18 / 05 / 2024

bor nedir

bor nedir

Dünya bor talebinin yüzde 47’sini karşılayan Türkiye'nin bor satışları 2013 yılında miktar bazında 1,8 milyon ton, değer bazında ise 826 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ülke genelinde bir vergi affının gündemde olduğunu duyurdu. Vergi affı kapsamında, vergi borçları yanı sıra sigorta primleri (SGK ve Bağ-Kur) ile idari para cezaları gibi ödemelerin de yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

Şufa hakkı nedir? Şufa hakkı nasıl engellenir?

Şufa hakkı, Türk Borçlar Kanunu’nda düzenlenen haklardan biridir. Mal alım satışında mal sahibine hak tanıdığı için önemli bir kavramdır. Peki şufa hakkı nedir, hangi durumlarda geçerlidir veya geçerli değildir, şufa hakkı nasıl engellenir? Şufa hakkı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır?

Emeklilik tasarruflarına öncelik vermenin veya borç ödemenin önemi, finans uzmanlarının finansal güvenliğiniz için sık sık gündeme aldığı konulardan biridir. Peki Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır? İşte detaylar.

İş Bankası borç kapatma kredisi nedir? Hangi borçlar kapatılabilir?

Borçları olan ve bir an önce kapatmak isteyenler için yeni bir kampanya da İş Bankası’ndan geldi. İş Bankası çok ses getirecek borç kapatma kredisini duyurdu. 

Türkiye’nin ilk, dünyanın 5. Bor karbür üretim tesisi açıldı! Bor karbür nedir? Nerelerde kullanılıyor?

Türkiye'nin ilk bor karbür üretim tesisi Balıkesir Bandırma’da açıldı. 80 milyon dolar yatırım maliyeti olan tesislerde üretilecek bor karbür ileri teknoloji ürünlerde kullanılıyor. Dünyada sadece 4 ülkede üretilen bor karbür yatırımı ile Türkiye, sayılı ülkeler arasına girmiş olacak.

Borç yapılandırma 2023! Hangi borçlar yapılandırma kapsamında? Borç yapılandırma nedir?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alan konulardan biri haline geldi. Vatandaşlar hangi borçların yapılandırma kapsamında olduğunu araştırmaya başladı. İşte detaylar!

Emeklilere müjde! Bankalar peş peşe duyurdu! Borç kapatma kredisi fırsatı başladı! İNG, TEB, Akbank...

Banklardan kredi kartı borcunu ödemekte zorluk çeken emeklileri sevindirecek haber geldi. Bazı bankalar borç kapatma kredisi kampanyasıyla emeklilerin rahatlamalarını sağlayacak. Peki borç kapatma kredisi nedir? Hangi banka ne kadar kredi veriyor? İşte detaylar...

TOKİ Niğde Bor’da 180 ucuz sosyal konut!

Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesini yapmak için kolları sıvayan TOKİ 2022 detayları açıklanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz gün konuya ilişkin bir dizi açıklamalarda bulundu. Peki, TOKİ Niğde Bor Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

Kira uyarlama davası nedir, ne zaman açılabilir?

Kira sözleşmelerinin kapsamı Türk Borçlar Kanunu'nda düzenlenmiştir. Kira sözleşmesinin en önemli unsurlarından biri kira bedelidir. Peki, Kira uyarlama davası nedir, ne zaman açılabilir?

Doğum borçlanması nedir? Doğum borçlanması nasıl olur?

Doğum borçlanmasının ne olduğu ve nasıl yapıldığı çalışan kadınlar tarafından merak edilen ve sorulan sorulardandır. İşte detaylar!

İpotekli borç senedi veya irat senedi nedir? Neye yarar? Nasıl kullanılır?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, "İpotekli borç senedi veya irat senedi: Çek ve senedin yerine geçebilecek yeni bir kıymetli evrak türü" başlıklı yazı kaleme aldı.. Peki ipotekli borç senedi veya irat senedi nedir? Neye yarar? Nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Murisin borçlarından mirasçıların sorumluluğu nedir?

Miras, bir kimseye ölen bir yakını tarafından kalan mal, mülk, para veya borç olarak karşımıza çıkıyor. Peki, murisin borçlarından mirasçıların sorumluluğu nedir? Murisin borçlarından sorumluluk kimdedir?

Kira artış sınırı nedir?

Kiracıya yapılacak zam, 2012 yılından beri yürürlükte olan Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, kira artış sınırı nedir? Kira artışları neye göre yapılır?

bor nedir Haberi

bor nedir

Dünya bor talebinin yüzde 47’sini karşılayan Türkiye'nin bor satışları 2013 yılında miktar bazında 1,8 milyon ton, değer bazında ise 826 milyon dolar olarak gerçekleşti.


Türkiye'deki bor madenlerinin işletmesini yürüten Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2013 yılı "Bor Sektör Raporu"na göre, dünya genelinde toplam 1,3 milyar ton olduğu bilinen bor rezervi sahipliğinde Türkiye yaklaşık yüzde 73’lük payla ilk sırada yer alıyor.


Dünya bor üretim kapasitesinin 2013 yılında 5,2 milyon ton olduğu tahmin edilirken, fiili bor üretimi ise geçen yıl yaklaşık 4,3 milyon ton civarında gerçekleşti. Bor üretiminde yüzde 47 payla birinci sırada yer alan Türkiye'yi, yüzde 24'le ABD, yüzde 15'le Güney Amerika ve yüzde 14'le Asya takip etti.


Dünya ekonomisindeki ve hedef pazarların ekonomik büyümesindeki gerileme nedeniyle 2012 yılında talep daralmasıyla...