08 / 05 / 2024

Boğazda yıkılan kaçak yapılar

Boğazda yıkılan kaçak yapılar

Reina ile Suada'da yıkılan yapıların enkazı kaldırılarak boğazda tartışmalara konu olan kirli görüntüye son verilecek.

Kaç konut yapılması lazım? Yıkılan yerlere yeniden bina yapılabilir mi?

Depremin ardından, önümüzdeki günlerde çok daha fazla belirginleşecek ihtiyaçlar da ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan bir tanesi de konut. Peki uzmanlara göre, önümüzdeki dönem ne kadar konut ihtiyacı olacak ve yıkılan yerlere yeni konutlar yapılabilecek mi?

İlk rakamlar açıklandı! İşte yıkılan ve hasarlı bina sayısı

Türkiye’yi yasa boğan ve asrın felaketi diye nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremin yitirdiğimiz can sayısının ardından bina kaybı bilançosu da ortaya çıkıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Murat Kurum, depremde yıkılan veya hasar gören bina sayısını açıkladı.

Pendik'te yıkılan kaçak yapıların yerine kreş yapılacak!

İBB, Pendik Dolayoba Mahallesi’nde yer alan kaçak yapıların yerine kreş inşa etmek için harekete geçti.

Siirt depreminde yıkılan 35 yıllık ev 2 ay önce boşaltılmış!

Siirt'in Kurtalan ilçesinde yaşanan 5 büyüklüğündeki depremde yıkılan evin kum taşı ve kerpiçten yapıldığı ve 2 ay önce boşaltıldığı öğrenildi.

Elazığ'da evi yıkılan depremzede 'Ev boş' tutanağından şikayetçi oldu!

Elazığ’da 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde oturduğu binanın ağır hasar görmesi sonrasında evi eşyalarıyla birlikte yıkılan Merve Köklüer, yıkım öncesinde polis memurunun 'Ev boş' diye tutanak tutması sebebiyle zarar gören eşyalarının karşılığında yardım alamadığını belirtti.

Elazığ depreminde yıkılan Dilek Apartmanı'nın sorumluları hakim karşısına çıktı!

24 Ocak'ta meydana gelen Elazığ depreminde yıkılan ve 14 kişiye mezar olan Dilek Apartmanı'nın sorumluları hakim karşısında çıktı. Sanıklar hakkında 210'ar yıl hapis cezası istendi. 

İzmir'de binaları yıkılan apartman görevlilerinin desteklenmesi TBMM gündeminde!

İzmir'de yaşanan depremden olumsuz etkilenen ve binaları yıkılan apartman görevlilerinin desteklenmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Evleri yıkılan ve hasar görenlerin dikkatine!

Türkiye'de deprem gerçeğiyle yaşadığımız bu günlerde birçok soru merak ediliyor. Peki konutu yıkılan veya hasar gören depremzedelere yapılabilecek yardımlar nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

İzmir depreminde yıkılan 17 yapı 1999'dan önce inşa edildi!

Hazır Beton Birliği'nin yaptığı araştırmalara göre 30 Ekim'de İzmir depreminde yıkılan binaların 1999 yılından önce inşa edildiği belirlendi. Reel Yatırım & Co. Broker’ı Şeyma Yeşim Dikmen , İzmir depremine ilişkin açıklamalarda bulundu...

Uzmanlar uyardı! Yıkılan binalar tehlike saçıyor!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Helil İnay Kınay, İzmir'de yıkılan binaların enkazında ortaya çıkan gazların zehir saçtığını söyledi.

İzmir'de yıkılan binanın müteahhidinden şoke eden açıklama!

İzmir'i yıkan depremden sonra şoke eden bir paylaşım ortaya çıktı. Depremde iki bloğundan biri yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı'nın tutuklu müteahhidi Şerafettin Ağar, sosyal medya hesabından, "6.8 büyüklüğünde bir deprem İzmir'deki yapıların yarısını yıkıp geçer" ve "Mezarda oturuyoruz" demiş. 

İzmir'deki depremde yıkılan binalara ilişkin 7 şüpheli tutuklandı!

İzmir'deki depremde yıkılan binalarla ilgili gözaltına alınan ve aralarında müteahhitlerin de olduğu toplam 9 şüpheliden 7'si tutuklandı.

İzmir'de yıkılan binalarla ilgili gözaltına alınan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi!

İzmir'deki depremde yıkılan binalarla ilgili gözaltına alınan aralarında müteahhitlerin de olduğu 9 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Boğazda yıkılan kaçak yapılar Haberi

Boğazda yıkılan kaçak yapılar

İstanbul Boğazı ön görünümünde kaçak oldukları gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılan yapıların enkazı kaldırılmaya başlandı. 


Ortaköy'de bulunan ve yıkımı 22 Mayıs 2017'de gerçekleştirilen Reina isimli gece kulübünün enkazı kamyonlarla taşınıyor. Özel bir şirkete ait işçiler Reina'daki yıkımın ardından kalan enkazı kaldırıyor.


Öte yandan Reina'daki yıkımdan bir hafta sonra 28 Mayıs'ta mülkiyeti maliyeye ait olan Kuruçeşme'deki Suada'daki kaçak bölümler yıkılmıştı. Suada'daki enkaz gemilerle karaya taşınarak kamyonlara yüklendi.


Enkazın kaldırılmasıyla tartışmalara konu olan boğazdaki kirli görüntüye son verilmiş...