06 / 05 / 2024

boğazdaki yalı sayısı

boğazdaki yalı sayısı

Boğaziçi'ndeki 366'sı tarihi toplam 600 yalı, İstanbul'un kültürel mirası içerisinde önemli bir yer tutuyor. Araştırmacı-yazar Şimşek: "Şehzade Burhaneddin Efendi Yalısı, Boğazın en pahalı yalısıdır. " dedi.

Ev sahipleri, konutlarını kiraya vermekten kaçıyor! İstanbul’da boş konut sayısı 400 bini geçti!

Kiraların yükseleceğini düşünen ve yüzde 25 sınırında takılmak istemeyen konut sahipleri, evlerini kiralamadı. İstanbul'da boş konut sayısı 400 bini geçti. 

İstanbul’da boş konut sayısı 400 bini geçti!

Kiraların yükseleceğini öngören ve yüzde 25 sınırında takılmak istemeyen mülk sahipleri, konutlarını kiralamadı. Hal böyle olunca, İstanbul’daki boş konut sayısı da 400 bini aştı.

İBB İstanbul'daki boş konut sayısını duyurdu! Kutudan inanılmaz bir sayı çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da bulunan boş konut sayısının kabul edilemez bir seviyede olduğunu açıkladı. Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, sadece İstanbul'da 450 bin ile 750 bin arasında boş konut olduğunu ifade etti.

İlk rakamlar açıklandı! İşte yıkılan ve hasarlı bina sayısı

Türkiye’yi yasa boğan ve asrın felaketi diye nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremin yitirdiğimiz can sayısının ardından bina kaybı bilançosu da ortaya çıkıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Murat Kurum, depremde yıkılan veya hasar gören bina sayısını açıkladı.

Acı tablo… Depremden etkilenen insan sayısı 15 milyonu geçiyor!

Kahramanmaraş ve Gaziantep’te aynı gün yaşanan deprem felaketleri Türkiye’yi yasa boğarken, bölgeyle ilgili her gün yeni bilgiler geliyor. Depremden etkilenen 10 ilde yaşayan insan sayısı 15.2 milyonu buluyor. Bunların 2 milyona yakını ise Suriyelilerden oluşuyor.

İcradan satılık rıhtımlı Boğaz Yalısı

Yeniköy'de kendine ait rıhtımı bulunan Boğaz yalısının yüzde 50'si icradan satışa çıkıyor. 23 Aralık'ta düzenlenecek ihalede yapının yüzde 50'sinin muhammen bedeli 50 milyon lira olarak belirlendi.

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı! Yalı dairesi fiyatına konut alıyorlar!

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı ve 9 bin adede çıktı. Karadeniz sahili dışında istedikleri yerden ev alabilen Rusların en çok konut satın aldığı şehir ise Antalya oldu...

İstanbul Boğazı'nda yalı satışları hızlandı!

İstanbul Boğazı'nda pek çok yalı bulunuyor. Pandemiyle beraber satışa sunulan yalı sayısı arttı. İstanbul Boğaziçi şu an 60-62 yalı satışta. Boğaziçindeki yalıların fiyatları 10 milyon TL'den başlıyor...

Boğazda yalı arayışı hız kesmiyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Yasemin Salih, bugünkü köşe yazısında pandemide boğazdaki yalı satışlarını kaleme aldı. 

Kanal İstanbul ile boğazdaki gemi sayısı azalacak!

Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul ile gemi sayısının azalacağını ama yükün artacağını dile getirdi. 

Brezilya'da boşanan çiftlerin sayısı son 13 yılın en yüksek rakamına ulaştı!

Brezilya'da geçen senenin ikinci yarısında boşanan çiftlerin sayısı son 13 senenin en yüksek rakamına ulaştı.

Konak Belediyesinde boşaltılacak hizmet binası sayısı 3'e çıktı!

İzmir'deki depremden sonra yapılan teknik inceleme sonucu boşaltılmasına karar verilen Konak Belediyesine ait hizmet binası sayısı 3'e yükseldi.

Koronavirüsle İstanbul'daki bahçeli yalılara talep arttı!

Koronavirüs salgını sürecinde İstanbul Boğazı'nın incisi yalılara olan talep arttı. En çok geniş bahçeli ve rıhtımlı yalılarda talep artışı yaşanırken, satılık ve kiralık yalı sayısında da artış görüldü. Kovid-19 salgını sürecinde satılan yalı sayısı ise 6 oldu.

boğazdaki yalı sayısı Haberi

boğazdaki yalı sayısı

İstanbul Boğazı'nın incileri olarak nitelendirilen, mimarileri ve hikayeleriyle dikkati çeken tarihi yalılar, kentin kültürel mirası içerisinde önemli bir yer tutuyor. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından yayınlanan "İstanbul'un 100 Yalısı" kitabının yazarı Mahmut Sami Şimşek, AA muhabirine yalıların tarihi serüvenleri, mimari özellikleri ve ilginç hikayelerini anlattı.



Şehrin kültür envanterini gün yüzüne çıkarmak amacıyla hayata geçirilen "İstanbul'un Yüzleri Serisi" kapsamında, "İstanbul'un 100 Yalısı" kitabını hazırladığını belirten Şimşek, kitabında Avrupa yakasında Eminönü'nden başlayıp Sarıyer'e uzanan, Anadolu yakasında ise Beykoz-Üsküdar arasındaki tarihi yalıları anlattığını söyledi. 


Osmanlı döneminde yalılara, "suyu yalayan haneler" denildiğini ifade eden Şimşek, yalılarla ilgili bilgi verdi. Şimşek, tarihi yalıların genellikle "harem" ve "selamlık" olmak üzere iki ayrı binadan oluştuğuna dikkati çekerek, yapılarda bunların yanı sıra müştemilat, bendegan dairesi, ahır ve arabalıklar,...