02 / 05 / 2024

Boğaziçi gecekondulaşma

Boğaziçi gecekondulaşma

1999 yılında Boğaz'da seçimi fırsat bilip kaçak inşaat yapacaklarla mücadele için özel tim kurulmuş. MP5 silahı taşıyan ekipler Beykoz-Sarıyer bölgelerinde görev yapacaklarmış ve denetleme ve devriye sırasında ''vur emri'' de verilmiş.

İşte İstanbul Boğaziçi'nin 1980'deki görüntüsü: 'Keşke böyle kalsaydı' diyen de oldu, 'Kokuyordu' diyen de!

İstanbul Boğaziçi'nin 1980 yılına ait bir görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. 62,6 bin takipçili Tarih Enstitüsü hesabından yapılan paylaşıma yorum yağdı. İşte o yorumlar...

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Maçka Teleferik Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Maçka Teleferik Şubesi bugün Şişli'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı'nda son tarih: 2037!

Kıbrıs'ta büyük tartışmalara neden olan Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı kapsamında süreç devam ederken, planın son yılı olarak görülen 2037 yılına kadarki süreç boyunca büyük nüfus artışı projeksiyonları dikkat çekiyor.

Boğaziçi Yapı, GD Danışmanlık ile anlaştı!

Boğaziçi Yapı, Kozyatağı ve Kartal’da inşa edilen projelerinin satışları için, GD Danışmanlık ile anlaşma yaptı.

Boğaziçi Köprüsü bakım çalışmaları Haziran 2016'ta bitecek!

42 yıldır Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan Boğaziçi Köprüsü'ne inşa edildiğinden bu yana en büyük bakım çalışması yapılıyor. 1.5 yıldır süren çalışma 2016 Haziran ayında tamamlanacak

1991 yılında Boğaziçi Köprüsü 24 milyar liraya onarılmış!

1973 yılında hizmete açılan Boğaziçi Köprüsü, 18 yıl sonra, 1991 yılında onarıma alınmış. 1973 yılında 516 milyon liraya mal olan köprü, 18 yıl sonra maliyetinin tam 46 katına onarılmış.

1989 yılında Boğaziçi'nde yıkıma gariban evinden başlanmış!

1989 yılında, Boğaziçi öngörünüm planına aykırı 364 kaçak yapının yıkım kararının uygulanmasına başlanmış. Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen yıkım faaliyetlerine gariban evlerinden başlanmış, villalara ise hiç dokunulmamış.

Boğaziçi alanında yapılaşma şartları!

Boğaziçi alanında "Geri görünüm" bölgesinde Taban Alan Kat Sayısı (T.A.K.S.) azami % 15 ve 4 katı geçmemek şartı ile konut yapılabiliyor. İşte 2960 sayılı kanunda açıklanan Boğaziçi alanında yapılaşma şartları...

Boğaziçi Yönetim tarafından 70 bin oyuncak Gaziantep'e doğru yola çıktı!

Boğaziçi Yönetim A.Ş bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atarak İstanbul’da site yönetim hizmeti verdiği 81 sitede savaş mağduru Suriyeli çocuklar için topladığı 70 BİN oyuncak bağışını düzenlenen törenle Gaziantep ‘ e uğurladı.

1936 yılında Boğaziçi'nde 12 odalı yalının aylık kirası 4 liraymış!

1936 yılında Boğaziçi prestijini kaybediyormuş . Belediye Boğaz'daki bütün kiralık köşkler, yalılar üzerinde bir çalışma yaparak küçük bir risale yayınlamış. Boğaz'ın en ucuz yalıları Çengelköy'deymiş. Emirgan'da 10 odalı köşklerin kirası 15 liraymış.

Ant Yapı Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi hizmete açıldı!

Ant Yapı’nın 10.000 m2 inşaat alanı ile gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi hizmete açıldı. Açılışta Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay konuşma yaptı...

Boğaziçi Yönetim Yıllık İstişare Toplantısı Başakşehir’de gerçekleşti!

Her sene yeni yılın ilk haftasında gerçekleşen Boğaziçi Yönetim A. Ş Genel Müdürlük çalışanlarının bir araya geldiği Yıllık İstişare Toplantısı Başakşehir’de gerçekleşti. Toplantıda Boğaziçi Yönetim A.Ş Genel Müdürü İlhan Kartal konuşma yaptı...

Boğaziçi Köprüsü'nün çapraz halatları dikey olarak değiştirilecek!

Günde 250 bin araç taşıyan Boğaziçi Köprüsü'nün çapraz halatları, tıpkı FSM'de olduğu gibi dikey olarak değiştirilecek. Trafiğin can damarı 40 yıllık Boğaziçi Köprüsü 2014'te başlayacak 540 günlük bakıma hazır...

Boğaziçi gecekondulaşma Haberi

Boğaziçi gecekondulaşma



Gecekonduya karşı silah


Boğaz'da seçimi fırsat bilip kaçak inşaat yapacaklarla mücadele için özel tim kuruldu


    İstanbul Boğazı'na bakan tepelerde (ön görünüm bölgesi) seçim dönemlerinde yoğunlaşan kaçak inşaata karşı önlem alındı. Boğaziçi İmar Müdürü Mevlüt Karataş, Boğaz'da kaçak inşaat yapanlara karşı silahlı özel bir timin göreve başladığını açıkladı.

    Karataş, Boğaz'ın 1989 seçimlerinden 557, 1994 seçimlerinden ise 576 kaçak bina ve gecekonduyla çıktığını, son 14 yılda yapılan 600'ü villa, iki bin 400 kaçak inşaat ve yedi bini gecekondudan oluşan ruhsatsız 10 bin binayla Boğaz'ın parsellendiğini vurguladı.

    Boğazda seçim dönemlerinde yapılan tahribatın herhangi bir beş yılda yapılan tahribattan fazla...