09 / 05 / 2024

boğazdaki yalılara yabancı yatırımcıların ilgisi

boğazdaki yalılara yabancı yatırımcıların ilgisi

Ortadoğu, Azerbaycan ve Avrupa'dan istanbul'a gelen yabancılar, Boğaz'daki yalılara son dönemde yoğun ilgi göstermeye başladı. İstanbul Boğazı'nın iki yakasında toplam 600 yalı bulunuyor. Sarıyer'de 136, Beykoz'da 109 tarihi eser niteliğinde yalı mevcut..

Yalıyı aldı plajı kapattı!

Anadoluhisarı’nda “İnönü Yalısı” olarak bilinen köşk ile yan tarafındaki diğer yalıyı alan iş insanı, iki yalı arasında kalan “Anadolu Hisarı Plajı” olarak bilinen araziyi de yalılara ekledi.

Fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70 artırdı! Uzmanlardan konutların boş tutulmasını önleyecek mekanizma çağrısı! 

Depremzedeler yakın şehirlere göç ederken bazı fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70’e varan oranda yükseltti. Çevre şehirlerdeki emlak komisyoncularından fırsatçılara göz açtırılmaması çağrısı yapılırken; uzmanlar boş tutulan konutlar ve yabancılar için önlem alınmasını istiyor.

O ilçede Türklere ev verilmiyor! Kiralar döviz üzerinden ve 1 yıllık peşin isteniyor!

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Muğla ve Antalya çevresine yerleşen Rus ve Ukraynalılar konut fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Mülk sahipleri Türkleri çıkarıp evlerini eşyalı olarak yabancıya döviz üzerinden kiralamaya yöneldi. İşte ayrıntılar...

İcradan satılık rıhtımlı Boğaz Yalısı

Yeniköy'de kendine ait rıhtımı bulunan Boğaz yalısının yüzde 50'si icradan satışa çıkıyor. 23 Aralık'ta düzenlenecek ihalede yapının yüzde 50'sinin muhammen bedeli 50 milyon lira olarak belirlendi.

İstanbul Boğazı'ndaki satılık yalılara talep arttı!

Doğal güzellikleri, tarihi yalıları, ulaşımı, sessiz sakin sokaklarıyla İstanbul'un cazibe merkezlerinden olan Beykoz, Türkiye genelinde değerli ilk 10 ilçe arasında yer alıyor. Otoyol ve köprüye yakınlığı nedeniyle, ulaşım anlamında da büyük kolaylığa sahip. İlçede toplamda 109 adet yalı bulunuyor.

Boğazda yalı arayışı hız kesmiyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Yasemin Salih, bugünkü köşe yazısında pandemide boğazdaki yalı satışlarını kaleme aldı. 

İranlılar gözünü yalılara dikti!

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul sevdaları bitmiyor. Son senelerde Türkiye’deki gayrimenkul alımlarını hızlandıran İranlılar, şimdi de gözlerini yalılara dikti.

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar kapışılıyor!

İstanbul Boğazı'nda konumlanan yalılara gösterilen rağbet arttı. Kurda yaşanan ani dalgalanmalar sebebiyle yalılara olan talep arttı ve yalıların cazibesi yükseldi. Son 1.5 senede 20 yalının el değiştirdiği belirtildi.

Kanal İstanbul ile boğazdaki gemi sayısı azalacak!

Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul ile gemi sayısının azalacağını ama yükün artacağını dile getirdi. 

Koronavirüsle İstanbul'daki bahçeli yalılara talep arttı!

Koronavirüs salgını sürecinde İstanbul Boğazı'nın incisi yalılara olan talep arttı. En çok geniş bahçeli ve rıhtımlı yalılarda talep artışı yaşanırken, satılık ve kiralık yalı sayısında da artış görüldü. Kovid-19 salgını sürecinde satılan yalı sayısı ise 6 oldu.

Fikirtepe'de dönüşüm için boşaltılan evler 400 liraya kiralanıyor!

Ülke gündemi deprem olsa da her an yıkılacak evlerde yaşam maalesef devam ediyor.  İstanbul Fikirtepe’de kentsel dönüşüm için boşaltılan konutları yabancılar 400-500 liraya kiralıyor. Harabe evler kiraların düşük olması sebebiyle tercih ediliyor. 

Boğazdaki yalılar yeni sahiplerini bekliyor!

Boğazın incileri olan milyonlarca lira değerindeki yalılar yeni sahiplerini bekliyor. İstanbul Boğazı'nda yaklaşık 20 yalı satışta...

Boğaz’ın incisi yalılar yabancıların radarında!

İstanbul Boğazı’nın incisi yalılar; inanılmaz fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Aylık kirası 500 bin lira olan yalıya bile ilgili büyük.

boğazdaki yalılara yabancı yatırımcıların ilgisi Haberi

boğazdaki yalılara yabancı yatırımcıların ilgisi


Ortadoğu, Azerbaycan ve Avrupa'dan istanbul'a gelen yabancılar, Boğaz'daki yalılara son dönemde yoğun ilgi göstermeye başladı. Space Gayrimenkul Kurucu Ortağı Filiz Çakmur, yabancıların çoğunlukla şirket merkezi ve otel yatırımı için yalıları tercih ettiğini vurguluyor. İstanbul Boğazı'nın iki yakasında toplam 600 yalı bulunurken, Sarıyer'de 136, Beykoz'da 109 tarihi eser niteliğinde yalı mevcut. 


Yalı adedi 20'yi geçmez. Bundan kasıt yalı daireleri değil, komple yalılardır." Yüksek pirim yaptı İstanbul'da son 10 yıldır, Boğaz hattı başta olmak üzere tüm gayrimenkullerin prim yapağını vurgulayan Çakmur, 'Tabii ki bu prim en çok Boğaz hattında oldu ve bu da satışı aklından bile geçirmeyen bazı mal sahiplerini de satışa yöneltti" diyor. 


Space Gayrimenkul olarak Ortadoğu, Azerbaycan ve Avrupa kaynaklı fonlara yönelik pazarlama ağlarında yalılara ilişkin ciddi talepler aldıklarını belirten Çakmur...