29 / 04 / 2024

Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile; Boğaziçi Nazım Planına göre çizilen krokide etkilenme bölgesi sınırları içinde kalan Üsküdar ilçesine bağlı Yavuztürk Mahallesinin etkilenme bölgesi dışına çıkarılması öngörülüyor.

İşte İstanbul Boğaziçi'nin 1980'deki görüntüsü: 'Keşke böyle kalsaydı' diyen de oldu, 'Kokuyordu' diyen de!

İstanbul Boğaziçi'nin 1980 yılına ait bir görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. 62,6 bin takipçili Tarih Enstitüsü hesabından yapılan paylaşıma yorum yağdı. İşte o yorumlar...

1942'de Boğaziçi'nde 130 bin liraya satılık yalı!

İstanbul Boğaziçi'nde 1942 yılında bahçesi olan yalı 130 bin liraya satışa çıkarılmış. Satılık ilanında yalının taş yapılı olduğu belirtiyor...

Boğaziçi Vinç Platform Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Vinç Platform Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Emre Çakmak tarafından kuruldu.

Boğaziçi Arsa Lapseki'de imarlı arsa satışları başladı! 1 milyon 600 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Boğaziçi Arsa Lapseki, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne 15 dakika mesafede, boğazın kalbinde hayata geçiriliyor. Peki Boğaziçi Arsa Lapseki'de arsa büyüklükleri ve fiyatlar ne kadar? 

Boğaziçi Group Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Group Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sercan Salman tarafından kuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi'nin Hisar Kampüsü için Bakanlıktan yeni imar planı! İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Boğaziçi’nin İstanbul Boğazı manzaralı Hisar Kampüsü için yeni imar planı hazırlandı. İşte detaylar...

Boğaziçi 34 Proje İnşaat Taahhüt Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi 34 Proje İnşaat Taahhüt Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Sabri Tüfekçi tarafından Ataşehir'de kuruldu.

Boğaziçi 34 Proje İnşaat Taahhüt Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi 34 Proje İnşaat Taahhüt Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Sabri Tüfekçi tarafından kuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin sit alanı statüsü değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 8 Eylül tarihinde açıkladığı karara göre, yeşil alan içinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi doğal sit alanının statüsünde değişiklik yapıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne ait gayrimenkullerin satışı için komisyon kuruldu!

Boğaziçi Rektörlüğü tarafından üniversite birimlerine iletilen kararda, üniversite mülkiyetindeki taşınmazlara ilişkin işlemleri sürdürmek üzere Taşınmaz Değerlendirme Komisyonu kurulduğu belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresi yapılaşmaya açılacak mı?

Boğaziçi Üniversitesi’yle ilgili dikkat çekici bir karar daha alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nıntepkilere neden olan doğal sit alanları için koruma ve kullanım şartlarını yeniden düzenleme kararı, Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi için de hayata geçirildi.

Boğaziçi Üniversitesi'nden Uçaksavar Lojmanları açıklaması! 

Boğaziçi Üniversitesi, Uçaksavar Kampüsü’nde bulunan lojmanlar için 2012'de depreme dayanıksız raporu verildiğini açıkladı. 

Boğaziçi Üniversitesi'ne 2 yeni fakülte kurulması kararı TBMM'de!

Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan rektör ataması ve üniversiteye iki yeni fakülte kurulması kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Haberi

Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi


2960 Sayılı Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile; Boğaziçi Nazım Planına göre çizilen krokide etkilenme bölgesi sınırları içinde kalan Üsküdar ilçesine bağlı Yavuztürk Mahallesinin etkilenme bölgesi dışına çıkarılması öngörülüyor.


GENEL GEREKÇE

2960 Sayılı Boğaziçi Kanununun amacı, 1. Maddesinde ifade edildiği üzere, İstanbul Boğaziçi Alanının kültürel ve tarihi değerlerini ve doğal güzelliklerini kamu yararı gözetilerek korumak, geliştirmek ve bu alandaki nüfus yoğunluğunu artıracak yapılanmayı sınırlamak için uygulanacak imar mevzuatını belirlemek ve düzenlemektir.


Kanunun uygulanma bölgesi olarak ise 22.07.1983 onay tarihli ve 1/5000 ölçekli Boğaziçi Nazım Plam’na göre çizilmiş olan kroki esas alınmaktadır. Nazım Planı, 3194 Sayılı İmar Kanununun 5. Maddesinde “Nazım İmar Planı; varsa bölge veya çevre düzeni planlarına uygun olarak halihazır haritalar üzerine, yine varsa kadastral durumu...