre dışı bırakıldı ve Cumhurbaşkanı imzasıyla imara açıldı. İşte ayrıntılar...

Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı 600 bin TL’ye kiralandı! 'Yalı Çapkını' dizisi tarihi yalıda çekilecek!

Boğazın gözdeleri arasında yer alan Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı 600 bin liraya Star TV'de ekrana gelecek Yalı Çapkını dizisine kiralandı.  Güçlü oyuncu kadrosuyla ekranlara gelecek dizinin ne zaman başlayacağı ise merak konusu oldu.

Boğazda Sabancılara ait yalılar Haberi

Boğazda Sabancılara ait yalılar



Sabancılar'ın İstanbul Boğazı'nda 13 yalısı var


Sabancı Ailesi'nin Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün arasında kalan alanda biri ikiz olmak üzere toplam 13 yalısı var. Bu yalıların 6'sı Vaniköy, 6'sı Beylerbeyi'nde, biri ise Anadolu Hisarı'nda bulunuyor.


    NOKTA Dergisi'nin haberine göre, Türkiye'nin önde gelen sanayici ailelerinden Sabancılar'ın Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün ayakları arasında sahibi olduğu yalıların sayısı 13'e ulaştı. Yalıların 6'sı Vaniköy'de, 6'sı Beylerbeyi'nde 1'i ise Anadolu Hisarı'nda bulunuyor.

    Yalıların tamamının tapuları, oğul ve kızlar adına çıkarılmış durumda. Aile içerisinde en çok yalıya sahip isim ise vefat eden Sakıp Sabancı'nın amcası Hacı Mehmet Sabancı'nın...