27 / 12 / 2024

Boğazdaki kaçak yapı sayısı

Boğazdaki kaçak yapı sayısı

1999 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı araştırmaya göre, 'Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde 9 bin kaçak yapı bulunuyormuş. 500 bin kişinin yaşadığı bu kaçak yapıların en çoğu Sarıyer ve Beykoz'da bulunuyormuş.

Vaniköy’deki kaçak yapıya göz yuman İBB’nin Sarıyer’deki kaçak villaya da seyirci kaldığı ortaya çıktı!

İstanbul Vaniköy'de ağaçlık alana inşa edilen kaçak yapıya aylarca göz yuman Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün Sarıyer'deki bir kaçağa da seyirci kaldığı ortaya çıktı. İşte detaylar…

Gündemden düşmeyen Vaniköy'de yıkım işlemleri tamamlandı! Ruhsatsız ve kaçak yapılar yıkıldı!

Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde izinsiz inşa faaliyetlerinin yapldığı alandaki ruhsatsız, kaçak yapılar ve iskanlı yapıdaki eklentilere ilişkin yıkım çalışmaları bitti. 

İstanbul Boğazı'nı kaçak yapılardan arındıracak komisyon kuruyor!

İstanbul Boğazı’nı kaçak yapılardan arındıracak komisyon kuruluyor. İstanbul Anadolu ve Avrupa yakası ile tarihi yarımada da kurulacak 3 komisyonda alanında uzman kişiler görev alacak. Aykırı olan yapılar derhal yıkılacak veya yıktırılacak...

Valide Han'a kaçak yapı kurup işlettiler!

Mahmutpaşa’da bulunan Valide Han’ın terasındaki kaçak yapıda boğaz manzaralı fotoğraf çektiren turistlerden 100 ile 1000 lira arası para alan Hakan Erbak "Kaçak bir iş yapmıyoruz" diye konuştu. Fatih Belediyesi ise kaçak yapının 5 defa mühürlendiğini ancak mührün kırıldığını belirtti...

Çerkezköy'deki kaçak yapılar yıkıldı!

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Ambardere mevkiinde hazineye ait boş arazi üzerine inşa edilen kaçak yapılar yıkıldı.

Boğaz'daki kaçak yapıları yıkacak müteahhit bulunamıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaz'daki kaçak yapıları yıkacak müteahhit bulamıyor. İBB son 3 yılda 4 ihaleyi teklif verenin olmaması nedeniyle iptal etti.

İstanbul'da kaçak yapılara geçit yok!

İstanbul Boğazı'ndaki kaçak yapılar yıkılmaya devam ediyor. Boğaz'da, 15 günde mevzuata aykırı yapılaşmanın olduğu 4 yapı yıkıldı.

1999 yılında Boğaz'da 9 bin kaçak yapı bulunuyormuş!

1999 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı araştırmaya göre, 'Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde 9 bin kaçak yapı bulunuyormuş. 500 bin kişinin yaşadığı bu kaçak yapıların en çoğu Sarıyer ve Beykoz'da bulunuyormuş.

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Boğazdaki kaçak yapı sayısı Haberi

Boğazdaki kaçak yapı sayısı



Kaçak yapı cenneti


Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı araştırmaya göre kamu alanı üzerindeki kaçak yapıların en çoğu Sarıyer'de bulunuyor. Sarıyer'den sonra en çok kaçak yapı ise Beykoz'da var.


    Beşiktaş, Sarıyer, Üsküdar ve Beykoz ilçelerinin Boğaz kıyılarını kapsayan, 500 bin kişinin yaşadığı 'Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde 9 bin kaçak yapı bulunuyor. 1994 yerel seçimleri öncesi yaşanan arazi talanında kaçak olarak inşa edilen yapıların sayısının 1400'ü bulması, Boğaziçi'nde önümüzdeki yerel ve genel seçimler öncesi benzer bir talanın yaşanması endişesine neden oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, gerekli önlemlerin alınmasına çalışıyor.


    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün üç yıl süren incelemesi sonucunda, Boğaziçi'ndeki...