17 / 05 / 2024

Boğazray nedir

Boğazray nedir

İstanbul'da Marmaray' a kardeş geliyor. İncirli - Söğütlüçeşme arasında yapılacak 28 km'lik metro hattı, Boğaz'ın altından geçerek iki kıtayı birbirine bağlayacak. Hattın etüt çalışmaları 2015'te tamamlanacak.

Tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları nedir? İşte kiracı tahliye taahhütnamesi örneği!

Tahliye taahhütnamesi, kiracının kiralanan gayrimenkulü belirli bir tarihte boşaltacağına dair yazılı irade beyan olarak biliniyor. Tahliye taahhütnamesinin geçerli sayılabilmesi için bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, Tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları nedir? İşte kiracı tahliye

Boğaziçi Üniversitesi taşınacak mı?

GP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Boğaziçi Üniversitesi ile ilişkin karara “Hikâyenin sonunda Boğaziçi taşınacak mı, asıl amaç nedir?” sorusunu sordu. 

‘Kanal İstanbul’ ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi!

Çılgın Proje olarak da bilinen Kanal İstanbul'un Montrö Boğazlar Sözleşmesiyle ilgisi nedir? Kanal İstanbul projesinin Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne bir alternatif olarak sunulması doğru mu?

Boğaziçi’ndeki kaçak yapılar imar affından yararlanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Boğaziçi ön görünümde inşaat yasak. Bir vatandaş arsasına çivi bile çakamazken komşu parsele apartman yapıldı, kiraya verildi, Üstelik imar affına başvurdu, durumunu yasallaştırdı. Bu komşunun özelliği nedir?' sorusunu yanıtladı

Eski ev sahibinin evi boşaltma süresi!

Mesken ihtiyacınızı karşılamak için bir ev satın aldığınızı düşünelim. Evde eski ev sahibinin hala ikamet ediyor olması halinde taraflar arasında birtakım sorunlar yaşanabiliyor. Peki, eski ev sahibinin evi boşaltma süresi nedir?

Fuzuli işgal davası nedir?

Sahibinin izni olmadan henüz boşaltılmamış veya herhangi bir suretle boşalan damlı bir yapıya, eylemli bir durum yaratarak kendiliğinden girme durumuna fuzuli işgal deniyor. Peki, fuzuli işgal davası nedir? Nasıl açılır?

Kiracı boşaltma taahhütnamesi nedir?

Mesken kiralamalarında mal sahibi ile kiracısı aralarında anlaşarak, kiracı belirlenen bir zamanda evden çıkmak için boşaltma taahhütnamesi verebiliyor. Peki, kiracı boşaltma taahhütnamesi nedir? Nasıl verilir?

Ev satışında evi boşaltma süresi nedir?

Satın alınan evde eski malik veya eski malikin kiracısı olabiliyor. Peki, ev satışında evi boşaltma süresi nedir? Eski malik ne kadar sürede çıkmalı? Varsa kiracı evi ne zaman tahliye etmeli?

İnşaat şaftı nedir?

Yapılarda metrekare hesaplarına dahil edilen şaftlar, yüksek binalarda asansör boşluğu, baca boşluğu gibi boşluklar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, inşaat şaftı nedir? İnşaatta şafta neler dahildir?

Menderes Türel: Boğaçayı projesi kente sahil alanı kazandıracak!

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Boğaçayı projesinin kente 100 kilometre daha sahil alanı kazandıracağını belirti.Türel 'Bana soruyorlar 'çılgın projeniz nedir' diye. İşte Boğaçayı projesi' dedi.

Boğaz öngörünüm bölgesi nedir?

Boğaziçi Kanunu gereğince öngörünüm bölgesine bitşik olan ve 2/7/1983 tarihli 1/500 ölçekli nazım planında gösterilen coğrafi bölge ise geri görünüm olarak ifade ediliyor. Peki, boğaz öngörünüm bölgesi nedir?

Boğaziçi sit alanı nedir?

Boğaziçi kıyı ve sahil şeridinden, öngörünüm bölgesinden, geri görünüm bölgesinden ve etkilenme bölgelerinden oluşan Boğaziçi sit alanı nedir? Boğaziçi imar planı esasları nelerdir? İşte Boğaziçi sit alanı..

Boğaziçi etkilenme bölgesi nedir?

Boğaziçi Kanunu; İstanbul Boğaziçi Alanının kültürel ve tarihi değerlerini ve doğal güzeliklerini kamu yararı gözetilerek korumak ve geliştirmek için uygulanacak imar mevzuatını düzenliyor. Peki, boğaziçi etkilenme bölgesi nedir?

Boğazray nedir Haberi

Boğazray nedir


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü, Bakırköy-İncirli’den Kadıköy- Söğütlüçeşme’ye uzanacak 28 kilometrelik metro hattı için, danışmanlık hizmeti ihalesiyle, yeni bir etüt çalışması başlattı. İkinci bir Marmaray olması planlanan proje, metrobüsle paralel olacak. Metronun iki yaka arasında tıpkı Marmaray gibi Boğaz’ın altından tüp geçitle geçmesi düşünülüyor. 20 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan ihaleye, yeterli tecrübeye sahip adaylar, teklif vermek üzere ön yeterlilik başvurusuna davet edildi.


GÜZERGÂH ETÜDÜ HAZIRLANACAK


Ön yeterlik değerlendirmesi sonucu yeterliği tespit edilenler, ön yeterlik şartnamesinde belirtilen kriterlere göre sıralanarak kısa liste oluşturulacak. Teklif vermeye davet edileceklerin katılımıyla “belli istekliler arasında” usulü ile ihale yapılacak. Yaklaşık 28 kilometre uzunluğundaki yeni metro hattı projelerinin hazırlanması işinin süresi ise 365 gün. Metro hattı için belirlenen koridorda mevcut ve gelecekteki yolculuk talepleri de...