03 / 10 / 2024

Boluda yıkımına karar verilen yayla evleri

Boluda yıkımına karar verilen yayla evleri

Bolu'da İmar Kanunu kapsamında yıkımına karar verilen yayla evlerinin sayısı ve yıkım kriterleri meclis gündemine taşındı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzinsiz olarak inşa edilen 122 'tiny house'un yıkımına başlandı!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde tarımsal alana inşa edilen 122 'taşınabilir ev' (tiny house) için yıkım kararı çıktığı belirtildi. 

1937 yılında Karaköy'den Tophane'ye kadar uzanan cadde üzerindeki binalara yıkım kararı! İşte nedeni!

1937 yılında Karaköy'den Tophane'ye kadar uzanan cadde asfalt olarak yenilenmesine ve caddenin iyi bir görüntüye kavuşması için de etrafındaki bina ve eski barakaların yıkılmasına karar verilmiş.

1938'de 'Boğaz'ın süsü' olarak nitelendirilen Bebek ve İstinye arasındaki yalılar için yıkım kararı! 

1938 yılında Bebek ve İstinye arasındaki sahada yeni yol istikametinden dolayı burada bulunan yalıların yıkılmasına karar verilmiş. 

Zeytinburnu'nda kaçak yapı yıkımına izin verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin Zeytinburnu'nda bulunan kaçak plaza yıkım işlemi, mahkeme kararının olmasına rağmen polis ekipleri tarafından engellenerek yıkıma izin verilmedi.

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan blokların yıkımına başlandı

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem riski taşıyan 4 blokun yıkımına başlandı.

Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına yakında başlanacağı açıklandı. Çalışmaların 3 ayda tamamlanması planlanıyor. 

Ordu Ünye'de heyelandan zarar gören evlerin yıkımına başlandı!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleşen 14 evden fazla riskli olduğu tespit edilen iki binanın yıkımına başlandı.

Keçiören'deki Onbirler Apartmanı'nın yıkımına başlandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi ekipleri Ankara Keçiören'deki Onbirler Apartmanı'nın yıkımına başladı.

Rami Kuru Gıda Hali'nin yıkımına esnaflardan tepki!

Rami Kuru Gıda Hali'nin Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde yapılan İstanbul Gıda Toptancıları Çarşısı'na taşınmasına karar verilmesinden sonra yıkım çalışmaları tam agz sürüyor. Maddi açıdan zararda olduğunu aktaran esnaf ise duruma tepki gösterdi...

Eyüpsultan Gençlik Parkı yıkım karar yargıda!

Eyüpsultan'a bağlı Yeşilpınar'da kentsel dönüşüm çalışmaları için Eyüpsultan Gençlik Parkı'nın yıkımına karar vermişti. Söz konusu karar yargıya taşındı.

Patrick Diter'in 468.6 milyon TL'lik şatosuna yıkım kararı!

Fransa'da emlak zengini Patrick Diter, 2005'te gerekli yasal izinleri almadan bir şato yapmıştı. 15 yıl önce şatonun yıkılması talebiyle dava açılmıştı. 15 yıl sonra çıkan dava sonucunda şatonun yıkılmasına karar verildi.

Zonguldak Karaelmas’ta eski binanın yıkımına tepki!

Zonguldak’ta Karaelmas Mahallesi Rıza Ulusman Sokak’ta eski bir binanın yıkım çalışmalarına başlandı. Vatandaşlar ise yıkıma tepki gösterdi. 

Avcılar’da yıkımına başlanan binalara kapılı bariyer engeli!

Avcılar Merkez Mahallesi’nde yıkım kararı alınan bir binada bulunan kapılar tek tek sökülüp, araç ve yaya trafiğine tehlike yaratmaması için daha önce de olduğu gibi yine kapılı bariyerler oluşturuldu.

Boluda yıkımına karar verilen yayla evleri Haberi

Boluda yıkımına karar verilen yayla evleri

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu'da İmar Kanunu kapsamında yıkımına karar verilen yayla evlerinin sayısına ve yıkım kriterlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Özcan sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanırılmasını talep etti.

Önergesinde "Ülkemizde yaygın bir kültürün parçası olan yaylacılık, Bolu ilimizde de çok sayıda yayla köylerinde yaşatılmaya çalışılmaktadır. Bu kesimde yaşayan halkımız çoğunlukla geçimini hayvancılık, ormancılık ve tarımla karşılamaktadır. Bilindiği gibi, İmar Kanunu kapsamında Bolu Valiliği'nin de uygulamaya koyduğu kararla yayla evlerinin yıkımları devam etmektedir." diyerek bu kapsamda 4 soru sordu.

Özcan'ın soruları

1- Bolu Valiliği, alınan kararın hangi kriterine göre uygulama yapmaktadır?

2- Bolu ilimizde hangi yaylada hangi sebeple kaç yapı için yıkım kararı alınmıştır? Kaçı yıkılmıştır?

3- Bu uygulamada hayvancılıkla uğraşanlar ve uğraşmayanlar var mıdır?

4- Var ise, kaç yapı...