30 / 04 / 2024

Boğaziçi yamaçları

Boğaziçi yamaçları

1941 yılında Boğaziçi'nin boş yamaçları ağaçlandırılacakmış. Boğaz'ın da nazım planını hazırlayan Prost, Boğaz'ın doğal güzelliğini göz önüne alarak hazırlayacağı planda ormanlanacak ve bostan olacak yerler tespit edecekmiş.

Sosyal medya sallanıyor! Boğaziçi Üniversitesi'nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi her an kapatılabilir!

Boğaziçi Üniversitesi’nde bazı fakülteler hakkında kapatma ve bölme kararları verildiği öğrenildi. Sosyal medya Boğaziçi Üniversitesi haberi ile sallanıyor. İşte ayrıntılar...

Boğaziçi Arsa Lapseki'de imarlı arsa satışları başladı! 1 milyon 600 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Boğaziçi Arsa Lapseki, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne 15 dakika mesafede, boğazın kalbinde hayata geçiriliyor. Peki Boğaziçi Arsa Lapseki'de arsa büyüklükleri ve fiyatlar ne kadar? 

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Ambarlı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Ambarlı Şubesi Avcılar'da 5 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Denizköşkler Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Denizköşkler Şubesi Avcılar'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi'nde imar barışı düzenlemesi iptal edildi!

İstanbul'da Boğaziçi ön görünümünü imar barışı kapsamına alan düzenleme, 2 yıl sonra Anayasa Mahkemesi'nce iptal edildi. Yasadan faydalanarak Boğaziçi'nde üç ilçede yapı kayıt belgesi alan yapıların durumunun AYM'nin kararı sonrası ne olacağı merak ediliyor...

Boğaziçi’ndeki kaçak yapılar imar affından yararlanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Boğaziçi ön görünümde inşaat yasak. Bir vatandaş arsasına çivi bile çakamazken komşu parsele apartman yapıldı, kiraya verildi, Üstelik imar affına başvurdu, durumunu yasallaştırdı. Bu komşunun özelliği nedir?' sorusunu yanıtladı

Boğaziçi Üniversitesi'ne Avrupa Kültürel Miras Ödülü!

Boğaziçi Üniversitesi Tarsus-Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi, Avrupa Kültürel Miras Ödüllleri kapsamında "Koruma Dalı"nda ödüllendirildi.

Boğaziçi öngörünümdeki yapılar kayıt altına alınıyor!

Boğaziçi öngörünüm bölgesinde bulunan ve bu sebeple imar barışı kapsamına alınmayan bazı bölgelerin yapı kayıt belgesi almalarına izin verildi. Boğaziçi öngörünümdeki yapılar kayıt altına alınıyor...

Boğaziçi ön görünüm imara açılıyor mu?

Boğaziçi ön görünümde yer alan yapıların imar barışı kapsamına alınabilmesi için Mecliste görüşmeler başladı. Peki, Boğaziçi ön görünüm imara açılıyor mu?

Boğaziçi Öngörünüm imar affı!

İmar Barışı yasa teklifi kapsamında Boğaziçi Öngörünüm yapıları yeniden düzenlemeye alındı. Teklifin onaylanması halinde Boğaziçi Öngörünüm imar affından yararlanabilecek...

Boğaziçi Yapı, GD Danışmanlık ile anlaştı!

Boğaziçi Yapı, Kozyatağı ve Kartal’da inşa edilen projelerinin satışları için, GD Danışmanlık ile anlaşma yaptı.

Boğaziçi yeni imar düzenlemesiyle yenilenecek!

Üzerinde çalışılan yeni imar düzenlemesi, Boğaziçi’nde yayılmış olan gecekondular ve eski yapıların yenilenmesini sağlayacak. Böylece Boğaziçi Bölgesi’nde bulunan Emirgan, İstinye, Beykoz, Üsküdar gibi bir çok gözde semt hak ettiği güzelliğe ve değere kavuşacak.

Boğaziçi Taksi Deniz Araçları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Taksi Deniz Araçları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Alecandra Shımordanova ve Orhan Emir Süngü ortaklığında 220 bin TL sermaye bedeli ile Ümraniye'de kuruldu.

Boğaziçi yamaçları Haberi

Boğaziçi yamaçları



Boğaz'ın boş yamaçları ağaçlandırılacak


İmar işine başlarken bununla da meşgul olunacak


     Boğaziçi'nin iki yakasının imarına ait tafsilat planları Belediye İmar İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanmaktadır. Boğaz'ın nazım planını hazırlayan şehircilik mütehassısı B. Prost, Boğaz'ın tabii güzelliğini ehemmiyetle göz önünde bulundurmuştur. Tafsilat planlarının hazırlanmasında da bu husus ehemmiyetle göz önünde tutulmaktadır.

     Saltanat devrinde Boğaziçi'nde pek çok ağaç kesilmiş, bir çok yamaçlar çıplak bir hale konulmuştur. Bundan bir müddet evvel şehir civarındaki ormanlar hakkında tetkikler yapmak üzere İstanbul'a çağrılan Nafıa Vekaleti'nin bahçeler mütehassısı, Belediye İmar İşleri Müdürlüğü ile teşriki mesai için, B. Prost'la temasta bulunmuştu. Kararlaşan şekle göre Boğaziçi'nin imarına...